Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na kočku-průběh vyšetření,kdy výsledk

Od: fiona* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

je možné mít alergii jen na kočku? Protože problémy v přítomnosti jiných zvířat nepociťuji.

Dále se chci zeptat, jak se zjišťuje alergie - nějaké injekce do ruky? Prý to udělá reakci jen na kůži. Je to možné (?), protože já mám stavy na udusení a omdlení, čehož se upřímně bojím a nerada bych toto absolvovala na alergologii, kterou mám celkem vzdálenou od domova a nedokážu si představit cestu v tomto stavu.

Jak se to případně řeší? Kočka musí pryč nebo jsou nějaké léky?

Děkuji všem za odpověď. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kočku PRYČ, užít antihistaminika (léky na alergii) a co nejdříve navštívit lékaře. :)

pb®
hodnocení

1x

Kočky mají velmi silný alergen, alergie na ně jsou časté. Vyšetření lze udělat i z krve, pak je to běžný odběr krve z žíly. Alespoň mě dělali testy z krve. Nu stejně na nic nepřišli, přesto alergické projevy mám (ne na kočky, ani zvířata a pyly, ale na prach). I na kočičí alergen existuje desenzibilizace. Hodně chovatelů má alergii na kočky, ovšem ne svoje kočky v domácnosti, tam jsou bez projevů. Když ovšem chtějí jít na výstavu, musí si zobnout antihistaminika.

Ano souhlasím. Memu muži uz jako malemu zjistili alergii na kocky... ovsem u sveho domu na zahrade meli kočky a vlastně i pak mel porad kocky na zahrade. Kdyz se ke me nastehoval pred lety- mela jsem doma také kocku. Mazlil ji atp a až po dlouhé době jsem se dozvěděla, že ma alergii na kočky ( testy mu delali dalsi i ted pred " nedavnem",kde se to opet potvrdilo,a kdyz me muž rekl, že kocky snáší- kočky ho milujou,i sousedící a i cizí, kdekoliv venku- tak doktor rekl, ze to je proces těla, že si na to jeho tělo zvyklo) ovsem zas nechapu proc se projevuje alergicka reakce u lékaře- ale zas je pravda že si za posledních 7 let musel vzit prasek na alergii asi 9 krat..

liska5
hodnocení

0x

Tomu, kdo Vám bude dělat test na kůži říci, jak reagujete. To bude mikrodávka, a jen drobná píchutí. A mají určitě antihistaminika po ruce. /Po nich byste ale neměla řídit./ Dcerce dali asi 7 takových alergenů v řádce, ale jen dva vpichy vykazovaly alergickou reakci, že tam byl za určitou dobu červený flek. Někomu a na něco pak nechají vyrobit autovakcínu. U koček to nemá smysl, tam se můžete vyhnout kontaktu s ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]