Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplatí mi invalidní důchod

Od: stepan* odpovědí: 4 změna:
Důchod mi přiznali,ale jen na papíře.Nemam nárok na peníze. ÚP mi platí nájem+2200/měsíc. Kde podat stížnost i migranti dostávají více. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

washington
hodnocení

2x
U důchodu je potřeba splnit danou dobu pojištění,tzn pokud je ti víc, jak 18 a nemáš přiznaný důchod hned po škole je nutno nějakou dobu pracovat.

iz*
hodnocení

2x

V případě invalidního důchodu je potřeba splnit dvě podmínky. Žadateli musí být přiznán I., II. nebo III. stupeň invalidity a zároveň musel žadatel v závislosti na věku mít potřebný počet let důchodového pojištění. Pokud někdo druhou podmínku nesplňuje, je možné chybějící roky doplatit.

Poznámka: Imigranty jste si mohl odpustit, ti s nesplněním podmínek pro výplatu důchodu nemají nic společného. .

nov
hodnocení

1x

Poskytnul jste málo informací. Zde je více: naseduchody.cz/...

hodnocení

1x

@stepan - Nemam nárok na peníze.

Zřejmě jste nesplnil podmínky pro výplatu důchodu - viz z. č. 155/1995 Sb. o důchodovém pojištění, § 38 - § 42

zakonyprolidi.cz/...

Zkuste se informovat, zda byste nedosáhl na případné jiné dávky mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]