Nejste přihlášen/a.
Vyhl. č. 79/2013 Sb.
§ 7
(1) Obsahem každé lékařské prohlídky ke vzdělávání nebo průběhu vzdělávání nebo každé pracovnělékařské prohlídky je základní vyšetření, které zahrnuje
a) rozbor údajů o dosavadním vývoji zdravotního stavu a dosud prodělaných nemocech s cíleným zaměřením zejména na výskyt nemocí, které mohou omezit nebo vyloučit zdravotní způsobilost,
b) pracovní anamnéza; zejména se sleduje odezva organizmu na výskyt rizikových faktorů,
c) komplexní fyzikální vyšetření, včetně orientačního vyšetření sluchu, zraku, kůže a orientačního neurologického vyšetření, s důrazem na posouzení stavu a funkce orgánů a systémů, které budou zatěžovány při výkonu práce nebo přípravě na budoucí povolání a jeho výkonu, a s přihlédnutím k případné disabilitě posuzované osoby, a
d) základní chemické vyšetření moče ke zjištění přítomnosti bílkoviny, glukózy, ketonů, urobilinogenu, krve a pH moče.
Podle odst. (2) může být základní vyšetření rozšířeno o další odborná vyšetření, viz
@jedubabička Šedivá je teorie, zelený strom života... můj poskytovatel pracovnělékařských služeb se vždy jen mírně podivil nad výškou mého tlaku a jelo se zpátky do práce (vstupní prohlídka a pak pravidelné kontroly - to víte, státní správa). Ten tlak jsem měla z něho. Příšerně mě štvalo, že za nic inkasuje platby ve velkém.
@inzinyrka - Převážně to tak probíhá a asi i u tazatele proběhlo. Já si jen nedovolím striktně napsat "doktor ti ne/udělá to a to" bez jakékoli znalosti věci. Vějíř mezi "Máte nějaké potíže?" a nedávným průšvihem zaměstnavatele je široký.
Když jsem já byl na vstupní prohlídce,tak jsem musel dát moč na test na drogy a před tím jsem musel podepsat,že pokud bude pozitivní tak celou prohlídku včetně testu mi dají k úhradě.Na konci prohlídky mi sestra řekla ,že minulý den jednomu drogy našli,takže bez práce a ještě o asi 4tkč lehčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.