Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu hýbat s krkem

Od: daniel15 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, ráno jsem se probudil a nemůžu hýbat s krkem, pouze trošičku ale pomalu, a bolí to na pravé straně trochu v zadu. Poraďte jestli si to mám namazat masti a říct někomu aby mi to masíroval nebo si dát šátek na krk a nehybat s tím nebo jít k doktorovi? Díky. Je mi 15let a stalo se to po 1

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Hlavně do tepla. Krk obalit šálou. Jestli máš hřejivou mast, tak před tím namazat. A bacha, nesáhni si pak do očí. Teď s tím nehýbat.. Ztuhlé svaly to drží. To ztuhnutí se musí rozpustit. Trvá to zhruba několik dní. Mně pomohlo vzít si na noc dvě tabletky Guajacuranu /je i bez předpisu/, srovnat si pod hlavou polštář, aby se leželo vzorně na zádech. A ve spánku to po pár dnech odeznělo. Naprochadnout, neofouknout, masírovat gely hřejivkami. Lékař většinou přidá injekci proti bolesti, jinak doporučí podobný postup. Až budeš v pořádku, pak si teprve nastudovat cviky na krční páteř, jako prevenci opakování. Já už nosím venku běžně nějaký ten šátek, takový ten tunýlek / obojek/.Je to jistota.

hodnocení

1x

"A otočit celý se můžete? No tak vidíte, otáčejte se celý a máte po problému." ...Omlouvám se, připomněl jste mi jeden film, kde doktora hrál pan Hrušínský, jinak si z vás legraci nedělám, protože vím, že je to nepříjemné. Chce to suché teplo, ne abyste lezl do horké sprchy.

vilik*
hodnocení

0x
Šel bych k doktorovi.

rv*
hodnocení

0x

Ať budeš dělat co chceš, tak to obvykle do dvou dnů přejde samo.

lei
hodnocení

0x

To já mám také někdy po špatném ležení. Třeba si dám polštář ve dvojí a hlava i krk tím trpí. Obyčejně mi to přejde tak do 2 dnů i bez mazání.

72mona3*
hodnocení

0x

Tohle se stává, když nás ofoukne. Rozehřáté svaly + proud vzduchu (větrák, okno v autě, nebo když spíme u otevřeného okna). Nestane se to pokaždé, ale stává se to. Také bych to jen udržovala v teple a nesnažila se to rozhýbat (viz odpověď liska5). M.

hodnocení

0x
Já bych si to namazala Olfen gelem a pak si vzala šátek. Pod to nahřátý gel.

dolga*
hodnocení

0x

Když si tak zvaně přeležím krk, tak mi pomůže horká sprcha. Pokud máte ale teplotu, bolí Vás hlava..tak pozor.

Víte, jak se pozná zánět mozkových plen, blan..? At Vám někdo prudce sklopí hlavu dolů k prsům. Pokud máte teploty a bolí Vás hlava, tak omdlíte v případě zánětu mozkových blan. To se stalo mojí dcerce. A už byla za chvíli na Jipu. To Vás nestraším, ale pokud Vás to ještě nepotkalo, tak musíte při Vašem mládí myslet na víc možností.

Mému synovi se zase stalo, že hrál s klukama z ulice fotbal a kamarád ho trefil míčem do páteře. Sanitáři ho položili na zvláštní matraci a 3 týdny ležel rovně na zádech a byl s hlavou přivázaný tak nějak divně, k takové tyči..prý kvůli páteři, že měl poškozenou páteř. Takže u mladých lidí můžou být příčiny různé. Pokud Vám to nepřestane, tak lékařská pohotovost, zítra.

liska5

Dolgo, u té meningitidy je to jeden z kontrolních příznaků. Stačí, když vleže nebude schopen zvednout hlavu. Ale tam jsou ještě jiná ztuhnutí, bolesti a zvracení ap. Koukám, že jste si toho sakra prožila!

dolga*

liska5dnes 11:05

Víte, napsala jsem jen to, co dělal doktor, když tehdy v noci přijel k nám. Dcera - 8 let ležela v horečkách a on ji posadil, vzal za hlavičku a sklopil dolů a v tu chvíli omdlela. Doktor řekl - maminko, je to vážné, rychle do nemocnice. Takže máte určitě s těmi příznaky pravdu...jinak myslím, že každá matka si zažije spoustu strachu o děti, je to náš uděl, umírat strachy o děti...

Když si tak zvaně přeležím krk, tak mi pomůže horká sprcha

Tak to už nikdy nedělejte a hlavně neraďte. Teplá sprcha pomůže na chvíli. Pak se svaly stáhnou a je (může být) to ještě horší. Teplo ano, ale suché. Já měl tenhle nápad taky. Skončil jsem rozpíchanej jak jehelníček.

dolga*

amper® dnes 09:09

Já tohle ale dělám roky. Každý den se ráno sprchuju skoro vařící vodou. At si ten krk přeležím nebo ne. A pak mi už není. Nic jiného mi nepomáhá. Psala jsem, co pomáhá mně. Samozřejmě to nemusí pomoci každému, nejsme všichni stejní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]