Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám v plánu pořídit si kreditní kartu, převážně kvůli půjčovnám, kde normální debetní karty nechtějí moc brát. Zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s našimi kreditkami, jaká banka se vyplatí atp. Díky za názory.
Především je třeba si zjistit podmínky vydání kreditní karty a vedení účtu k ní u jedotlivých bank. S kreditní kartou je obvykle spojený bonus ve formě odečtení obvykle 1-2,5% z půjčené částky. Dále mají kreditky obvykle nějaké bezúročné období a když během něj "dluh" na kreditce zaplatíte, je nulový úrok. Dívejte se i na to, zda poplatek za kreditní kartu platíte bez ohledu na to, zda ji používáte nebo zda se poplatek neplatí pokud jste ji v účetním období (obvykle 1 měsíc) nepoužil.
Konkrétně mohu uvést pouze to, že u ČSOB jsem KK zrušil, protože zavedla poplatky právě i za dobu, kdy jsem ji nevyužíval. Naopak využívám KK od Hello Bank, takže vím, že tam se poplatky za dobu nevyužívání neplatí. Bonus je však jen 1% z "půjčené" částky, takže se právě chystám zjistit, jaké jsou podmínky u jiných bank a případně banku změnit.
mBank: kreditka, nebo kreditka svět /pro platby v zahraničí zvýhodněná/ ...účet i karta bez poplatků a pokud je na účtu dostatek peněz, banka si finance placené kreditkou po určité době bezúročného období, tuším 45 dnů, stahuje sama povoleným inkasem, takže neplatíš žádný úrok ani poplatky a ani se o nic nemusíš starat. Výpisy z účtu i z kreditky mailem. Z účtu mi chodí tak kolem 3. v měsíci. Podívej se na web banky. mBank nemá na pobočkách pokladny, hotovostní vklady případně výběry /občas potřebuji pro potřeby sport. klubu/ řeším ve FIO bance, vše, účet, karty, i hotovostní operace, bezplatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.