Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená zánovní?

Od: karat odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
na eshopu jsem našel zboží u kterého je sleva s tím, že je zboží zánovní. Co to znamená zánovní? Krátce použité nebo jen rozbalené?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zánovní je přídavné jméno označující věc, která je zachovalá, minimálně či jen krátkodobě používaná nebo i nepoužitá, ovšem není již uzavřena v originálním obalu nebo je starší. Je však plně funkční a často u ní ještě platí záruka.
Zánovní věci si pořizuje ten, kdo chce ušetřit finanční prostředky, protože takový předmět bývá prodáván se značnou slevou.

cojeto.superia.cz/...

Případně "co vlastně přesně znamenají pojmy Zánovní a Pouźitý telefon" mobileko.cz/...

hodnocení

4x

Spíše krátce použité. Rozbalené je jen rozbalené, které nikdo nepoužíval.

hodnocení

2x

Souhlas se sisi, zánovní je spíše krátce použité. Někdo koupil a do 14 dní vrátil, na výrobku to může být vidět.

pavelpavel*
hodnocení

2x

Zcela jistě to znamená mírně použité a vypadající jako nové. Třeba týden starý mobil je zánovní.

hodnocení

0x

Zánovní, tedy jakoby se vydával "za nový". Tedy je bez viditelných známek používání.

milanmai
hodnocení

0x

A když jsem koupil u Alzy laptop, která je napsána zánovní a má záruku 21 měsíc, když mi přišlo, tak má skoro odloupené štíty dole pod laptopem, baterie je mrtvá. Zavolal jsem jim a říkají, že to je zánovní, "tohle není určitě zánovní, je viditělně až moc použíté", řekl jsem jim a prý nesouhlasíte s tímto stavem tak můžete to vrátit ;)) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]