Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rehabilitace po operaci kyčle

Od: babusa* odpovědí: 20 změna:

Už jsem se tady zmiňovala,že mně čeká výměna kyčle,něco jsem psala asi loni,řešila co s mužem-je mu 82 let a kulantně napíšu,že je dost popletený a nemůže být několik týdnů sám, já týden v nemocnici,asi 4 týdny na rehabilitaci v Košumberku-to jsme vyřešili,bude po tu dobu v DD,takže po této stránce budu klidná.Operace mně čeká v září,nástup v nemocnici 15.,druhý den operace-no radost nemám,bojím se,aby dopadlo jak má,přežila jsem to a kyčel fungovala.Neberu žádné prášky na bolest,jsem na ně alergická,snad si v nemocnici poradí a něco snesu.Spíš bych potřebovla poradit od těch,co mají za sebou a byli třeba v Košumberku nebo i jinde,co si tam vzít,abych netahala zbytečnosti a něco mi chybělo,v čem se tam chodí,asi plavky ano,do nemocnice ponesu malou tašku a do Košumberku zvlášť věci,skříňka v nemocnici je dost malá.Prostě co je nutné mít,já mám sklony když někam jedeme nejraděj dát skříň na kolečka a odvezt všechno,čili vozím spoust nepoužitých,nevyužitých věcí.Přeprat něco se tam snad může.

Budu ráda za každou radu ke všemu.Díky a hezký den babuša

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

Třeba vám pomůže toto: hamzova-lecebna.cz/...

babusa*
hodnocení

Nov,toto už je fajn,dost pomohlo,poplatky neplatím,převezou mně tam z nemocnice sanitkou asi po týdnu od operace,čili rovnou,proto jsem se i ptala,co je nutné hlavně z oblečení sebou,protože to budu muset už mít taky sebou v nemocnici,kromě tašky s věcma do nemocnice,abych netáhla nějaký kufr a neměla zbytečné oblečení a věci,co na rehabce potebovat nebudu.Mlluvila jsem s jednou paní,která byla asi s kolenem a řekla mi,že jí některý den po operaci řekli,že se v Košumb.uvlonilo místo na pokoji a sanitka ji odvezla,neměla věci na měsíc tam,jen do nemocnice,proto se takhle vyptávám,kdyby se mi to taky stalo,abych to už měla sebou ,její dcera musela přijet z Brna,věci jí tam odvézt,protože je sebou neměla,jsem z H:B:

liska5
hodnocení

2x

Až Vás budou po takových osmi dnech převážet do rehabilitačního ústavu, kde budete několik týdnů rozcvičovat, tak si doma nachystejte tašku s věcmi na tohle období, kdy se chodí cvičit, plavat, na elektroléčbu. Pohybovat se budete o berlích v areálu, občas něco koupit nebo posedět někde s přáteli v hale, v cukrárně nebo venku na lavičce. Tak do té tašky: trička, 3/4 tepláky ,svetřík n. flies.bundu, plavky, ručník, sp.prádlo, ponožky, knížku, křížovky. Tu bundu na ven a kalhoty ve kterých jste na operaci přišla si povezete v sanitě se vším, co jste měla ve špitále. Nás vezli v županech. Jenže to je 13 let. Proto je lepší si předem zavolat. Myslím, že Vám ještě pošlou podobné pokyny. Teď se snažte být v kondici. Hodně spěte, jezte zdravě, nevystavujte se zátěži a neprochladněte. Pak se Vám to bude lépe hojit. Já už po týdnu skákala ostatním do kantýny pro zákusky. A po roce jela s novou kyčlí na cyklodovolenou a nikdo to nevěděl, tak mne nešetřili.

babusa*
hodnocení

Liška5,čekala jsem,jestli to mé povídání přečtete,takže toho 29.září už jdete na druhou kyčel?Taky nás povezou v županech,ten si beru do nemocnice.Asi WC papír na celý pobyt?Až na to spaní-leta s tím mám problém a kondici-chodím,jen co musím,už to nějak nejde,ale i tak se snažím.Berle už jsem vyfasovala, s nimi už jdu do nemocnice,velkou lžíci na obouvání taky mám,taky se budu snažit se co nejdřív postavit na nohy,ale mám i nějaký věk,kdy to může jít pomalej,ale jsem býk,takže taky někdy paličatá,myslím se z toho rychle dostat a těším se na kolo příští jaro,ale jen tak výlety po okolí.Je mi 72.Neumím na noutbuku udělat hvězdičku,takže hvězdička smích hvězdička.

liska5

Babušo, mám nástup 23.9., jsem taky býk, ale o dva roky mladší.

babusa*
hodnocení

Liška 5,tak nám oběma přeji,aby nám to dopadlo nejlíp jak to jde,já jsem býk 27.4..Přiznám se,že se bojím a bojím,vím,co mně čeká,ale...může se stát cokoliv,to neovlivním.No,mám několik možností,že se všechno povede,kyčel zvládne dr.i já,nebudou rpoblémy,nebo to nedopadne,v nejhorším případě budu na obláčku sedět se svou o několik let mladší sestrou,která mně opustila v únoru na tu hoooooooooodně blbou zákeřnou nemoc,které podlehla během 2 týdnů a já se nedokážu s tím srovnat.Koukám,že jsem se netrefila s Vaším dnem výměny kyčle.Když jsem byla na poslední kontrole RTG kyčle u dr,co mně bude operovat,říkal že mně bude operovat on,pokud ho neklepne pepka,tak ze mně vypadlo,že pepka počká,až mně zoperuje-tak snad se nám to s dr,oběma povede a budeme spokojení oba..Hezký večer.

liska5

Babušo, s kyčlí se jen tak na obláček nedostanete. Proto se dělají předoperační vyšetření. Kdyby bylo něco v nepořádku, tak Vás nevezmou. Mojí máti bylo 83 a bylo to po pádu s osmi šroubama, a jak pak běhala!

babusa*
hodnocení

liška5,úžasná maminka.

hodnocení

2x

Babušo, manžel a pravvý kyčel - nem. Mladá Boleslav. Zabalil si pyžamo s velkýlmi kapsami, až bude na berlích, pantofle, toal.potřeby. Po operaci byl týden na norm.pokoji a 2 týdny na rehabilitačním pokoji. Berle mu dali, nic specielního nepotřeboval.

Druhý kyčel nem.Hořovice, stejné zavazadlo. Po týdnu ho převezli na rehabilitační odd. do Berouna na dva týdny, poručil si na cvičení krátké šortky s kapsou na mobil. Jinak nepotřeboval nic, jen občas donést pivo. :-D

Samozřejmě táhl sebou notebook. Osušky, ručníky, toaleták tam měli, ale všude to být nemusí.

babusa*
hodnocení

Maky díky,no taky si myslím,že moc věcí je zbytečné,jenže holt jsem ženská a mám pocit,že moc věcí potřebuju...Taky jsem uvažovala jít jen na rehabilitaci,ale po 3 týdnech od operace doma se starat o muže si nejsem moc jistá,jak budu zvládat ,proto rovnou z postele v nemocnici do postele na rehab.Košumberk,zlobí i záda,tak by mně tam měli postavit do latě-doufám.A u nás je to tak,že když rehabka tady,tak pak do 3 měsíců lázně na měsíc.A tak to už raději si odbydu rehab.ústav v Košumb.Lázně jsou sice fajn,byla jsem jen na pár dní jako dárek,ale potom ,až budu stát na vlastních nohách ,tak do termálek nebo kolo po okolí,poznávací zájezdy-to teď nemůžu,nic neuchodím.Berle jsem vyfasovala od dr.už před 2 roky,ale zatím "šlapu" po svých nohách.

babusa*
hodnocení

No taky by mi chyběl noutbuk a potáhnu ho,ale radí mi rodina,ať si pořídím tablet,že to je menší noutbuk a jestli na ně dám,tak bych ho využila i na jindy,dovolené atd.a nemusela bych tahat i foťák,pořád něco a někde fotím pro radost,jen nevím,jestli tablet pochopím,mám mozek už věkem opotřebovaný.

babušo, jasně my ženské toho sebou potřebuheme víc, než chlapi, já mela na operaci kolena tašku na kolečkách. A také notebook sebou. Už mi jednou manžel koupil tablet, ale vůbec jsem se s ním neskamarádila, dala vnukovi a zůstala u notebooku. Hlavně, at to máte už štastně za sebou. ;)

liska5

To já se rozhodla, že si dám od internetu pauzu. Poznám, jak funguje absťák.*smich* Potáhnu hlavně knížky. Ale po předchozí zkušenosti s levou nohou /před 13 lety/ se na rehab. odd. moc číst nedalo. Měla jsem štěstí na správné baby na pokoji. A tolik srandy už jsem dlouho nezažila.

Lisko, to jste měla štěstí, u mě byly na pokoji mlčící sfingy, které jenom ťupkaly do mobilů, Naštěstí jsem měla knížku a ten notebook.

babusa*
hodnocení

liška5 i maky,uvidím,jestli potáhnu noutbuk nebo si pořídím tablet,pořád váhám.Doufám,že operaci zvládnu,ale člověk nikdy neví,čím víc se to blíží,tím víc nervy.A protože věřím,že všechno dopadne jak má,tak jsem zvědavá na spoluobyvatlku nebo apoluobyvatelky na pokoji v Košumberku,jsem hned kamarádská,tak doufám,že si sedneme,najdu nové kamarádky,taky si potřebuju odpočinout po tu dobu od muže,bývá to někdy doma náročné,a o něj bude postarané v DD.Není to pořád,ale čím dál víc,prostě má věk a je to jak to je.Hezký den.

hodnocení

0x

Přeprat si v nemocnici něco můžeš, ale pokud to po operaci dokážeš, tak tě postaví do dveří a můžeš jít domů :).

Jdeš do nemocnice tak zavolej setrám do té nemocnice a ony ti řeknou co je nutné a co je zbytečné nosit.

Můj odhad: pyžamo, spodní prádlo, toaletní potřeby, ručník, pantofle a léky které bereš pravidelně a peníze (a asi ještě mobil a nabíječku, možná i rádio a sluchátka).

Pokud budeš něco potřebovat, tak poprosíš o pomoc sestry. Pokud to půjde, tak ti poradí nebo při nějaké vycházce drobnost koupí.

Taky se domluv ať za tebou někdo z rodiny přijde na návštěvu. Po telefonu si pak můžeš před návštěvou říct, co potřebuješ přinést.

babusa*
hodnocení

Colombo,sice díky,ale já nemyslím dobu,kdy budu v nemocnici,ale až mně nemocnice pusstí do rehab.léčebny v Košumberku,kde budu asi měsíc,mslím tam,ne nemocnici,co do nemocnice vím i jak bude několik dní po operaci,potřebuju poradit co potom v Košumberku,kde budou procedury atd,co tam budu potřebovat .

Když manžela převezli na rehabillitační, tak tam už se mohli procházet po chodbách i ven do parku, vzpomněla jsem si, že nekdo mel taštičku na krk na mobil, kapesník, peneženku. Ani s jednou kyčlí nebyl v nem. tak dlouho, jak se zde dočítám. Týden na norm.pokoji a 2 týdny na rehabiitačním odd., pak již chodil krásně bez berlí.

babusa*
hodnocení

Maky,to můžu na to rehab.taky,raděj jsem volila tohle,mám jistotu,že budu chodící a hlavně obavu,že bych po těch 3 týdnech s operací ještě nedokázala,běhat kolem muže,sám už být nemůže,nepomohl by mi,kdyby bylo potřeba,takže i proto.A u nás se asi do tří měsíců má jít do lázní a to už bych nechtěla,po Košum.už budu doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]