Nejste přihlášen/a.
Pěkné odpoledne, napadla mě taková otázka pro starší ročníky než jsem já a ta se týká toho, jaká hudba se hrála na diskotékách v 80. letech. Co se týče českých interpretů tak v tom mám asi víceméně jasno- Michal David, Petr Kotvald, Iveta Bartošová, apor., popř. různé československé skupiny, ale hrálo se tady i něco ze zahraničí? (já o tom pochybuji, vzhledem k tomu jaký tu byl režim) popřípadě co to bylo? A jaká zahraniční hudba se tady dala "načerno" sehnat na deskách nebo páskách? Jsem ročník 98, takže v tomto moc rozhled nemám díky
Dobrý den. Já jsem na diskotéky moc nechodil, leč párkrát jsem se tam ocitl. Samozřejmě, že se hráli zahraniční skladby. Tam co jsem byl, se hráli víc než ty české. Tuším rok 1984-1985. Namátkou Suzi Quatro, Smokie, Cindy Lauper, C.C. Catch, Boney M, ABBA, Masquerade, Drupi, Laid back a spoutu dalších.
Jinak legálně koupených zaraničních desek mám desítky. Led Zeppelin, George Harrison, Bob Dylan, Queen, Jimi Hendrix, Janis Joplin, trojalbum Woodstock, Pink Floyd, John Lennon, Beatles, Police, Genesis. A spousty jiných.
Ještě k závěru Vaší otázky. Nelegálně se na burzách dalo koupit téměř cokoli. Já jsem jezdil na Letnou v Praze a mám odtud několik desítek LP. Jen to bylo dražší. 250- 300 korun. Za 300 korun jsem koupil zapečetěné Uriah Heep- Salisbury.
TDK-áčko jsem snad neměl ani jedno-jen Sony! ale jinak pravda -něco jak píšete něco z jugošky a něco se nahrálo z "laxíka" a něco se sehnalo u nás -např za 200 v supraphonu Cyndi Lauper, l tomu ještě Rolling Stones taky za dve kila a do výplaty mi pak zbyly dvě stovky ze šesti set (na necelých 14 dnů )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.