Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovnelekarska prohlidka - prubeh

Od: kolemjdouci odpovědí: 8 změna:
Ahoj. Zitra mam pracovne lekarskou prohlidku pro nastup do noveho zamestnani. Co se dela vsechno za vysetreni? Chteji krev treba? Ze mam jit dnes zaroven na rozlucku :) je to sedave zamestnani s pc a mam jen zaskrtnuto zrak... Muzu teda vecer pokalit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vyhl. č. 79/2013 Sb.

§ 7

(1) Obsahem každé lékařské prohlídky ke vzdělávání nebo průběhu vzdělávání nebo každé pracovnělékařské prohlídky je základní vyšetření, které zahrnuje

a) rozbor údajů o dosavadním vývoji zdravotního stavu a dosud prodělaných nemocech s cíleným zaměřením zejména na výskyt nemocí, které mohou omezit nebo vyloučit zdravotní způsobilost,

b) pracovní anamnéza; zejména se sleduje odezva organizmu na výskyt rizikových faktorů,

c) komplexní fyzikální vyšetření, včetně orientačního vyšetření sluchu, zraku, kůže a orientačního neurologického vyšetření, s důrazem na posouzení stavu a funkce orgánů a systémů, které budou zatěžovány při výkonu práce nebo přípravě na budoucí povolání a jeho výkonu, a s přihlédnutím k případné disabilitě posuzované osoby, a

d) základní chemické vyšetření moče ke zjištění přítomnosti bílkoviny, glukózy, ketonů, urobilinogenu, krve a pH moče.

Podle odst. (2) může být základní vyšetření rozšířeno o další odborná vyšetření, viz

zakonyprolidi.cz/...

@jedubabička Šedivá je teorie, zelený strom života... můj poskytovatel pracovnělékařských služeb se vždy jen mírně podivil nad výškou mého tlaku a jelo se zpátky do práce (vstupní prohlídka a pak pravidelné kontroly - to víte, státní správa). Ten tlak jsem měla z něho. Příšerně mě štvalo, že za nic inkasuje platby ve velkém.

@inzinyrka - Převážně to tak probíhá a asi i u tazatele proběhlo. Já si jen nedovolím striktně napsat "doktor ti ne/udělá to a to" bez jakékoli znalosti věci. Vějíř mezi "Máte nějaké potíže?" a nedávným průšvihem zaměstnavatele je široký.

kimbert*
hodnocení

1x

Když jsem já byl na vstupní prohlídce,tak jsem musel dát moč na test na drogy a před tím jsem musel podepsat,že pokud bude pozitivní tak celou prohlídku včetně testu mi dají k úhradě.Na konci prohlídky mi sestra řekla ,že minulý den jednomu drogy našli,takže bez práce a ještě o asi 4tkč lehčí.*zed*

hodnocení

0x

No, nevím, jestli "pokalit" je něco, bez čeho se neobejdete. Ale mně na kancelářskou práci MUDr. pouze změřil tlak, nic jiného ho nezajímalo.

hodnocení

0x

Je to na lékaři, případně na požadavku zaměstnavatele. Je na vás co je přednější, zaměstnání, nebo chlast.

hodnocení

0x
Co chlastačku přesunout až po návštěvě lékaře? Teda jestli nebude hladinka vadit pro změnu v novém zaměstnání... Proč to nepočká na víkend?

hodnocení

0x

Při vstupní prohlídce krev brát snad nebudou. Alespoň jsem se s tím doposud nesetkala u nikoho. Pokud jste se rozhodl, že půjdete kalit, tak pro jistotu zítra na doktora moc nedýchejte.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]