Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč neodhadnu vstup do dveří

Od: aja1946® odpovědí: 34 změna:

Poslední dobou jsem samá modřina, každou chvíli naberu futro od dveří, dveře, skříň. Nejsem tlustá a není to ani očima,vidím dobře. Čím to může být, odhaduje to špatně mozek či co?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nemáte potíže s rovnováhou?

liska5

To mne taky napadlo, jako první.

hodnocení

Tak díky, to bude asi tím.

hodnocení

4x

njn..také zřejmě částečně přirozený proces stárnutí, poraďte se s lékařem, mohla byste např. upadnout a něco si zlomit.. stannah.cz/...

zcizr
hodnocení

3x

Jestli se to děje denně, tak je to na pováženou. Můžete být nesoustředěná, může to být stářím, ale pokud se netrefíte, i když se soustředíte a trefit se chcete, tak bych zašla za lékařem. Za poruchami rovnováhy může být mnoho příčin včetně třeba nádoru mozku.

hodnocení

Denně rozhodně ne a rovnováhu mám porušenou, protože bohužel nosím slouchátko a na jedno ucho neslyším vbec.

hahanaj*

No tak pak je tohle ten problém...to vás nenapadlo, že by to mohl být ten problém.Vjemy do mozku jsou složitá věc a mnohdy ovlivňují koordinací pohybů aniž bychom si pomysleli kde má problém původ. Zajděte na ušní a poraďte se tam.

hodnocení

3x

Vidím dobře znamená podle vás co? Můžete vidět detaily na kilometr, ale současně můžete taky mít prostorový hendikep na půl metru, zejména pokud jste tupozraká. Takže si nechte vyšetřit oči.

Přikláněl bych se rovnwž k tupozrakosti. Kromě očí bych si nechal vyšetřit i mozek (EEG, MRI)

hodnocení

Na oční chodím pravidelně.

hodnocení

2x

Ájo, mám to stejné, přičemž od velmi útlého dětství (teď je mi 31). V mém případě je příčinou lehká neur. porucha, při níž prostě chvílemi ztrácím rovnáhu (třeba na zlomek sekundy, ovšem docela často). Také jsem věčně otlučená od dveří, skříní, rukávy roztržené od klik apod.

hahanaj*
hodnocení

1x

Divím se, že už jste nenavštívila lékaře. Tohle neberte na lehkou váhu.

A já se divím, že nám Aja ještě na nic neodpověděla. To není jejím zvykem. Možná už k tomu lékaři šla a třeba už je hospitalizovaná.

hodnocení

Proč jsem nenapsala, znovu, nějak nevím co, na oční i orl chodím naprosto pravidelně a chovám se dle jejich pokynů.Na neurologii jsem také aspon jednou 2x ročně. Opravdu to přisuzuji trochu té rovnováze, to mi na orl potvrdili a tak trochu spěchu, ve kterém to prostě neodhadnu, teď se mi to např. od zadání této otázky nestalo.

liska5
hodnocení

1x

Statokinetika sídlí ve vnitřním uchu. Jestli máte naslouchadlo, protože na něj neslyšíte, tak se problém /prokrvení, nerv, zánět / v té oblasti mohl rozšířit i do tohoto choulostivého ústroječku / labyrint/

mak*
hodnocení

1x

Může to být ztráta prostorového vidění nebo výrazné zhoršení zraku jednoho oka. Zajděte si k očaři.

dolga*
hodnocení

0x

Nenapsala jste, jestli berete léky na vysoký tlak, To je totiž častý vedlejší učinek těchto léků.

Ale pokud máte ztrátu rovnováhy i při sezení na židli, pak to chce vyšetření neurologa.

hodnocení

Při sezení ne.

hodnocení

0x

Pokud nejste pod vlivem žádných léků a nikdy předtím jste s něčím podobným nesetkala, abyste mohla porovnat situace, tak je to na pováženou a opravdu to bude chtít odborné vyšetření.

dolga*

Mám v baráku sousedku po operaci šedého zákalu obou očí, už 2 roky to má, ale také pořád do něčeho vráží.

Ale to jste nenapsala, že víte o tom, že máte porušenou rovnováhu kvůli naslouchátku. Takže vlastně asi víte kde je problém a možná by to teda chtělo navštívit toho ušního, jestli se něco nezhoršilo.

hodnocení

0x

Také doporučuji návštěvu lékaře.

Já mívám ošklivé migrény, v jejichž začátcích mi mizí většinou malá část zorného pole. Nedávno mi při jedné atace zmizela celá pravá polovina zorného pole. Ačkoliv jsem o tom věděla, při odchodu z budovy jsem pravou stranou těla omlátila každé futro. Mozek si to prostě vyhodnotil sám, moje vědomí o nepřítomnosti zorného pole naprosto ignoroval...

Tohle neberte na lehkou váhu a nechte si to vyšetřit, může to být i začátek RS.

Pletiplote, nestrašte mě. Tam byla ta migréna, mívám fakt strašné... normálně se mi to nestává! *vezen*

Nebo to snad bylo na Áju?

naufrago: Bylo to na vás. Je migréna a je bolest hlavy. Bolest hlavy může mít milion příčin. Pokud by se Vám od bolesti zatmělo před očima, může se to stát, může to být snížený tlak nebo něco takového, ale pokud je to omezení jednostranné, je tam nějaký problém na jedné straně. Roztroušená skleroza právě mimo jiné typicky začíná poruchama zraku, zpravidla jednostrannými. Může to být i něco jiného, třeba nádor, chronický zánět očního nervu nebo něco takového.

Rozhodně to nepodceňujte a jděte na vyšetření. Lepší je se od doktora dozvědět, že to nic není, nebo že to něco je a dá se to léčit, než naopak, nechávat to rozvíjet a pak se dozvědět, že je pozdě.

Ale mě nebolí hlava, já mám migrény... fakt migrény. Ležím na zemi a bleju (omlouvám se za jazyk, ale "zvracím" to nevystihuje správně...). Proti těm poruchám zraku na začátku migrény - a že jsem je popisovala docela detailně - doktoři nic neměli... ale díky za varování :)

Pokud už Vás nějak vyšetřovali a nic nenašli, tak budiž. Ale s migrénama se nesmiřte, zrovna nedávno někde psaly, že se objevil nový lék. (no není to nedávno, je to před rokem) idnes.cz/...

Já právě léky jako takové nechci vůbec brát, jsou to dryáky. Většinou mi stačí, když se vyhýbám pár věcem (hormonální antikoncepce, umělá sladidla, přehřátí), ale kromě těchto věcí mi migrény spouští i pár dní trvající vedra. 95% migrén mám v létě, od října do března jsem v pohodě. Jenom letos to bylo hnusné, vedra byla prostřídaná relativním chládkem a to můj organismus nějak nezvládl, takže jsem asi 3krát po 1 týdnu protrpěla. Přičemž když je "dobré léto", tak se mi jen občas spustí pulzní bolest hlavy, kterou zaženu Ibalginem a ulehnutím a migréna (=pocit na umření se zvracením) se pak nespustí. A kvůli tomu nemá cenu brát celoročně léky... *hi*

Ibalgin je taky trochu svinstvo, ale pokud ho berete jen občas, tak je to v pohodě. Ale celkově Vám to nezávidím.

Díky za soucit. Občas slýchám třeba: "Migrénu? Jo? No mě taky včera bolela hlava..." a to je na palici *zed*

liska5

Naufrago, a zkusila jste Sekatoxin / kapky/ při prodromech, jako jsou pocity mravenčení, poruchy vidění. ztráta kožní citlivosti na některých místech? U migrén je často jedna z příčin žlučník.

houbes*
hodnocení

0x
Jako nechci vás strašit ale zajděte k lékaři. Může to být i z únavy kdy mozek špatně reaguje na podněty. Poraďte se s lékařem aby jste byla raději vklidu.

lidus*
hodnocení

0x

Odpověděla jste si sama, ta porucha bydlí v uchu a to je ten problém. Nejste sama, řeší ORL a neurolog., jen mezi námi, řeší ale nevyřeší nic.

liska5
hodnocení

0x

Ajo, a taky krční páteř bývá za tím zavrávoráním. Nějaká nepravidelnost zatlačí na velké cévy, a hned se s Vámi zhoupne svět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]