Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Vybírám stan pro 4 osoby (2 dospělí + 2 malé děti), který by měl místo i pro případného návštěvníka. Zatím někam moc často nejezdíme, ale když, tak nejspíš to bude vždy autem. Tzn. rozměry aby se mi to vešlo do loďáku při splouvání Vltavy asi řešit nemusím..
Výběrkem prošly do finální fáze stany Outwell Montana 6P, Outwell Nevada 5P, Vango Hudson 600XL a Vango Hudson 500XL. Vango 500XL je s otázníkem, protože jedna samonafukovačka má délku 195cm, ale ložnice v něm má délku jen 190cm (ale to si ještě ověřím fyzicky o víkendu v Letňanech).
Každopádně který z této čtveřice byste doporučili? Vango se mi líbí, že díky vanovité konstrukci do něj i při velkých lijácích prostě nenateče, Outwell mi přijde zase takový komfortnější.
A hlavně máte někdo zkušenosti, jak je to se slevami na výstavě stanů v Letňanech? Jestli tyto slevy drží od začátku výstavy anebo to během sezóny graduje, tzn. teď budou ty slevy největší? Jde mi o to, jestli má vůbec cenu ten stan koupit teď, když vím že zase někam pojedeme až příští léto, anebo jestli počkat zase na příští rok, kdy budou možná nové (lepší) modely za podobnou cenu a záruka mi poběží také déle.
ještě odkazy na stany:
Outwell Montana 6P - 17.160,- Kč 4camping.cz/...
Vango Hudson 600XL - 12.733,-Kč outdoor.online-sport.cz/...
Outwell Nevada 5P - 12.012,-Kč 4camping.cz/...
Vango Hudson 500XL - 9.894,-Kč outdoor.online-sport.cz/...
Koupil bych jej až na aktuální sezonu. Škoda, že zde nejsou přímé odkazy na konkrétní modely, takhle musí člověk trochu hledat. Volil bych stan, kde se dá pohodlně postavit a takový, který má dvě ložnice, ale oddělené předsíní. To jsou kritéria, která bych od stanu očekával.
Odkazy na stany jsem tam doplnil. Takový ten tunel, kde jsou 2 ložnice a mezi nimi předsíň se vstupem z boku jsme nechtěli. Spíš jsme pro tyto typy stanu - jedna ložnice a velká předsíň, kde se v případě špatného počasí člověk může posadit o křesílka, dát mezi sebe stolek a s dětmi si něco zahrát, uvařit atd.
Líbí se mi Hudsony, protože mají zvýšené prahy. Nicméně, v mém věku bych už bral to rozložení osob tak, že na dvou výrobcem deklarovaných místech se pohodlně vyspí jeden, a to nikoli ve spacáku jako mumie, ale na matraci pod přikrývkou a na polštáři. Ale ve dvaceti jsem taky spával pod celtou na karimatce
Quecha je takový low cost z Decathlonu. To opravdu ne.
Když bych měl vzít několik důvodů proč - malá předsíň, předsíň bez podlážky, výška stanu pouhých 1,4m tzn. nelze se tam postavit, šířka ložnice pouhých 240cm (tzn. 60cm/osoba).
Výhoda menší hmotnost a rozměry, takže by se dal použít i na obyč. cestování bez auta...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.