Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Někdy v příštích dnech chci vzít vnuky do brněnské zoo. Část výletu je mi jasná, ale i tak prosím o kontrolu:
Příjezd rychlíkem od Tišnova, výstup v Kr. Poli, nástup do trolejbusu č. 30 a přibližně 20 minut cesta trolejbusem do zoo.
Dotaz se týká jízdného v brněnské MHD. Ceníky na internetu jsou i pro integrovanou dopravu, kterou nemohu využít, jsou složité a s mrňavými písmenky. Moc uvítám informace, v jaké ceně mám na cesty trolejbusem koupit jízdenky pro osoby ve věku 4, 7, 10 a 65 let. Pro 65 let zřejmě stále platí normální jízdné 25 Kč, ale co ty děti? Děkuji.
Libore, děkuji. Na Vámi vložené stránce jsem našla, že děti mají slevu, ale nenašla jsem tam konkrétní cenu. Nějak jsem to zkompletovala s jinou stránkou, kde je Zlevnění A ve výši 6 Kč. Třeba mi to ještě někdo potvrdí.
Ceny pro integrovanou dopravu nemohu použít. Vyjedu z Nového Města na Moravě do Žďáru nad Sázavou, pak rychlíkem do Brna. Při cestách do Brna vždy kupuji na našem nádraží nejen zpáteční jízdenku, ale i dostatečný počet jízdenek na MHD na nutný počet cest sem a tam. Na to pamatuji a jsem ráda, že to mohu koupit doma a najednou. Co je předprodej domb, nevím. Dopravní "něco" města Brna?
Platí, že pro děti ve věku 7 a 10 let mám koupit jízdenky v ceně 6 Kč/60 minut?
Děkuji. Na těch stránkách už jsem byla, o případné slevě pro děti jsem v rubrice Jízdné nenašla nic. V jednom z odkazů jsem ale napodruhé našla, že do 5 let zřejmě jezdí děti zdarma. Zatím mám z informací dojem, že případné slevy mají děti ve věku 6 - 15 let pouze v případě nějaké šalinkarty na delší dobu. Jednorázové jízdné že je pro dospělé i pro děti 25 Kč. No nic, výlet je výlet, platit se musí a bábina to ráda udělá .
Už to vím! Za jízdenku pro dítě 6-15let/60 minut zaplatím 6 Kč. Řekla mi to paní v nádražní pokladně, kde si jízdenky v předstihu koupím.
I tak děkuji oběma rádcům za snahu a rady, které třeba využije někdo další. Brno (i zoo) znám dobře, vozili mě tam k příbuzným už jako mimino, pak studia, pak mnoho služebních cest. A za nákupy a za zábavou i poznáním s vlastními dětmi (mamut! , kapucíni, zoo, výstavy...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.