Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hudba diskoték 80. let

Od: rambajz odpovědí: 8 změna:

Pěkné odpoledne, napadla mě taková otázka pro starší ročníky než jsem já a ta se týká toho, jaká hudba se hrála na diskotékách v 80. letech. Co se týče českých interpretů tak v tom mám asi víceméně jasno- Michal David, Petr Kotvald, Iveta Bartošová, apor., popř. různé československé skupiny, ale hrálo se tady i něco ze zahraničí? (já o tom pochybuji, vzhledem k tomu jaký tu byl režim) popřípadě co to bylo? A jaká zahraniční hudba se tady dala "načerno" sehnat na deskách nebo páskách? Jsem ročník 98, takže v tomto moc rozhled nemám :-D díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Klidně si o tom pochybujte ale pochybujete špatně.Dalo se sehnat a koupit ledacso. Měl jsem a mám toho dost (klasika-vinilové LP, trochu na MC kazatách)naoř zde zmíněné QUEEN,dále pak Pink Floyd, ELO,Deep Purple, Led Zeppelin,ale třeba taky Johny Casch, Elvis Presley, C.C.Catch.Převážně hudba 70 a půlky 80 roků ,ne disco i když i to mám ale především rock. Jinak na diskotéky jsem nechodil,ale už v letě 76 kdy jsem začal chodit na tancovačky (se živou hudbou ) tak už v roce 1979,kdy Kiss vydala album Dynasty tak "naše kapala) hrála jejich I Was Made For..., nebo hráli od BeeGees Tragedy. jejich velký hit byl tzv Klacek česky přezpívaný Knocking on Heavens Doo od Boba Dylana !

hodnocení

3x

Dobrý den. Já jsem na diskotéky moc nechodil, leč párkrát jsem se tam ocitl. Samozřejmě, že se hráli zahraniční skladby. Tam co jsem byl, se hráli víc než ty české. Tuším rok 1984-1985. Namátkou Suzi Quatro, Smokie, Cindy Lauper, C.C. Catch, Boney M, ABBA, Masquerade, Drupi, Laid back a spoutu dalších.

doplněno 17.08.19 19:46:

Jinak legálně koupených zaraničních desek mám desítky. Led Zeppelin, George Harrison, Bob Dylan, Queen, Jimi Hendrix, Janis Joplin, trojalbum Woodstock, Pink Floyd, John Lennon, Beatles, Police, Genesis. A spousty jiných.

doplněno 17.08.19 19:49:

Ještě k závěru Vaší otázky. Nelegálně se na burzách dalo koupit téměř cokoli. Já jsem jezdil na Letnou v Praze a mám odtud několik desítek LP. Jen to bylo dražší. 250- 300 korun. Za 300 korun jsem koupil zapečetěné Uriah Heep- Salisbury.

houbes*
hodnocení

2x
jaká hudba se hrála na diskotékách v 80. letech?

youtu.be/...

jirib
hodnocení

1x
Proč na černo...?Normální skupiny legálně na deskách...třeba Queen.
Kdo měl dost peněz,mohl koukat v 88. už i na satelit.

jabraka*
hodnocení

0x

Osmdesátky jsou běžně přístupné na Óčku.TV

JB

hodnocení

0x
My jsme dostali nahrané kazety s různými zahraničními skupinami a zpěváky, zpěvačkami od známých, co měli známé na západě. Byly to třeba Modern Talking, Sandra, Madonna, Samantha Fox, Pet Shop Boys apod. Kamarádky brácha měl taky kazety od známých ze Západního Německa a časopisy Bravo. Většinou měl někdo známého někde na západě a ten to přitáhnul a nahrávali si to lidi na Tdk kazety.

TDK-áčko jsem snad neměl ani jedno-jen Sony! ale jinak pravda -něco jak píšete něco z jugošky a něco se nahrálo z "laxíka" a něco se sehnalo u nás -např za 200 v supraphonu Cyndi Lauper, l tomu ještě Rolling Stones taky za dve kila a do výplaty mi pak zbyly dvě stovky ze šesti set (na necelých 14 dnů )

pavelpavel*

Přesně tak toto je jediný příspěvek správný to výše nejsou 80. léta. Jinak toho je hromada to ani nebudu vypisovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]