Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem student střední školy a krátkodobě - tři týdny - jsem pracoval v Rakousku na brigádě. Dostal jsem výpis peněz a dozvěděl jsem se, že mi bylo strženo cca 80e z výplaty.
Rád bych se Vás tedy zeptal, jestli jsem jako student-brigádník povinen v Rakousku platit pojištění, či daně za krátkodobou brigádu. Co jsem slyšel od kamarádů a dočetl jsem se zde, tak v ČR bych dostal celou částku, ale jak je to v Rakousku jsem to nenašel. Neměl bych být od toho nějak uvolněn? Popř. nemohl by to zde někdo nějak rozvést?
Děkuji za odpověď.
Dělal jsi 40h/týdně, 21 dní? Vydělal jsi asi 970€ a strhli ti 80? Pak by to mohli být běžné daně z příjmu. Těch 80 bys dostal zpět na konci roku po zaslání formuláře daň z příjmu jako přeplatek daně (celkový roční příjem pod 11 000 €).
Jen tak gůgluju. Nerozumím tomu.
Doložil jste rakouskému zaměstnavateli ověřený překlad "potvrzení o studiu"? Z výdělku 970 € (± 25.000 Kč) byste samozřejmě zaplatil daň, sociální a zdravotní pojištění i u nás. Přeplatek daně z příjmu by se Vám vrátil až po skončení kalendářního roku.
Informace pro stu/... (německy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.