Dobrý den, chci se zeptat, kdy se registrovat na úřad práce, jakožto absolvent s maturitou. Já jsem ji udělala teď v květnu a pritel bude teď v září, tak případně jak to má on. Na netu jsem našla, že jsem student do konce srpna, takže mám se registrovat už na konci srpna nebo až 3. Září? To je myslím první pracovní den v září. Práci si hledám od června ale bohužel. Děkuju
Nwn jak je to dnes,když končila dcera ,v řádném termínu,tak do 31.8 byla student , na ÚP se registrovala až 1.9. ale v tomto případu matně tuším že se lze registrovat dřív.než v září.
marrry - u vás stačí se registrovat ( i když to není povinné) během září, klidně poslední pracovní den v září a budete mít zaplacené zdravotní pojištění za celé září. Pojištění se platí za měsíce, ne na dny.
iz*
Chybná odpověď. Zdravotní pojištění stát uhradí jen za tu část měsíce, kdy bude tazatelka v evidenci ÚP. A informace o hrazení zdravotního pojištění pouze za celé měsíce se vztahuje k OBZP.
Na ÚP Vám stačí se zaregistrovat až 30. září (poslední pracovní den v září - pondělí). Stát za ten poslední den uhradí zdravotní pojištění, takže nebudete mít celý měsíc bez práce a bez evidence na ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.