Nejste přihlášen/a.
zdravim,dens chci poslat vyhružny dopis do práce, nezaplatili mi dve vyplaty,chci poslat pokud nesplni zavazky tak je dam na ossz a up. prosim vás mužete mi poradit jak presneji to mám napsat, co se tam píše? dekuju moc
Neznáme podrobnosti Vašeho případu, tak bude asi lepší, když zajdete pro radu do nejbližší občanské poradny, kde Vám právník (bezplatně) poradí, co a jak.
Napište, kde bydlíte, pošlu Vám adresu nejbližší poradny. .
Místo vyhrožování pošlete zaměstnavateli písemnou výzvu (doporučeně s dodejkou), aby Vám doplatil dlužnou mzdu a dále mzdu vyplácel včas.
(Pozor, abyste nenapsal prosbu nebo žádost.)
Můžete pracovní poměr okamžitě zrušit podle § 56, odst. 1 písm. b). V tom případě budete mít kromě dlužné mzdy a úroku z prodlení nárok na náhradu mzdy za dobu odpovídající výpovědní době (zpravidla za dva měsíce).
Odkaz na dokument SÚIP: suip.cz/...
A na SÚIP: http:/ www.suip.cz
Zkus se raději obrátit na SÚIP.
" Státní úřad inspekce práce (zkratka SÚIP). Jedná se o úřad, který je veden Ministerstvem práce a sociálních věcí a jeho hlavním úkolem je kontrolovat, zda podnikatelské subjekty dodržují povinnosti týkající se pracovněprávních předpisů a předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci (dále jen BOZP)".
V odkazu je podrobně popsáno jak to udělat, co k tomu potřebuješ (doložit doklady) ap.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.