Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakého nástupiště odjíždí muj vlak

Od: mattes* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, už sem tu jednou psal. Ale mám jinou otázku. Z jakého nástupiště odjíždí muj vlak. Odjíždím z Brna, hlavního nádraží. Podle plánu má 6 nástupišť, ale v aplikaci můj vlak to ukazuje že vlak odjíždí z nástupiště 3/5. Takže jich tam je 5? Ukazuje to že nástupiště č.1 je uzavřené, takže se nástupiště č.2 mění na č.3? Snad to pochopíte, nikdy sem nejel vlakem sám, (je mi 13)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlaken
hodnocení

2x

3/5 znamená, nástupiště č. 3, kolej 5. Nicméně všechno jsou to orientační informace, které se můžou změnit - po příchodu na nádraží doporučuji najít svůj vlak na odjezdové tabuli a vše ještě ověřit.

hodnocení

2x

Proč si v tom děláš sám takový hokej.

Brněnské nádraží má šest nástupišť - protože je to uvedeno v plánku nádraží. Nástupiště č.1 až č.4 jsou vedle budovy hlavního nádraží.

Nástupiště č.5 a č.6 jsou umístěny bokem a jde se k nim přes první nástupiště směrem na jih.

Když máš aplikaci na zobrazení informací o vlaku a nástupišti, tak jí musíš věřit. Až přijdeš na nádraží, tak se stejně musíš orientovat podle informační tabule a nebo podle hlašení rozhlasu na nádraží.

A když už chceš vědět odkud odjíždí tvůj vlak, tak napiš směr, kterým cestuješ. Na hlavním nádraží je teď výluka a jezdí odtud pouze některé vlaky.

lidus*
hodnocení

1x

Ptejte se, jinak dopadnete jako my, Cesta luxusním vlakem, že jsme raděj naši statistiku 30 let bez vlaku netáhli dál. Jedeme, první co mě rozesmálo byl dotaz jakéhosi asi průvodčího. Kupé 2 ženy a 2 děti + muž. Víte, že ten muž tu nemá co dělat? Ne, je to manžel. No a vám jako ženám tu nevadí? No, dobrá ať tu zůstane. WC info zmáčkněte zelené tlačítko, hledám ale je tu jen žluté, mačkám a nic, příjde pomoc manžela a jupí našel to dobře ukryté zelené a dveře se otvírají. Nádraží ve městě kam máme lístky ale vlak nestaví což nás děsí, běžné prý, staví o 3km na dalším nádraží tam si jen přeskočíme na vlak v protisměru, lístek nám platí. Tak začíná naše další etapa neježdění vlakem, to byly nervy.

hodnocení

1x

A co se zeptat rovnou na nádraží v informacích, až tam přijdete. K čemu ty složitosti?

hodnocení

0x

Patrně se jedná o Nástupiště 3, pátá kolej. Ta kolej upřesňuje, odkud vlak jede, protože Nástupiště 3 nejspíš má 2 koleje, každou z jedné strany nástupiště.

Při uzavření některého nástupiště se ostatní nepřečíslují a zůstává jim původní číslování.

figurek*
hodnocení

0x

*smich*. Vidím že zdejší poradci neznají jednu brňáckou specialitu. Věřte nebo ne, v Brně na hlavním nádraží, na je jedné koleji a na jedné straně perónu stávají dva a někdy i tři vlaky do různých směrů.

Moje rada pro všechny začínající cestovatele : Přijděte na nádr nejpozději čtvrt hodiny před odjezdem a dobře se dívejte. Jinak se může stát, že nastoupíte do nesprávného vlaku.

Ano, ano, léta jsme na nástupišti číslo 6 brzy ráno šaškovali...moji dospělí rodiče se snažili nenastoupit do rychlíku do Bratislavy, u nástupiště prostě stáli vagóny, přední jeli na Slovenko, zadní do jižních Čech. Sprint s taškami a dítětem (já) 2 - 3 krát ročně. :) *smich*

Když se nedokáží rozhodnout pro přesun nádraží do místa, kde bude prostor pro více nástupišť, tak holt musí odjíždět dva vlaky od jednoho nástupiště. Ono to nádraží zmáčklé v centru je pořád až překvapivě fungující.

Byl jsem teď nedávno poprvé v Drážďanech a to bylo nádraží jak z jiného světa. Celkem na nádraží bylo myslím 18 číslovaných nástupišť uspořádaných ve dvou úrovních. Dálkové vlaky měly minimálně čtyři průjezdné nástupiště a regionální vlaky asi 12 slepých kolejí a to všechno pod jednou střechou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]