Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod a mé věci

Od: radeko777* odpovědí: 5 změna:
V lednu jsem se rozvedl. Byv.manželka mi me oblečení některé poslala.Pak byla domluva,že mě do bytu pustí a co ta mám věci si vezmu a některé věci si bez právníka rozdělíme.Mezitím ona vyměnila zájmy a nechce mě do bytu pustit. Prý vše budem řešit přes pravníka.Ja chtěl jít do bytu ať si některé sve věci vezmu.
Byt je jeji a já v něm bydlel dvacet let a i jsem ho pomahal rekonstruovat. Neměl jsem trvalé bydliště v něm.
Co dělat.. musímě tam pustit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jak to tak vidím, buďte rád, že jste pryč a svobodný. To je k nezaplacení - těch pár mikin a slipů si koupíte snadno.

Baby jsou mstivé mrchy,to vám dělá naschvál,hodte na to kakanec.

hodnocení

2x
Byla chyba že ste si ty věci nevzal hned
Mam obavu že vás do bytu pustit nemusí - byt neni váš,hlášenej na trvalej pobyt tam taky nejste
Máte aspon nákej dúkaz že sou věci jen vaše?
Todle bez pravníka nepude

No, musí, nemusí–fyzicky nemusí. Jak praví latinské moudrou, Possessores sunt potiores, licet nullum ius habeant. (Držitelé mají silnější postavení, i když (na věc) nemají žádné právo) Dovnitř byste se dostal proti vůli manželkyjen s asistencí policie, ale taby mohla konat jen na základěsoudního rozhodnutí.

hodnocení

2x

@radeko777 - Co dělat.. musímě tam pustit?

Nemusí, protože k bytu nemáte žádné užívací právo, byť odvozené. O vydání věcí byste mohl žalovat u příslušného soudu podle místa bydliště žalované na základě

NOZ § 1040

(1) Kdo věc neprávem zadržuje, může být vlastníkem žalován, aby ji vydal.

Jenže to by se týkalo pouze věcí nespadajích do SJM, tedy ve vašem případě zřejmě jen

§ 709

(1) Součástí společného jmění je to, čeho nabyl jeden z manželů nebo čeho nabyli oba manželé společně za trvání manželství, s výjimkou toho, co

a) slouží osobní potřebě jednoho z manželů,

b) nabyl darem, děděním nebo odkazem jen jeden z manželů, ledaže dárce při darování nebo zůstavitel v pořízení pro případ smrti projevil jiný úmysl,

Vypořádání SJM se provádí jinak a obávám se, že bez právního zástupce to sám nezvládnete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]