Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najit právnika?

Od: lenkaa* odpovědí: 20 změna:

prosim vas kde najdu právnika nejlepe bezplatného? nemám na nej penize pac nemám vyplatu od sefa,nedal mi ji.,na urade nikdo nebyl na urade práce,tudiž nevim co mam delat, kolik stoji právnik a kde hledat? jak mi pomuže? vždyt se mi ani nevyplati :/

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elane
hodnocení

5x

Zkuste bezplatnou občanskou poradnu. Nejbližší občanská poradna od vašeho bydliště je asi: Občanská poradna Brno, Anenská 10, 602 00 Brno Email: poradna.brno@volny.cz, Telefon: 545 241 828, Web: www.poradnabrno.eu

Občanská poradna Brno poskytuje bezplatné odborné sociální poradenství lidem v tíživé sociální situaci v mnoha oblastech (dluhy, bydlení, sociální zabezpečení, majetkoprávní a pracovně právní vztahy a další) a napomáhá k řešení obtížných životních situací. Délka konzultace je 45 minut. Poslední konzultace může být započata nejpozději 30 minut před koncem návštěvní doby. Více zde: obcanskeporadny.cz/...

Otevírací doba: Pondělí až čtvrtek: 9 - 13 14 - 17 Pátek: 8 - 12 Sobota + Neděle: zavřeno

re4zon
hodnocení

1x
S timhle vam pomuzou na pracaku, pripadne vam cast vyplati a pak si to od nej vymuzou. Takze jdete tam, snad neni tak tezke to zkusit vic nez jednou. Ale pocitejte ze "hned" vam to neda nikdo.
lenkaaa
hodnocení

na urade práce mi baba řekla že nebo spíš mi dala doporuceni do brna na inspektorát práce...myslela sem si že na urade nekdo bude za kam jit a at mi pomuže,ale ne.

pavelpavel*

Lenka : přesně tak i mně odkázal ÚP na inspekci a inspekce? To nechtějte slyšet. Válka, protože nemluví pravdu.

torrrent*
hodnocení

0x
Kdyz se ti nevyplati tak proc ho hledas?
lenkaa*
hodnocení

a poradíte mi co mám teda delat? na urade mi kamosky radily že je zdarma anikdo tam nebyl,byla sme tam vcera...nemám 2 vyplaty od sefa a nevim kam jit im pádem:/

hodnocení

0x

Kde bydlíte? Samozřejmě se s tím něco dělat dá!

lenkaaa
hodnocení

bydlim ve zbýšove u brna ,ted sem volala majitelovi..tvrdi že mi bude posilat 4 tisc každej pátek,tzn 25 tisic ma dostávat dohormady za cerven i cervenec jenže,,co když ty prachy ptrebuju hned? cotojako je 4 tisice v pátek?:( co kdž je nemusi poslat,:

hodnocení

0x
Pokud byste byla v odborech tak tato organizace poskytuje svým členúm bezplatnou právní pomoc
Jinak skuste juknout na stránku Vaše nároky.cz

hodnocení

0x

Na úřadě práce nebyl nikdo, kdo poradí, jen tu chvíli, kdy jste tam byla, nebo tam nemají takového člověka vůbec?

hodnocení

0x
Na UP bývá právník, který poradí. Spíš bych kontaktoval inspektorát práce a oni už si na něho posviti.
pavelpavel*

Neporadí. Atakoval jsem je otázkama na co právníky tedy mají a dokonce mi to doporučila VZP, ale v mé věci je korupce a i já si myslím, že od toho ÚP je. Mluvím z praxe a jsem moc naštvaný moc.

Píšete lži. Každé udání, i anonymní musí inspektorát práce řešit. Nevyplacenou mzdu bych též řešil v součinnosti s up.
pavelpavel*

Nevím komu to adresujete, ale posvítí si velmi rychle na podnikatele, ale na státní podnik ne. Korupce - policie - právník.

PS: někteří lidé jako vy žijí v iluzi. Víte co je to korupce? To je věc, že někdo nahoře to zařizuje a to i u policie, inspekce, kdekoliv. Více se vyjadřovat nebudu a věřte, že bych rád.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Dám Vám dobrou radu a mluvím sakra z praxe. Neseženete. Občanská poradna apod. ztráta času. Nikdo Vám nepomůže. Víc nemá cenu se rozepisovat věřte mi. Já osobně už pochopil jak to tady chodí a jak si úřady napomáhají (bez pardonu) a jdu jim po krku. V mé situaci je to mnohem složitější.

Máte dvě možnosti.

1) Vaše nároky - tam neplatíte nic za posouzení a rozbor a bud to zamítnou, nebo vyřeší. Berou si ale za to peníze vyšší a právem.

2) DAS který má tu možnost pracovní ochrany za 2000kč na rok a můžete to zaplatit 1000kč a za 6 měsíců dalších 1000kč. DAS je snad jedinou možností pro všechny a právě tam přecházím též. Zkušenost zatím nemám.

Úřady v ČR za naše daně nefungují. Kéž bych mohl vyprávět.

hodnocení

0x

Měla jste s ním nějakou smlouvu? Byl to zaměstnanecký poměr, brigáda, nebo práce na černo bez smlouvy? Kolik je vám let? DAS a www.vasenaroky, jak radí pavelpavel, asi ne. DAS je pojišťovna právní ochrany a tam byste nejdřív musela mít uzavřenou /nelevnou/ pojistku, a teprve potom by musel nastat případ. Na toto se podívejte,ale asi jen pro informaci: vasenaroky.cz/... Kontaktovat je můžete, placení by připadalo v úvahu jen pokud by váš případ převzali a vymáhali to za vás. Každopádně žádnou smlouvu bez uvážení nepodepisujte! A na skeptický názor pavlapavla nedejte, třeba jen narazil na špatné lidi, všude nejsou neschopní nebo neochotní úředníci. Do té doporučené poradny zajděte. Taky by měli poradit na úřadu práce i na obecním úřadu /sociální odbor/. Škoda, že jste tak daleko! Tak hodně štěstí!

pavelpavel*

jak123 : Když o tom nevíte nic, tak raději nereagujte a nepodkopávejte autoritu zkušených to zaprvé a navíc mám vše od nich ověřené. Mluvíte nesmysly.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Lenko z toho oni těží a zneužívají, že lidé na právníka nemají a nebo se jim to nevyplatí. Byl jsem u velmi dobrého právníka a ten mi řekl věci, že jsem koukal jako jelen jak to mají zařízené tu korupci. Velmi dobře. Napište si na info DASu a sdělte jim problém a oni Vám sami odepíšou co a jak. Měl právník řekl (ne z DASu), že náklady 200.000 a vyhrajeme 300.000 a kde mám 200.000 vzít? A úřady? Vyházet ty úředníky na chodník.

A pokud myslíte, že Vám inspekce pomůže, tak to si vyzkoušejte sama, ale hlavně ty peníze byste nedostala hned, ale za dlouhou dobu a vy je potřebujete hned jako já i každý jiný. Nevěřte, že Vám někdo pomůže, musíte myslet, bojovat a nezaleknout se ničeho. Jedině právník dnes pomůže a ten něco stojí. "Vaše nátoky" - advokáti by to z nich dostali, ale vezmou si vyšší úrok pokud to zařídí, protože to dělají zdarma. Tak si vyberte je to na Vás. Jsem už rok "v akci" a vím co mluvím. Inspekce Vám stejně peníze nevrátí ta by jen potvrdila, že jste v právu. V tom zase mají pravdu a není to v jejich kompetenci.

hodnocení

0x

Nevím, zda splňujete podmínky, ale Česká advokátní komora poskytuje právní poradu pouze za poplatek 100,- Kč.

Orientační právní porady (§18a) cak.cz/...

marfusa*
hodnocení

0x

Nevím, jestli to už nezrušili. Dalo se bezúročně půjčit u Obvodního úřadu na překonání obtížné situace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]