Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kupujete mléko?

Od: heterak® odpovědí: 19 změna:

Jaké kupujete mléko?

Nejčastěji se v obchodech prodáva mléko polotučné (1,5 procent)

Proč lidé nekupují plnotučné (3 procenta)?

Jaký je v tom rozdíl?

Je mi jasné, že už z laického hlediska je tam podle názvu více tuku. Co to ale znamená v praxi?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

2x

Plnotučné 3,5%, většinou v sedmičkové lahvi. Je moc dobré. Bohužel kretén šéf Veterinární správy pomluvil mlékomaty, takže už prakticky nikde nejsou. Z nich bylo mléko podle mne trochu odstředěné, ale pořád výborné a hlavně z něj šel dělat tvaroh, kyselé mléko atd. Mléka nepiju moc, ale nešetřím na něm.

Mimochodem - ta pomluva spočívala v čem?

etana*

V tom, že mléko v mlékomatech je nakažené, není kontrolované, není zajištěna hygiena. Při následných kontrolách nebyla zachycena jediná chyba. Dotyčný šéf je nyní trestně stíhaný. Ale popletla jsem to, nebyl to šéf veterinár. správy, ale hlavní hygienik. Omlouvám se.

Je stíhaný za pomluvu? A to mléko bylo pasterované nebo syrové? A smí se u nás syrové mléko prodávat? Mimochodem - z čeho byla největší epidemie encefalitidy v Československu?

etana*

Pasterované. Rozhodně ta epidemie nebyla z mléka z nějakého mlékomatu.

Oni ti "farmáři" mají pasterizační linky?

hodnocení

1x

Plnotučné nebo polotučné, jak se zrovna namane. Jelikož má trvanlivost několik měsíců, kupuju ho po celých kartónech, když je zrovna v akci.

vilik*
hodnocení

1x
Je tu cca 10 odpovědí a všichni kupují plnotučné. Tak kdo tedy skupuje ty palety polotučného?
Budu zde výjimka. Pijeme v rodině pouze polotučné v krabicích, protože nám více vyhovuje, a kupujeme pouze v akcích. Ne, že bychom snad četli letáky nebo se cíleně pídili, ale když akce je, tak vezmeme pár balíků a zatím vždy jsme s tím do další akce vydrželi.
A bez obav, jsme zdraví. Máme rádi jogurty, sýry, tvaroh. Když koupím šunku, a kupuju jenom tu s masem, víc než cca 15-20 deka by se nesnědlo a zbytek bychom vyhodili. Zato když koupím 4 druhy dobrého sýra, nevydrží dlouho. A jogurt s čerstvým ovocem nebo trochou medu je naše oblíbená svačina. Dokonce mi lékař opakovaně tvrdí, že mám podle rozborů krve při preventivních prohlídkach bílkoviny až moc, že bych mohl konzumaci mléčných produktů omezit.
Já bych se tedy polotučného mléka nebál.

hodnocení

0x

Kde? v mlékomatu když chci do kafe nebo na pití jen tak a to ještě z litru stáhnu dobře decku smetany, tu bílou vodu v obchodech za mléko nepovažuji

hodnocení

0x

Kupuji si v Penny nebo v Lidlu smetanu do kávy 200 ml, občas 3,.5 %mléko trvanlivé na ovocný koktejl se zmrzkou nebo kakao. Snídám ale denně jen podmáslí, kefír nebo acidomléka.

liska5
hodnocení

0x

Asi jednou za měsíc plnotučné v LIDLu, většinou, když čekám větší návštěvu, aby bylo do kafe. Občas v "krávomatu" ten půllitr, když mám tudy cestu.

Jinak každý týden nějaký kefír nebo acidofilní mléko.

liska5

Plnotučné je chutnější.

vernon
Polotučné je plnotučné a voda...

hodnocení

0x

V mlékomatu... popřípadě v Lidlu plnotučné.

Jaký je rozdíl mezi plno a polotučným? Krom obsahu tuku také v ceně.

hodnocení

0x

Plnotučné, nejraději ve skleněné lahvi.

lucie*
hodnocení

0x

Jaký je v tom rozdíl? cena ! nic víc v tom nehledejte.U žen možná pocit ,že dělají něco pro dietu,když si daj do kafe polotučné.Rodiny s dětma a sprůměrným platem,kde se skoro denně dělají palačinky,kakaa,pudinky,shaky...tak čekají na akční polotučné.

Mám děti,tak kupuju plnotučné (a vyhlížím v letácích akční cenu) a protože nemám vysoké mínění o kvalitě mléka (i když kupuju jen ty dražší,tradiční značky) tak pro dětem do mlíka přidávám Nutrilon.Já ale patřím k menšině,raději ušetřím na něčem jiném,než na základních potravinách i když máme s dětmi vysoké výdaje,mám nějaké priority.

doplněno 18.08.19 21:33:

...stačí se podívat na weby pro matky,tam je plno diskuzí na téma"denní menu za 100kč" nebo "4tis.na měsíc-co vařit".Takže mlíko,domácí pečení,těstoviny,rýže,kečup...tam hraje roli jedině cena.

hodnocení

0x

Plnotučné ve skle, nebo v krámku s produkty od farmářů, tuk zvýrazní chuť mléka, jako u všech poživatin,

prorostlejší vepřové je taky chutnější než libová panenka*palec2* Mňam

hodnocení

0x
Plnotucne.nebot mi proste vic chutná.a v lahvich. Ale ráda a často kupuji domácí mléko od paní tady z města. Brala ho uzmoje maminka od její babičky. Pěkně do bandasky a se smetanou.

hodnocení

0x

Nejčastěji kupuji polotučné v netrvanlivé krabici. Mívám doma i 2 - 3 krabice dlouhodobě trvanlivého mléka jako rezervu, také polotučného. Mléko jako nápoj mi od dětství nechutná. Ani kakao a bílá káva. Černou kávu zásadně bez mléka a bez cukru. Zato mám velmi ráda tvrdé sýry a jogurty, velmi často si dělám tvarohové pomazánky a i jinak využívám tvaroh při vaření a pečení (tvarohové knedlíčky, bábovka, moučník "deka"...).

Z mléka dělám domácí jogurt, puding, spolu se smetanou nebo šlehačkou dávám do omáček, zadělávám kynuté těsto. Věřím, že při pití se rozdíl mezi plnotučným a polotučným mékem pozná. Mně ale nechutná ani jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]