Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při DPP mohu odpracovat 300hod za kalendářní rok u jednoho zaměstnavatele. Nerozumím, zda v případě, že DPP uzavřu na několik měsíců, mohu odpracovat pouze poměrnou část hodin nebo celých 300?
Příklad:
DPP na 08/19 - 02/20, tedy za rok 2019 mohu odpracovat celých 300hod nebo jen 100hod?
Děkuji za radu
Zákoník práce: "... nesmí být větší než 300 hodin v kalendářním roce."
V období 08/19 - 02/20 můžete odpracovat 300 v 08/19 - 12/19 a dalších 300 v 01/20 - 02/20
Vážně nechápu, co je nejasného na výrazu "300 hodin v kalendářním roce". Jsou to 3 slova. Více to už zprimitivnit nejde. ![]()
Dobry den,
na pouhou citaci zakona, kterou jsem znala, jsem puvodne zaslala odpoved, zda by slo zareagovat na muj konkretne uvedeny priklad ..., proste mi ho jednoduse zodpovedet...
a panovi jsem nasledne obratem podekovala.
Muzete mi objasnit proc mel tedy potrebu ten dotaz nasledne napadat s poznamkou o primitivnosti? To vam prijde v poradku?
Me tedy skutecne ne,
ocenila jsem doplneni odpovedi, ale proc si pan nemohl odpustit to pohrdave vyjadreni?
Pokud by vyklad zakona byl jednoznacny a umeli ho na uradech jasne vylozit, nepokladala bych dotaz.
Citace zákona je nejsprávnější odpovědí jakou můžete na svůj dotaz dostat. Vše ostatní jsou jen dohady, domněnky a osobní názory.
"Kalendářní rok" je jasně srozumitelný pojem. Kalendářní rok je třeba 2019. Jiný kalendářní rok je například 2020. Kalendáře se i z tohoto důvodu vyrábí a prodávají s listy odpovídající týdnům a měsícům od ledna do prosince daného roku. Až uvidíte kalendáře od srpna do února, dejte mi sem vědět.
Škoda, že nezmiňujete, že ta moje reakce je na Váš útočný příspěvek z 12:26 než jste ho zeditovala.
Váš příspěvek z 12:51 jsem před skrytím ani nečetl - kupodivu mám v životě na starost i jiné věci než se nechat urážet za poskytování citací zdrojů.
"Zprimitivnit" je jiné slovo pro "zjednodušit". Nevím, co jiného v tom vidíte.
Já Vám to vysvětlím přesně. Sepíšete smlouvu DPP na dobu neurčitou a na tu budete pracovat např. dva měsíce dle potřeb zaměstnavatele. Pak budete třeba doma tři měsíce a pak Vás zaměstnavatel zase přivolá na práci. Tak můžete postupovat, až do 300h za rok maximálně. Můžete odpracovat 300 hodin za 3 měsíce klidně, ale pak je třeba DPČ smlouva, protože 300 hodin za rok bylo dovršeno a nelze na tuto smlouvu pracovat v daném roce již dál. Je to celkově 300 hodin za rok a je jedno jak a za jak dlouho bde 300h dovršeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.