Ahoj muze nekdo vykrast nebo jinak zneuzit bankovni ucet kdyz zna cislo uctu iban a jmeno na koho je vedeny. Cislo karty pin heslo k bankovnictvi ani kod cvv nezna.. Prodaval jsem zbozi pres internet a ozval se kupec z ciziny chtel iban c uctu a jmeno na koho je ucet vedeny aby mohl castku za zbpzi uhradit tak jsem to poslal pozdeji jsem zjistil ze se jedna o podvod protoze prisel email ze jeho banka udanou castku ignoruje tak ze tam vlozil penize navic ale aby je jeho banka odeslala tak musim prvne ty penize co byly navic poslat jemu.. Jde mi jen o to jestli se da nejak vybrat nebo zneuzit muj ucet kdyz zna moje jmeno cislo uctu a iban
Když zná někdo informace o tvém bankovním účtu, tak ti tam může poslat peníze. Otázka je proč by to ten někdo dělal?
Když chceš ty nebo někdo jiný platit z bankovního účtu, tak se musí přihlásit do elektronického bankovnictví pomocí uživatelského jména a hesla. Dále potřebuje mít tvůj mobilní telefon, na který chodí potvrzovací SMS.
Další možností je, že někomu prozradíš číslo tvojí platební karty a kontrolní číslo ze zadní strany karty. Ale to už je pak tvoje blbost.
Takže buď v klidu. Peníze z účtu ti nikdo pomocí čísla účtu neukradne.
A když někdo přijde s požadavkem "poslal jsem ti naúčet více peněz, pošli mi určitou částku zpět", tak se tomu zasměj a buď si jistý, že na tvém účtu žádné peníze nepřibudou. Takže určitě ani nic neposílej zpátky.
Ne, nedá. Tyto údaje se běžně uvádí při převodech z ciziny. Podle mě se ale jedná o klasický podvod. Chtějí z vás vylákat peníze jakoby vložené navíc. Nic bych rozhodně neplatil a zboží nezasílal dokud nebudou peníze na mém účtu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.