Nejste přihlášen/a.
Na stránkách nemocnic bývá rubrika Pro pacienta. V ní jsou vyjmenované nutné a doporučené věci. Někdy je tam i vlastní toaletní papír. Župan - dostanete, ale lépe se budete cítit ve vlastním. Já vždy podoručuji kávovou lžičku a drobné mince na nějaké pití z automatů.
vlastní léky které s tvojí hospitalizací nesouvisí, papuče, trenky, ponožky, vlastní pyžamo a župan jestli jsi nekonfekční velikosti, nějakou tu tisícovku v menších penězích, protihlukové špunty do uší, papírové kapesníky, malý polštář zvaný po česku kapricek či po moravsku kocour, něco na čtení, tužku nebo dvě, medvídka, panenku, autíčko atd. ![]()
Jak tu již padlo co s sebou-to kolego víš. Nevím skrze co a na jaký případný zákrok - vyšetření,to je ale úplně jedno, ale co není jedno a je hoooodně důležité-aby hospitalizace splnila účel a vyléčil jste se. Proto přeji brzké uzdravení!
ještě postřeh-měl jsem s sebou špunty(sluchátka) a hoooodně hudby a když jsem nemohl spát (prvních 5 dní 4x na sále) a na pokoji s proskleným oknem ze sesterny-celou noc se svítilo,tak to jistila ukolébavky-dokola jsem poslouchal Pink Floyd -dohrálo jeno album-probral se a spustil další-takto celou noc.
Nezapomeňte na mobil a nabíječku! A držte se, ať v klidu proběhne všechno co má a vy příjdete zdravý jako řepa.
Vatové tyčinky do uší a nechat si donést neperlivé neslazené vody (Rajec,Mattoni,apod...). Nemocniční čaj je buď přeslazen a nebo ten neslazený pro dia půsový po několika doušcích projímavě (obzvláště lesní ovoce). Preferoval jsem svůj Teekane pomeranč co i studený měl chuť.
Hodí se i náhradní brýle, pokud máte více dioptrií. Hodí se i něco, co vydává zvuk (třeba pískací gumová hračka). Pokud člověk má tracheu v krku a tím pádem ze sebe nevydá ani hlásku a má oslabené svalstvo delším pobytem, tak i pouhé zmáčknutí zvonku na sestru je heroický výkon po několika neúspěšných pokusech a setkal jsem se i s tím, že na ARO zvonky nemají (jen JIP a lůžková oddělení).
Dobré je vzít si sluchátka, pokud vedle Vás někdo chrní nebo čumí na TV. Dostanete se díky tomu do většího soukromí. Vhodné jsou i přezůvky.
A nejlépe mít telefon s nabíječkou a možnost se dovolat na osobu blízkou, co zbytek potřebných věcí donese. Ona samotná návštěva je dost ulevující po několika dnech...
Pro jistotu malou roličku toaletáku nebo papírové kapesíčky, knížku, mobil + nabíječka, případně notebook či tablet.
Když jsem byla na operaci s kolenem, tak jedna mladá paní na našem pokoji si přinesla metrového růžového medvěda.
Nekecám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.