Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Myslím, že pokud jste nikoho nechytili přímo při krádeži, peníze již neuvidíte. Vzít je mohl kdokoliv. Naštve to, ale buďte rádi, že se doklady našly, to by vám přidělalo větší starost.
Ale kdepak. Tu peněženku našli oni, nebo jí někdo musel dát na bar a to by sice nemělo logiku, ale rozhodně by věděli kdo.
S penězi se rozlučte a buďte rád, že Vám vrátili aspoň ty doklady. Já před pár lety to štěstí neměl a věřte mi, že 3 tisíce jsou proti ztrátě všech možných dokladů sranda. Policie se s tím sice možná chvíli zabývat bude, ale po 3 týdnech Vám pošlou oznámení, že na nic nepřišli a případ odkládají k ledu.
I kdyby peněženku našel někdo z personálu, ty peníze tam už dávno nemusely být. A jestli jí našel některý host a vytáhl z ní peníze, určitě by jí honem neběžel odevzdat, ale prostě by jí prázdnou zase někde odložil. Odevzdal by jí až další nálezce. Důkaz nemáte žádný a že byl personál nepříjemný neznamená vůbec nic (třeba se zrovna pohádal s manželkou...). Naopak, kdyby neměli čisté svědomí, snažili by se být nenápadní a příjemní. Takže ani kamerový záznam není k ničemu, pokud by na něm nebylo vidět, jak dotyčný ty peníze strká do kapsy.
Je to smutné, ale trestní oznámení považuji za zbytečnou ztrátu času. Důkazy neexistují, peníze jsou anonymní a na dohady se nehraje. Sice je to k naštvání, ale nechte to být. V životě ještě přijdete o víc, než jen 3 tisíce Kč.
Všem, kdo navrhují oznámení na Policii si dovoluji sdělit, že pravděpodobnost, že Policie zjistí pachatele (bez kamerového záznamu) je 0,00%. Stačí ta 24hodinová prodleva, kterou určitě kvůli 3 tisícům Kč nebudou mapovat a oznámení odloží s tím, že pachatel nebyl zjištěn. Věřte mi, mám zkušenosti z obou stran - jako policista i jako "okradený".
V restauracích se povětšinou pracuje na směny. Nevíte, kdy se ty směny střídají, vedoucí vám může akorát dát jména té obsluhy, nebo pracovníka na baru, či výčepu, zrovna tak uklízečky.
Ti, co Vám tu peněženku ,,hodili,, tak nemuseli mít službu ten předcházející večer.
Kde budete koho honit a vyslýchat?
Nebo to mohl nalézt některý z posledních hostů.
Je ale pravda, že pokud by tam šla policie, tak by se nenechala odbýt a chtěla vědět, kdo konkrétně tu peněženku na ten bar odevzdal.
Můžete podezírat všechny, ale myslím, že to bude nepříjemné jak pro Vás, tak pro dotyčné, kteří v tom jsou nevinně.
Také bych to oželela.
tohle je presne ukazka toho ze pokud bych nekde videl lezet penezenku tak na ni ani nesahnu, netvrdim ze je to tenhle pripad ale kdyz ji nekdo ztrati tak najednou tam meli vsichni velke tisice, stejne jsme to meli kdysi v praci, odesli jsme na obed a nekdo tam vlez a cohnul dve penezenky, byly to penezenky od zenskych o kterych se vedelo ze by nikomu nedaly ani korunu jen tak, nikdy nemely v penezence vic jak dve stovky ale zrovna ten den tam jedna mela 12 litru na pracku a druha 15 na sedacku
Byl bych vděčný za doklady a bral to jako zkušenost.
Pokud opravdu chcete obsluze zatopit, můžete si vymyslet, že kromě peněz o které vám až tolik nejde, bylo v peněžence něco důležitého, kvůli čemu to bude muset začít vyšetřovat policie. Třeba vstupní karta do přísně střežených prostor. Informace bezpečnostního charakteru...to už si vymyslete sami.
Podle mě šanci nemáte. To byste té obsluze museli nějak dokázat, že si ty peníze z peněženky vzala. Já si zas myslím, že nikdo nebude tak blbý, aby vracel peněženku, ze které vzal peníze. Nebylo by pro obsluhu jednodušší si vzít peníze a zbytek někam zahodit? Vám by pak řekli, že nic nenašli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.