Nejste přihlášen/a.
zdravím,,Mám zděný zahradní domek s přítelem napůl.Přítel zemřel a má dvě děti.Zanechal tam,kde pobýval veliký nepořádek a celý příbytek zničený .Máme každý svůj vstup do objektu.I máme oba klíče od celého objektu.Ale já tam nepobývám několik let .Jde mi o to,,kdo bude tu hrůzu uklízet v případě k prodeji jeho objektu.S dětmi nekomunikoval,,ale určitě budou dědit.Nevím, kdy se jim zpřístupní ten objekt jeho ,,aby věděly do by dědily.A také jak je to s odhadcem ,jestli se to bude hodnotit zvlášť ..můj příbytek ,nebo celý objekt. I když je tam vše u něho značně poničené.Já to mám v dobrém stavu. A také ..jak jsem uvedla zesnulý tam bydlel a jak bude vyúčtování elektriky -kdo to zaplatí.Podotýkám,že jsme měli mezi sebou ústní domluvu kterou část chce obývat.děkuji za odpovědi..ne jen dohady
Pokud máte kontakt na ty jeho děti, určitě se pokuste s nimi spojit. I oni určitě vědí o tom domku. Snad věděli, kde jejich otec žije, i když se s ním nestýkali. Třeba ale nevědí, jak to je s tím vlastnictvím, že je polovina Vaše a že Vy ji budete chtít prodat. A je docela možné, že by ji od Vás odkoupili i oni, když se tam dá celoročně bydlet, není to domek "k zahození". Ale prodávat ho po polovině bude asi problematické, záleží ovšem na velikosti objektu. Jestli je v obou polovinách třeba toaleta a nějaký sprchový kout a tak podobně.
Co se týče toho úklidu, tak já bych tu jeho teda neuklízela. Není to Vaše a mohli by Vás napadnout. Napřed se s nima musíte domluvit.
Zavináči, nemusíte je znát osobně, ale víte, že jsou a možná víte kde bydlí a jak se jmenují a můžete jim napsat. S tím přítelem jste žila dlouhá léta a víte o tom, že on má děti. Zrovna tak ty děti mohou vědět, že Vy jste s jejich otcem žila. Takže si nejste úplně neznámí a podle mne byste se na ně mohla obrátit, zvláště v takovémto případě. Jinak nemůžete dělat s tou jeho půlkou nic a nezbyde, než čekat, nebo se obrátit na nějakého právníka, který by je mohl kontaktovat Vaším jménem s tím, že je zde ten problém s domkem a že Vy potřebujete tu svou půlku prodat a bez jejich souhlasu to asi nebude možné. Nevím v jakém stavu ten domek je, jak velká je ta zahrada, komu patří ten pozemek, na které je domek postaven a tak dál a jestli by se Vám třeba nevyplatilo odkoupit tu jeho půlku od nich a potom to prodat jako celek. Protože jestli to je v nějaké zahrádkářské kolonii, tak také může být vlastníkem pozemku úplně někdo jiný a prodej domku to zkomplikuje. Ale to by zase asi nebylo zapsáno na katastru, kdyby Vám ten pozemek nepatřil. Nejlepší by bylo najít nějakého advokáta a poradit se s ním.
Třeba nakonec ty jeho děti budou rozumné. Když jim řeknete,až se o jejich existenci více dozvíte, měli jsme to takto rozdělené, on obýval tuto polovinu, ale zůstal po něm tento nepořádek, je to třeba vyklidit a já na to nestačím. Tak to udělají oni. Nebo možná až tu hrůzu uvidí, tak se dědictví zřeknou. Asi by to chtělo zajít za právníkem, věděla by jste na co se máte připravit, jaké možnosti jsou, i s tou elektřinou.
Ta lepší dobrá půlka je má,,on si zničil tu svou...Ale o to se mi tak nejedná..jedná se mi o to,,,kdo ten nepořádek bude uklízet.Já tam -nesmím s ničím hýbat,,tedy cenné věci. ,,tam vlastně nejsou.jelikož on zemřel na té chatě.Tedy---kdo po něm ten binec bude uklízet.Já děti neznám...Jak se sněma domluvit,,aby věděly co je čeká..Já to přece nebudu uklízet-nejsem dědic...Akorát jem vyklidila lednici aby nešel proud.Je to tam jako po imigrantech ,,nevím proč,,Měl Alzhemiera tak asi z toho důvodu.Vše jsem mu vyřizovala -doktory,,ale léky nebral.Byl pořádný jako zdravý človběk v minulosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.