Nejste přihlášen/a.
Na stránkách nemocnic bývá rubrika Pro pacienta. V ní jsou vyjmenované nutné a doporučené věci. Někdy je tam i vlastní toaletní papír. Župan - dostanete, ale lépe se budete cítit ve vlastním. Já vždy podoručuji kávovou lžičku a drobné mince na nějaké pití z automatů.
vlastní léky které s tvojí hospitalizací nesouvisí, papuče, trenky, ponožky, vlastní pyžamo a župan jestli jsi nekonfekční velikosti, nějakou tu tisícovku v menších penězích, protihlukové špunty do uší, papírové kapesníky, malý polštář zvaný po česku kapricek či po moravsku kocour, něco na čtení, tužku nebo dvě, medvídka, panenku, autíčko atd.
Jak tu již padlo co s sebou-to kolego víš. Nevím skrze co a na jaký případný zákrok - vyšetření,to je ale úplně jedno, ale co není jedno a je hoooodně důležité-aby hospitalizace splnila účel a vyléčil jste se. Proto přeji brzké uzdravení!
ještě postřeh-měl jsem s sebou špunty(sluchátka) a hoooodně hudby a když jsem nemohl spát (prvních 5 dní 4x na sále) a na pokoji s proskleným oknem ze sesterny-celou noc se svítilo,tak to jistila ukolébavky-dokola jsem poslouchal Pink Floyd -dohrálo jeno album-probral se a spustil další-takto celou noc.
Nezapomeňte na mobil a nabíječku! A držte se, ať v klidu proběhne všechno co má a vy příjdete zdravý jako řepa.
Vatové tyčinky do uší a nechat si donést neperlivé neslazené vody (Rajec,Mattoni,apod...). Nemocniční čaj je buď přeslazen a nebo ten neslazený pro dia půsový po několika doušcích projímavě (obzvláště lesní ovoce). Preferoval jsem svůj Teekane pomeranč co i studený měl chuť.
Hodí se i náhradní brýle, pokud máte více dioptrií. Hodí se i něco, co vydává zvuk (třeba pískací gumová hračka). Pokud člověk má tracheu v krku a tím pádem ze sebe nevydá ani hlásku a má oslabené svalstvo delším pobytem, tak i pouhé zmáčknutí zvonku na sestru je heroický výkon po několika neúspěšných pokusech a setkal jsem se i s tím, že na ARO zvonky nemají (jen JIP a lůžková oddělení).
Dobré je vzít si sluchátka, pokud vedle Vás někdo chrní nebo čumí na TV. Dostanete se díky tomu do většího soukromí. Vhodné jsou i přezůvky.
A nejlépe mít telefon s nabíječkou a možnost se dovolat na osobu blízkou, co zbytek potřebných věcí donese. Ona samotná návštěva je dost ulevující po několika dnech...
Pro jistotu malou roličku toaletáku nebo papírové kapesíčky, knížku, mobil + nabíječka, případně notebook či tablet.
Když jsem byla na operaci s kolenem, tak jedna mladá paní na našem pokoji si přinesla metrového růžového medvěda.Nekecám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.