Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je možné mít alergii jen na kočku? Protože problémy v přítomnosti jiných zvířat nepociťuji.
Dále se chci zeptat, jak se zjišťuje alergie - nějaké injekce do ruky? Prý to udělá reakci jen na kůži. Je to možné (?), protože já mám stavy na udusení a omdlení, čehož se upřímně bojím a nerada bych toto absolvovala na alergologii, kterou mám celkem vzdálenou od domova a nedokážu si představit cestu v tomto stavu.
Jak se to případně řeší? Kočka musí pryč nebo jsou nějaké léky?
Děkuji všem za odpověď.
Kočky mají velmi silný alergen, alergie na ně jsou časté. Vyšetření lze udělat i z krve, pak je to běžný odběr krve z žíly. Alespoň mě dělali testy z krve. Nu stejně na nic nepřišli, přesto alergické projevy mám (ne na kočky, ani zvířata a pyly, ale na prach). I na kočičí alergen existuje desenzibilizace. Hodně chovatelů má alergii na kočky, ovšem ne svoje kočky v domácnosti, tam jsou bez projevů. Když ovšem chtějí jít na výstavu, musí si zobnout antihistaminika.
Tomu, kdo Vám bude dělat test na kůži říci, jak reagujete. To bude mikrodávka, a jen drobná píchutí. A mají určitě antihistaminika po ruce. /Po nich byste ale neměla řídit./ Dcerce dali asi 7 takových alergenů v řádce, ale jen dva vpichy vykazovaly alergickou reakci, že tam byl za určitou dobu červený flek. Někomu a na něco pak nechají vyrobit autovakcínu. U koček to nemá smysl, tam se můžete vyhnout kontaktu s ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.