Dobry večer jdu se poradit, zda dostanu přestupek za to, ze jsem paní prodala hodinky za 1113kc, s tím ze jsem ji psala ze ji je pošlu i s clankama, protože byly zkrácené ale poslala jsem jen hodinky a psala mi její sestra, ze jestli ji neodeslu hodinky nebo penize zpět, ze na mě podá trestní oznámení. A já jsem odepsala ze jsem hodinky poslala, ze nevim, co řeší a zablokovala jsem je. Penize vracet nebudu, bude to resit policie když to neni částka nad 5000? Bude resit nějaké články k hodinkam? Chci poradit, nechci otázky
Přestupek se nedá dostat! Ten můžete jen spáchat!Vy pak můžete dostat nějaký postih za přestupek! Jiínak píšete pěkně zmateně upřesnětze co a jak! /Píšete že jste prodala hodinky a články,ale poslalhodinky a potom že sestra osoby co je koupil púo Vás chce abyste ty hodinky úpolala? trošku nám krmíte uši as nejspíše si vymýšlíte- lžete!
Heleno, chybí informace jak jste hodinky odeslala. Nechcete otázky, ale to byste musela dát přesnější informace. Doporučeně balíčkem? Jako cenné psaní? Jjaký máte doklad od odeslání hodinek? Na kolik jste zásilku pojistila?
Pokud jste hodiny foukla do obálky, nalepila známku a hodila do schránky, tak máte průšvih. Obratem vraťte peníze, pošta nic řešit nebude, za to policie ano.
Další problém máte, že jste něco slíbila a neposlala. Proč jste jí neposlala zkrácené články od hodinek?
Pokud to oznámí, tak ano. Dále si můžou zjistit kolik jste toho prodala, pokud víc a nemáte živnost, tak se jedná o trestný čin nedovolené podnikání. Takže ano, dostanete minimálně přestupek :D
Trestní oznámení může podat v případě, je je podezření s trestného činu, což v tomto případě není. Může to ale na policii ohlásit a ta to řešit bude. Pokud jste hodinky poslala a jí nepřišly, měli jste v první řadě uplatnit reklamaci u přepravce (pošta, PPL...). Takto to bude tvrzení proti tvrzení.
Hodinky ste odeslala tak jistě máte papir od balíčku Zajděte na poštu uplatněte reklamaci že hodinky nedošli Přepravce to musí řešit a bud přepravce prokáže že hodinky dodal pak neni co řešit Nebo to neprokáže měl by přepravce uhradit vzniklou škodu No a vy se pak s dotyčnou paní musíte nák srovnat
A ty hodinky tedy nedosli na místo urceni?kdyz psala sestra at pošlete hodinky nebo penize?nebo dorazily ale chteji po vás poslat jeste ty clanky? Pokud nedosli hodinky tak mate jiste minimalne potvrzení o odeslání- prece jen to neni vec za dvacet korun. A proc jste neposlala i ty clanky?me by se to tedy jako prijemci nelibilo kdyby mi prisli hodinky bez clanku,pokud by jsme se takto domluvili.
Jestli jsi poslala hodinky bez článků,tak můžou být kupujícímu k ničemu. Slušná prasárna. Policie - pokud hodinky samotné dojdou - nic řešit nebude. Takový kšeft je ale na rozbití ciferníku a nemám tím na mysli zrovna ty hodinky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.