Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlakem a trolejbusem do brněnské zoo

Od: bimbam® odpovědí: 7 změna:

Zdravím!

Někdy v příštích dnech chci vzít vnuky do brněnské zoo. Část výletu je mi jasná, ale i tak prosím o kontrolu:

Příjezd rychlíkem od Tišnova, výstup v Kr. Poli, nástup do trolejbusu č. 30 a přibližně 20 minut cesta trolejbusem do zoo.

Dotaz se týká jízdného v brněnské MHD. Ceníky na internetu jsou i pro integrovanou dopravu, kterou nemohu využít, jsou složité a s mrňavými písmenky. Moc uvítám informace, v jaké ceně mám na cesty trolejbusem koupit jízdenky pro osoby ve věku 4, 7, 10 a 65 let. Pro 65 let zřejmě stále platí normální jízdné 25 Kč, ale co ty děti? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

15.08.19 19:45
hodnocení

4x
Vlakem a trolejbusem do brněnské zoo
Viz výše. Mimochodem, v krpoli je předprodej jízdenek domb - hned před nádražní budovou. Tam Vám kolegyně prodají patřičné jízdenky a kupte i na zpět, u šoféra je to drahé. V rámci ids jmk by ale jízdenku mělo jít koupit z Tišnova až do zoo!
hodnocení

Libore, děkuji. Na Vámi vložené stránce jsem našla, že děti mají slevu, ale nenašla jsem tam konkrétní cenu. Nějak jsem to zkompletovala s jinou stránkou, kde je Zlevnění A ve výši 6 Kč. Třeba mi to ještě někdo potvrdí.

Ceny pro integrovanou dopravu nemohu použít. Vyjedu z Nového Města na Moravě do Žďáru nad Sázavou, pak rychlíkem do Brna. Při cestách do Brna vždy kupuji na našem nádraží nejen zpáteční jízdenku, ale i dostatečný počet jízdenek na MHD na nutný počet cest sem a tam. Na to pamatuji a jsem ráda, že to mohu koupit doma a najednou. Co je předprodej domb, nevím. Dopravní "něco" města Brna?

Platí, že pro děti ve věku 7 a 10 let mám koupit jízdenky v ceně 6 Kč/60 minut?

Vyjdete před budovu nádraží v krpoli. Když se podíváte před sebe mírně vpravo - cca 150m uvidíte budovu dopravního podniku, kde se prodávají jízdenky. Kolem této budovy se otáčí šaliny na své konečné, takže ji neminete. S přesnou cenou jízdenek neporadím, prodávám jen ty drahé od řidiče,ale podle jízdního řádu trajf č.30 jede 20minut. Děvčata v prodejně tarify znají, takže Vám prodají správné jízdenky. V Bystrci trajf zastaví ve smyčce. Vyjdete schůdky k silnici na přechod a za ním přejdete lávku hned naproti. Za lávkou vlevo a dojdete až k zoo - to je po pravé straně chůze. Vše je značené, popř jdete po hlasu pávů či jiné havěti :) Připravte se na kopce, ale jezdí tam vláček. Největší masochisté tahají ručně děcka v půltunovém vozíku na půjčení, ale to nedoporučuji ani nepříteli.

hodnocení

2x
Mrkněte se na dpmb.cz/... nezapomeňte na průkazky senior a dítě... Do 15 ti let by průkaz neměl byt potřeba, ale jeden debil dokáže zničit výlet... V Brně je zoo náročnější na chůzi. Namažte pod kolena ;)
doplněno 15.08.19 21:43: A co toto? idsjmk.cz/...
hodnocení

Děkuji. Na těch stránkách už jsem byla, o případné slevě pro děti jsem v rubrice Jízdné nenašla nic. V jednom z odkazů jsem ale napodruhé našla, že do 5 let zřejmě jezdí děti zdarma. Zatím mám z informací dojem, že případné slevy mají děti ve věku 6 - 15 let pouze v případě nějaké šalinkarty na delší dobu. Jednorázové jízdné že je pro dospělé i pro děti 25 Kč. No nic, výlet je výlet, platit se musí a bábina to ráda udělá :).

hodnocení

Už to vím! Za jízdenku pro dítě 6-15let/60 minut zaplatím 6 Kč. Řekla mi to paní v nádražní pokladně, kde si jízdenky v předstihu koupím.

I tak děkuji oběma rádcům za snahu a rady, které třeba využije někdo další. Brno (i zoo) znám dobře, vozili mě tam k příbuzným už jako mimino, pak studia, pak mnoho služebních cest. A za nákupy a za zábavou i poznáním s vlastními dětmi (mamut! :), kapucíni, zoo, výstavy...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]