Dobrý den začal jsem před dvěma měsíci podnikat a teď mi padla exekuce na účet. Má otázka zní zda je možné že exekutor příjde do firmy kde jsem zaměstnaný jako OSVč a zabavovat majetek který není můj ale mého šéfa? Když mám provozovnu napsanou na tuto adresu této firmy?
Ale to je podvod, nikdo nemůže používat vaše osobní údaje, ani matka. Je to podvod i od té společnosti, nemůže vaše údaje použít bez vašeho vědomí. Nic bych ji neplatil a podal bych trestní oznámení.
prof
Jen že za to by si má matka mohla jít sednou poněvadž s vylohami na exekuci na vše to dělá přes 200 tisíc a matka je samo zivitelka a nechci aby 10 letý bratr žil bez matky. Mohu nějakým způsobem zabránit aby exekutor vlitl do té společnosti u kterer jsem zaměstnaný jako OSVČ? Splatkovy kalendář stále domluvený nemám bylo mi řečeno exekutorem že mám 30 dní než to navyde právní moci.
Jediná cesta je domluvit se s exekutorem na splátkovém kalendáři. Komunikujte s ním co možná nejvíc.
prof
Komunikoval jsem s ním protože jsem uhradil nějakou část splátky a nebyla tam odečtena a on mi řekl že mám 30 dní na to abych doplatil zbylé peníze a pak když je nesezenu tak se domluvíme na splátky
1. Vy nemůžete vát zaměstnán jako OSVČ - to je podvod, hrozí vám značná pokuta.
2. Bratra si vente do péče a podejte na matku TO.
3. Vy nijak nezabráníte exekutorovi, aby firmě zabavil majetek. Zaměstnavatel bude z vás nadšený, stejně přijdete o práci. Tak zavčas firmu opusťte a nepřidávejte firmě starosti. A konečně se začněte živit jako OSVČ.
prof
Když podám trestní oznámení bude tedy exekuce tím zastavena?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.