Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žít v CZ, Itálii nebo Argentíně?

Od: sg odpovědí: 27 změna:

chtela bych vedet kde je nejlepsi zakotvit,zit podle ekonomicke stranky?mam moznost zit v ceske republice,italii,argentine!dekuji

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nosím vaši otázku v hlavě a přemýšlím o ní. ;) Kdysi, v 66 r.mě požádal o ruku Němec. V srpnu 68 byl muž s VŠB v Anglii a tam, po testech IQ, mu nabídli stipendium s tím, že žena a dítě se přistěhují. Tehdy jsem si vůbec nedovedla představit, že bych mohla žít jinde než tady, kde mám rodiče, kamarády. *bzum* Několikrát v životě jsem tato rozhodnutí na chvíli litovala. V současné době, když koukám na zprávy nebo přečtu noviny, říkám svým mladým, že jestli se rozhodnout odejít odtud, poběžím do sámošky pro kvasnice na buchty na cestu *haha* Ale doopravdy si nejsem jistá vůbec ničím. Může se stát cokoliv, od muže, ze kterého se stane všivák, až po podvodníka, který do vašeho bytu nastěhuje cikány. Od toho, že se zdraví pokazí nafurt, až po to, že se děti nepovedou. A je to v háji i tady i kdekoliv jinde. Asi by to chtělo nevázat se na žádný stát, pocestovat, pokoukat, trochu "nasušit" na horší časy pokud to jde. Užít život a svět a v okamžiku, kdy začnou být kořeny důležité, je zapustit. *hej*Hajzlíci žijí všude, chleba má dvě kůrky taky všude. *slunce*Přeji vám laskavý osud a snadné rozhodování. Protože: Odvážnému štěstí přeje.

malvinka*

Babkazov má recht*palec*.

sg
hodnocení

dekuji za hezkou a osobni odpoved!to ze bude muz na houby,zdravi a deti je mozne i v cesku,muze se to stat vsude!nastetsti nejsem typ cloveka co by mel partnera s divnym vztahem k nabozenstvi,s pohnutou minulosti ci detstvim ci iq hluapaka! ot o se nebojim!neni tezke videt partnerovy nedokonalsoti a nevycist z nich pokud by bylo neco co se s mou ceskou etikou neslucuje :D zdravi tak ci tak musime platit vsude...pro me proste je dulezita otazka kde zakotvit nyni kde je ta ekonomicka situace z tech zemi nejlepsi!spise se mi jednalo o konkretni nazor ekonomiky danych zemi!

hella*
hodnocení

2x

Kdybych nebyla takový český patriot a moje kořeny nebyly tak pevně upnuté ve zdejší hroudě, volila bych Itálii coby jednu z nejbohatších zemí světa. K tomu jako milý bonus úžasné hory a zároveň prima moře, sympatický lážo plážo způsob života a přitom civilizovaná evropská společnost. (Jenže já až v příštím životě, v tomhle potřebuju - přes všechny zdejší problémy - žít a zestárnout tady - DOMA).

sg
hodnocení

dekuji vam ze aspon vy jste mne pochopila,ty vlastenecke vytky zde jsou hloupe!ja samzrejme zboznuju cesko!ale v italii ziju a partner ma rodinu v argentine!slo mi jen o to ze je zde velice draho a naopak v argentine je ted velice dobre,mozna i v cesku ale asi plusminus to tam bude jako v italii!kdyby bylo penez hodne panecku to by se hned dalo zit kdekoli!proto potrebuji nazor z vylozene ekonimcke stranky danych zemi!

sg
hodnocení

a v italii uz davno neni dobre!je tu malo prace a vse hrozne moc stoji!a malo plati!pak jsou vsichni ve stresu a hrozni podvartaci!skoda kdysi to tak urcite nebylo!

jarmik*
hodnocení

2x

Když jsem měl dilema, můj kamarád mi řekl: lehni si večer do postele, pomalu dýchej, dívej se na strop a odpověz na otázku - která ta varianta by mi udělala největší radost? To je ta správná.

Která volba by Vám udělala největší radost?

sg
hodnocení

dekuju to je hrozne hezka a odusevnela odpovedet a mohu rici ze je to pravda!ale uprimne ja uleham nonstop s vyjasnenyma myslenkama ktere mi prinasi radost,ale bohuzel z nejakeho duvodu vzdycky nejdou splnit!:(

celp*
hodnocení

1x

Chcete si na živobytí vydělávat,nebo využívat sociání systém?

sg
hodnocení

radsi vydelavat!:) ale i ten soc.system je nekdy zapotrebi:)

technikjirik*
hodnocení

1x

V itálii se s krásným italem budete mlátit hlava nehlava... s argenticem prožijete skupinový sex... a s čechem poznáte... co vlastně?

Také jsem řešil podobnou otázku a došel jsem k závěru, že jinde bych byl ekonomicky víc zajištěný. Ale tady to mám rád a rozumím zdejšímu prostředí.. má tu kamarády přátele a také rodinu...a kčemu jsou prachy, když nepoznáte to opravdové štěstí... Snad jedině tehdy je to jedno pokud, štěstí vidíte v přísunu peněz a utrácení. Také záleží na tom v jakém oboru pracujete a jak je ten obor perspektívní v které zemi. Hodně štěstí při výběru

sg
hodnocení

vtipne ano,ale partnera mam,tam by nebyl problem,a pratele vas nebudou zivit ikdyz je s nimi super,lepe je kdyz mate ekon.stranku v pohode!nevim pro kterou zemi se rozhodnout z ekon.smeru!

pt®

Pokud máte peněz dostatek, pak žijte tam, kde se vám líbí. Pokud vám jde o stabilitu ne jen ekonomickou, asi bych si nevybrala ani jednu ze jmenovaných. PT /stařenka/

sg
hodnocení

dekuju ale prave pro nedostatek penez a ruznych barier premyslim kde je to zrovna nejvyhodnejsi!

inulina*
hodnocení

1x

Nejlépe se mají asi v Dubaji *frajer* Ale to není asi nic pro nás, obyčejné smrtelníky. Myslím si, že ať budete žít kdekoliv, bude to podobné. Záleží na zázemí, jaké si vybudujete, jaký budete mít vztah k novému domovu. Vztah k muži, k práci a rodině. Když se nebude dařit v práci a soukromém životě, bude Vás štvát všechno i místo, kde žijete. Takže záleží na více faktorech. Pokud budete bydlet např. ve vysněné Itálii, tak také záleží na jakém místě - jinak se bude žít ve městě plném ruchu a jinak na okraji v klidu. Je to všude stejné.

Poslední dobou mi přijde docela důležitá otázka klimatu - ve světě je hodně katastrof, požáry, bouře, zemětřesení... Není u nás (až na pár povodní) zatím lépe?

Já bych se osobně odsud nehnula - i když při večerních zprávách a politických blábolech občas měním názor *ee* Když bych měla jít, tak do nějakých zemí, jako je Holandsko, Dánsko, Finsko, Možná i Německo či Francie... Jižani mě jinak moc netáhnou.

sg
hodnocení

ja osobne uz ziju v italii ale ekonomicky je to des!dost draho!ale jak rikate asi i v cesku uz je hodne draho a vsude je chleb o dvou kurkach!dubaj je super taky by to bylo skvele,ale ano ta natura kdo vi jak by se tam dalo svobodne zit!a ano co se tyka katastrof jsme zatim nejvic v klidu az na hory snehu ve mestech ,a v posledni dobe dost velke vichry na horach a ve vesnicich!coz zrovna neni super!tady je klid a zadny snih!spise hezky!ale odrazy zemetreseni jsou nekdy na luzku citit i tady:) no jo vsude je neco,spise se mi jednalo o ekon.stranku!

inulina*

Ekonomickou stránku neumím posoudit. Vím jen z médií, že např. Řecko momentálně není tím pravým. Topí se v dluzích. Což ČR taky. Těžko říct *nevi* Ale pokud je člověk pracující, tak by si mohl vydělat všude.

Nějhorší jsou nájezdy "našich ukřivděných spoluobčanů", kteří pobírají mnohatisícové dávky, přitom v životě nesáhli na práci a myslí si, že se jinde budou mít líp a budou se moct jen tak povalovat a užívat života. Takhle to asi nefunguje nikde (jen u nás) *sok*

sg
hodnocení

tady podporu nedostanes pokud aspon rok nemas odmakano!

hodnocení

0x

Doma je doma a žádný prachy to nenahradí...

A to říká ten kdo ty prachy nemáááá...

sg
hodnocení

jj doma je doma ale pro meho partnera nei doma co je doma pro me tudiz nemuzu myslet jen na me ale pokud je cesko nejlepe situovane partner se rad prizpusobi a nebo ja zase jinde!proto ten dotaz!

lidus*
hodnocení

0x

Krásná úvaha! To asi nejste příliš hrdý vlastenec, že? Ekonomická stránka věci je ta první tak zvažte nač dosahuje vaše vzdělání, jak dobře znáte jazyk, zda práci seženete, jestli nebudete jen ten kdo bude rád že má nějakou podřadnou práci co rodáci nechtějí, ta druhá je že nemusíte být vždy zdravý a naše zdravotnictví patří stále k těm levným, ta třetí a podle mě nejpodstatnějí je ta, že budete sám, bez rodiny, bez přátel a jen mezi lidmi kteří českému humoru a české mentalitě vůbec nerozumí-a zrovna tak vy, nerozumíte mentalitě jejich.

Jsem pro, žít tam kde mám kořeny a předky ale každého mladého člověka bych vyslala na zkušenou do světa-kamkoliv,spousta mladých by pak nereptala jak se u nás mají špatně.

sg
hodnocení

bohuzel to neni uvaha je to realita!nechapu proc i pres tento dotaz nemohu byt hrdy vlastenec?jen proto ze se rozhoduji kde zit?naopak jsem velmi hrdy vlastenec!ale okolnosti vzdy nejdou tak abychom mohli byt kde chceme muj partner cech neni,atd atd atd...tudiz se divam na ekonomickou stranku kde by se nam nejlepe darilo a podle toho pak prizpusobovat dovednosti!

lidus*

To že partner není Čech ale dost mění situaci, vy se vlastně rozhodujete zda máte a kam následovat partnera.Tak v tomto směru jsem pesimista ještě větší, znám ze svého okolí dost žen co se vraceli s pláčem bez prostředků a o děti se dlouho soudili a některé stále soudí.Jedna žila v USA 9let pak rozvod a návrat bez koruny-problém se synem co dodnes česky pořádně neumí,druhá v itálii 5let-pak si manžel našel mladší a dostal syna do své péče, třetí v Tel -avivu vydržela dělat služku celé rodině 2roky-syna má manžel tam, dceru porodila v ČR tak ta jí zůstala.Kamarád žije v Austrálii i s manželkou angličankou-oba učitelé, tak těm to zatím klape, dcera sousedů je provdaná do Holandska už 18let ale zrovna ta říká, že by se dávno vrátila, že těm lidem nerozumí, nesměje se tomu čemu říkají vtip, rodiče a kamarádi daleko ale syn česky umí jen pár slov a doma je tam.

Tak hodně štěstí ať už zvolíte kteroukoliv zem.Ale zvažte opravdu vše a ne jen ekonomickou situaci.

pt®

Dala jste více informací. Na rozhodování jste s manželem oba, ale asi bych zůstala v Evropě. přece jen je to blíž ,,domů,, kdybyste chtěla navštívit někoho z rodiny. Říká se: ,,Každý se hodí, tam, kde se zrodí,,. Můžu vám říci, že se nám dcera vdala do jedné ze zemí Beneluxu, je to ji 18 roků, zvykla si na jejich humor, na jejich způsob života. Je zatím mladá neuvažuje, že by se někdy trvale vrátila, jezdí jen na dovolenou. Zapustila tam své kořeny a je tam spokojená. Záleží s kým v novém domově žijete, i kdybyste žila zde a nebyla šťastná s manželem, jaký by byl váš domov? Hodně štěstí při rozhodování. PT /stařenka/

sg
hodnocení

no ja si nemyslim ze se rozhoduju zda ho mam nasledovat nebot on treba cesko miluje a klidne bude nasledovat me!slo spis vylozene o ekonimckou stranku veci nebot v italii je docela draho!uvazujem kde byt!pravda je ze z italie to mam blize domu ale hlavne mi slo o ekonomickou stranku chtela jsem vedet jak je na tom ted cesko!uvazovat nad tim ze se pak vezmeme -nejsme manzele-nebo rozejdem je predcasne,i spousta ceskych muzu bije zeny a soudi se o deti,muj pritel je zatim uplne normalni zadny zarlivy magor!hlavne je mlady a pohodovy!urcite je spousta paru kterym to i vyslo!ja se nedivam jestli mam cecha nebo ne,klidne budu i s cechem ale osud je ted takovy a rozejit se zrovna nechceme,takze jsme zvazovali ekonomicke stranky zemi ve kterych muzem byt doma!ale dekuju za nazor!

lucinkaf*
hodnocení

0x

všude dobře, doma nejlép. Každá země má své mouchy, své klady a zápory. A kdo dokáže říct tak a tahle země je ta nej, toho obdivuji*ua*

karelxii*

a co zkusit Kanadu? Ta je velmi žádaná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]