Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzal sem si antibiotika o 4 hodiny dřív

Od: oukil odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, omylem sem si vzal antibiotika o 4 hodiny dřív. Momentálně beru 2 prášky antibiotika a probiotika a teď sem z nějakého důvodu sáhnul po antibiotikách místo probiotikách. Chtěl bych se zeptat co mám teď dělat jestli mám začít nový cyklus nebo jet po staru s tím ,že budu mít mezi prášky 1 mezeru 12 hodin místo 8. Tyto antibiotika mám brát týden a momentálně sem ve 4. dnu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Antibiotika se mají brát přesně. Vyšší hladina nevadí tolik, jako nižší, tím právě mají bakterie prosor na vytvoření rezistence. Na začátku se běžně berou tak, že člověk bere hned a pak tu další v době, kdy má být. Třeba když se bere po 8hodinách v 6-14-22hod a člověk jde k doktorovi a dostane se k léku až v 9ráno, nečeká na 14hod, kdy si vezme první prášek, ale spolkne hned a pak v těch 14hod. Takže já bych brala další prášek 8hod od toho posledního.

liska5

Přesně tak. Určitě další po 8 hodinách a další zase za 8h.. Prostě se Ti kvůli Tvé chybě ten celý rytmus posune o ty 4 hodiny. Pokud by ses vrátil do původních kolejí, nastane tam 12 hodinová pauza, a to by mohla hladina ATB v krvi povážlivě klesnout.

Andy123 neradí dobře.

dolga*

Ano, to je správné řešení. Hladina antibiotik nesmí klesnout.

hodnocení

4x

Jeďte postaru, další vezměte jak to má původně být, to se stane..

hodnocení

1x

K antibiotikům máš příbalový leták. Takže si nejprve přečti situace, které tam popisují. Uvidíš jestli některá situace pasuje na tvůj případ.

Pokud ne, tak to konzultuj aspoň po telefonu s ošetřujícím lékařem.

Nebo aspoň s l3kárníkem.

oukil
hodnocení

Tak tam je napsáno toto :

,,Jestliže jste zapomněl/a užít přípravek Amoksiklav
Jestliže zapomenete užít dávku, vezměte si ji, jakmile si vzpomenete. Další dávku nesmíte užít příliš brzy – před užitím další dávky počkejte asi 4 hodiny.,,

oukil
hodnocení

A co třeba si vzít další prášek po 4 hodinách abych se dostal na ten starý čas?
72mona3*

Řiďte se radou @pb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]