Dobrý den, chtěla bych se optat, zda má někdo zkušenost. Pracuji na HPP na dobu určitou, smlouva mi končí na začátku příštího roku. Od června jsem bohužel na pracovní neschopnosti, další kontrolu u MUDr mám příští měsíc. Tento týden jsem posílala do práce výpověď, s tím, že výpovědní doba začne 1.9. a bude klasická dvouměsíční do 31.10. Chtěla bych se zeptat, když se vrátím do práce po ukončení neschopnosti v září, potrvá výpovědní doba tedy do toho 31.10. nebo se prodlužuje o to, co jsem byla na pracovní neschopnosti. Děkuji za odpověď
Výpovědní doba by se prodlužovala kvůli pracovní neschopnosti pouze v případě, že by výpověď dal zaměstnavatel. Dá-li výpověď zaměstnanec, pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní doby bez ohledu na případnou pracovní neschopnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.