Nejste přihlášen/a.
Jaké kupujete mléko?
Nejčastěji se v obchodech prodáva mléko polotučné (1,5 procent)
Proč lidé nekupují plnotučné (3 procenta)?
Jaký je v tom rozdíl?
Je mi jasné, že už z laického hlediska je tam podle názvu více tuku. Co to ale znamená v praxi?
Plnotučné 3,5%, většinou v sedmičkové lahvi. Je moc dobré. Bohužel kretén šéf Veterinární správy pomluvil mlékomaty, takže už prakticky nikde nejsou. Z nich bylo mléko podle mne trochu odstředěné, ale pořád výborné a hlavně z něj šel dělat tvaroh, kyselé mléko atd. Mléka nepiju moc, ale nešetřím na něm.
V tom, že mléko v mlékomatech je nakažené, není kontrolované, není zajištěna hygiena. Při následných kontrolách nebyla zachycena jediná chyba. Dotyčný šéf je nyní trestně stíhaný. Ale popletla jsem to, nebyl to šéf veterinár. správy, ale hlavní hygienik. Omlouvám se.
Jaký je v tom rozdíl? cena ! nic víc v tom nehledejte.U žen možná pocit ,že dělají něco pro dietu,když si daj do kafe polotučné.Rodiny s dětma a sprůměrným platem,kde se skoro denně dělají palačinky,kakaa,pudinky,shaky...tak čekají na akční polotučné.
Mám děti,tak kupuju plnotučné (a vyhlížím v letácích akční cenu) a protože nemám vysoké mínění o kvalitě mléka (i když kupuju jen ty dražší,tradiční značky) tak pro dětem do mlíka přidávám Nutrilon.Já ale patřím k menšině,raději ušetřím na něčem jiném,než na základních potravinách i když máme s dětmi vysoké výdaje,mám nějaké priority.
...stačí se podívat na weby pro matky,tam je plno diskuzí na téma"denní menu za 100kč" nebo "4tis.na měsíc-co vařit".Takže mlíko,domácí pečení,těstoviny,rýže,kečup...tam hraje roli jedině cena.
Nejčastěji kupuji polotučné v netrvanlivé krabici. Mívám doma i 2 - 3 krabice dlouhodobě trvanlivého mléka jako rezervu, také polotučného. Mléko jako nápoj mi od dětství nechutná. Ani kakao a bílá káva. Černou kávu zásadně bez mléka a bez cukru. Zato mám velmi ráda tvrdé sýry a jogurty, velmi často si dělám tvarohové pomazánky a i jinak využívám tvaroh při vaření a pečení (tvarohové knedlíčky, bábovka, moučník "deka"...).
Z mléka dělám domácí jogurt, puding, spolu se smetanou nebo šlehačkou dávám do omáček, zadělávám kynuté těsto. Věřím, že při pití se rozdíl mezi plnotučným a polotučným mékem pozná. Mně ale nechutná ani jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.