Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha řeči kde mi mohou pomoct?

Od: bauerlukin® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám nejspíše nějakou poruchu řeči, spočívající v tom, že se zadrhávám uprostřed řeči. Stává se mi to hlavně, když mě někdo dlouhodobě přehnaně kritizuje. Myslel jsem, že z knih vyčtu nějaké metody o tom jak se více soustředit na řeč, ale teď jsem toho názoru, že bych měl jít za nějakým odborníkem. Teď bych chtěl zjistit jací kdo by mě mohl vzít kdo všechno by mě mohl vzít do "péče", a s kýmby bylo efektivní spolupracovat. Došel jsem k názoru, že psychiatr asi ano, logoped pro dospělé asi ne, osobní kouč nevím, a nevím jak je to s řečnickým kurzem? Dostal by jsem tam třeba nějaké rady a doporučení?
doplněno 21.08.19 11:59: oprava nadpisu: Porucha řeči-kde mi mohou pomoct?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanecka
hodnocení

4x

Tak to vypadá, že jste si již nějaké rady na internetu vyhledal.

Vy máte vadu řeči, jste zřejmě již dospělý, tedy se zaměřit na odborníka, který pracuje s dospělými. Jako dospělý máte tu vadu již zafixovanou a náprava bude trošku pracnější. Pro děti a mládež je těch nabídek více.

Namátkou mi vyjel MUDr. Jan Šverma na Senovážném náměstí v Praze - logoped, psychoterapeut, diagnostik.

znamylekar.cz/...

--------------------------------------------

Určitě to řešte, zadrhávání /koktavost/ je docela vážná porucha, ať se neuzavíráte do sebe. A jak i píšete, hodně to souvisí s vaším okolím a vaší psychickou pohodou.

Zde se věnují dětem i dospělým, nabízejí i výuku on-line.

logopedonline.cz/...

Jinak Vám přeji hodně zdaru a od takových, kteří se k Vám neumí chovat, klidně odejděte a nestýkejte se s nimi. Lidí slušných, citlivých je plno, jenom se stačí s nimi seznámit.

23.08.19 12:54
hodnocení

Díky

hodnocení

3x

Není to porucha řeči. Kritika vyvolává úzkost a úzkost způsobuje verbální paralýzu. Řeší se to s psychgologem. Psycholog zřejmě objeví příčinu někde v dětství a pak to už půjde.

hodnocení

0x

Logoped určitě ne, ten by Vám pomohl při nesprávné výslovnosti (např. huhňání, hláska ř, s a podobně). I když je Váš problém nejspíš psychický, tak psychiatr taky asi nebude ten pravý. Takže psychoterapeut, psycholog... Sám to asi nezvládnete, ale hodně udělá, když se nebudete zbytečně hlídat a pokusíte se na svou vadu moc nemyslet.

Logoped samozřejmě řeší i poruchy plynulosti řeči.

hodnocení

0x

Tohle není zrovn a praktická rada přímo prováz, ale může vám to sloužit jako povzbuzení: zhlédněte film " Králova řeč" . Určitě honajdete i někde nawebu.

rec
hodnocení

0x

Tyto potíže máte až nyní čerstvě po maturitě a nebo již od dětství? Rodiče jistě s vámi někam docházeli - kam?Proběhla nějaká léčba?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]