Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probuzení po operaci

Od: ku odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chystám se na krátkou operaci, už jsem na jedné takové byla a vím, ze jsem pak dlouho byla ještě mimo a pak si to nepamatovala. Paní co byla vedle mě vykládala nějaké blbosti, a tak jsem pak chytla hrozný strach co jsem jim navykládala já. Máte taky někdo takové podobné “zkušenosti” co jste třeba vykládali a myslíte, že to jde nějak ovlivnit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli jdete na krátkou operaci, narkoza bude lehká a po probuzení pravděpodobně mimo nebudete. Byla jsem na krátké operaci a po probuzeí jsem byla jsem byla hned v obraze, normálně jsem se začala bavit se sousedkou. Co v narkoze človek navykládá, to neovlivníte a není to důležité.

Tedy pokud se nepřznáte k vraždě,kterou jste až dosud úspěšně tajila. Ale možná ani to nevadí, nevezmou výs vážně (pokudna sousední posteli nebude ležet paní J. B. Fletcherová.

pb®
hodnocení

1x
Ne ovlivnit to nejde, ale lékaři jsou na to zvyklí a nic si z toho nedělají. Jedině pokud to zákrok umožňuje a psychika zvládne, mít místo celkové narkózy spinál.

lidus*
hodnocení

1x

Po probuzení z umělého spánku jsem byla totálně mimo, stěžovala si, že na mě lijí vodu z ventilace, ruší mě zpěv z venku, ač nikdo nezpíval a Vondráčková už teprve ne, manželovi jsem psala, že mi berou krev aby ji prodali a mě zabili. Spoustu dalšího, ne, opravdu nic si z toho nepanmatuji ale manžel mi to zapisoval.

operace
hodnocení

0x

Jo mám... když jsem byl na operaci nosní přepážky, tak jsem se probudil nic si nepamatoval, ale spolupacoši se mi smáli, protože jsem prý balil sestřičku, která mě přivezla na pokoj... prý jsem ji pořád zval na rande ke Zlatýmu stromu, chtěl ji pořád sahat na zadek ačkoliv jsem normálně slušnej až plachej a navíc jsem tehdá vůbec nevěděll, že nějaký Zlatý strom existuje a že je to hudební klub :) prostě moje podvědomí nějak chtělo sbalit sestřičku na podnik, v kterým jsem nikdy nebyl a ani nevím, že existoval *smich*

liska5

A nebo si z Vás spolupacienti utáhli. Znám takové šprýmaře. Ve špitále musí být sranda, aby se to tam dalo přežít.

vilik*
hodnocení

0x
Při jedné banální operaci před relativně delší dobou jsem dostal zřejmě jen minimální anestezii a údajně jsem několikrát kopl operatéra do břišní krajiny.
Sestry se tomu potom povětšinou smály a já se pak strašně styděl celý pobyt v nemocnici, i když jsem si pamatoval jen pocit nějakého škubání.
Jenže jsem s tím už samozřejmě nemohl udělat nic.
Ale lékař byl profík, nenaštval se a nesešil mi k sobě za trest uši nebo tak něco.

hodnocení

0x

Narkózy mám za sebou dvě. Každá byla originál, takže pokud máte pocit, že jste byla "ukecaná", příště to tak být nemusí. Pravdou je, že personál je vůči těmhle řečem imunní. Naprosto. U druhé operace jsem se probral ještě na sále, když mě přendavali na transportní lůžko. Klepal jsem se jak ratlík. Z původně čtvrthodinové záležitosti se vyvinula operace na hodinu a půl a já na sále poněkud vymrzl. Chtěl jsem tedy druhou přikrývku s tím, že je mi zima. Nedali mi nic, s tím, že po narkóze je to "normální" a dál se se mnou nebavili. Já pak ve třicetistupňovém horku chodil po nemocnici v tlustém županu ještě druhý den dopoledne a přemýšlel, jestli mám angínu, nebo mi odřeli krk při intubaci.

Jo a jestli se dá záležitost nějak ovlivnit? Podle mě je to jen zbožné přání. Taky už jsem po "oblbováku" na lůžku zvesela vyřizoval zmeškané hovory a ve stavu vystřízlivění pak obvolával všechny znova s dotazem, jestli jsem jim volal a co jsem říkal. :-D Všichni svorně se dušovali, že jsem byl v pohodě a vyřídil vše tak, jak se má. Ale věřte jim to...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]