Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uznání dluhu - úroky z prodlení

Od: pavel72* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den . S bývalou manželkou jsem před dvěma roky uzavřel smlouvu o uznáni dluhu dle občanského zákoníku. Ve smlouvě nebyl napsán žádný konkrétní termín zaplacení , žádné stanovené splátky a žadné úroky - sepsáno bez ověření podpisů. Nedávno se mne bývalá žena ozvala , ze částku chce hned uhradit , jinak mne dá k soudu a navic budu platit úroky. Chci uvést , ze dluh uznávám a hodlám zaplatit, ale v současné době mám finanční závazky jinde. Konkrétně by mne zajímalo , zda má moje bývalá žena nárok na vyplacení úroků z prodlení . Děkuji za odpověď a přeji hezky den . Pavel

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Netuším, jak chce bývalka odůvodnit "úroky z prodlení" pokud vy v prodlení nejste*smich*

A částku uhradit hned? Buď je to opět na *smich* nebo bude muset podat oznámení soudu a domáhat se stanovení termínu splacení;)

Má odpověď vychází z toho, že jste uvedl pravdivé údaje!

pavel72*
hodnocení

Uznáni dluhu je dle zákona na časové období 10-ti let. Pokud není částka ze strany dlužníka uhrazena ( věřitel ji nevymůže), tak nárok zjednodušeně řečeno zaniká ...úroky z prodlení údajně běží ode dne podpisu ( dle vyjádření ex...), což mne přijde v tomto případě jako úplný nesmysl , ale ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]