Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta urny

Od: jiricek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

přítel si nechával opravovat u kameníků rodinný hrob. Majitel firmy slíbil, že urnu s popelem matky uloží u sebe na firmě a po ukončených opravách vrátí zpět na místo. Prý jsou na to zařízeni. Urna však zmizela a není k nalezení. Majitel pak nabízel dodatečně sice nějaké urny (otázka, kde je vzal...), ale přítel bezpečně poznal, že mezi nimi není ta správná. Nemá někdo podobné zkušenosti a povědomí o tom, zda se vůbec v této fázi dá ještě něco dělat, nějak dotyčnému pohrozit, aby lépe hledal? Předpokládám, že je vše marné, urna se neměla prostě dávat z ruky. V případném sporu by asi vše popřeli. Možná snad negativní reklama všude, kde se dá? Ale na to zase může kamarád doplatit obviněním z pomluvy...

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

@jiricek - Majitel firmy slíbil, že urnu s popelem matky uloží u sebe na firmě a po ukončených opravách vrátí zpět na místo.
Máte k dispozici nějaký doklad o uložení? Třeba zmínku ve smlouvě o opravě hrobu a pod.?

hodnocení

0x

Jít znovu reklamovat a pr§běh si nahrávat. Vyprovokovat ho tak, aby přiznal, že urnu ztratil a pak se ho zeptat, jestli mu nevadí, že je nahráván.

Podle NOZ by v tomto pžípadě byla nemajetková újma setsakramentsky vysoká.

hodnocení

0x

Nedavno jsem byla na hrobě svých rodičů a když jsem vcházela na hřbitov, všimla jsem si na dveřích cedulky, že nedaleko hřbitova byla nalezena urna, kdo ji postrádá, at se přihlásí na správě hřbitova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]