Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP - 300hod za rok/ jak je správný výklad?

Od: pipa odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

při DPP mohu odpracovat 300hod za kalendářní rok u jednoho zaměstnavatele. Nerozumím, zda v případě, že DPP uzavřu na několik měsíců, mohu odpracovat pouze poměrnou část hodin nebo celých 300?

Příklad:

DPP na 08/19 - 02/20, tedy za rok 2019 mohu odpracovat celých 300hod nebo jen 100hod?

Děkuji za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Zákoník práce: "... nesmí být větší než 300 hodin v kalendářním roce."

doplněno 13.08.19 12:23:

V období 08/19 - 02/20 můžete odpracovat 300 v 08/19 - 12/19 a dalších 300 v 01/20 - 02/20

pipa
hodnocení

... dekuji za doplnene upresneni.

pipa
hodnocení

"Zakonik prace": viz doplnujici koment

lmgify

Vážně nechápu, co je nejasného na výrazu "300 hodin v kalendářním roce". Jsou to 3 slova. Více to už zprimitivnit nejde. *ee*

pipa
hodnocení

Dobry den,

na pouhou citaci zakona, kterou jsem znala, jsem puvodne zaslala odpoved, zda by slo zareagovat na muj konkretne uvedeny priklad ..., proste mi ho jednoduse zodpovedet...

a panovi jsem nasledne obratem podekovala.

Muzete mi objasnit proc mel tedy potrebu ten dotaz nasledne napadat s poznamkou o primitivnosti? To vam prijde v poradku?

Me tedy skutecne ne,

ocenila jsem doplneni odpovedi, ale proc si pan nemohl odpustit to pohrdave vyjadreni?

Pokud by vyklad zakona byl jednoznacny a umeli ho na uradech jasne vylozit, nepokladala bych dotaz.

lmgify

Citace zákona je nejsprávnější odpovědí jakou můžete na svůj dotaz dostat. Vše ostatní jsou jen dohady, domněnky a osobní názory.

"Kalendářní rok" je jasně srozumitelný pojem. Kalendářní rok je třeba 2019. Jiný kalendářní rok je například 2020. Kalendáře se i z tohoto důvodu vyrábí a prodávají s listy odpovídající týdnům a měsícům od ledna do prosince daného roku. Až uvidíte kalendáře od srpna do února, dejte mi sem vědět.

Škoda, že nezmiňujete, že ta moje reakce je na Váš útočný příspěvek z 12:26 než jste ho zeditovala.

Váš příspěvek z 12:51 jsem před skrytím ani nečetl - kupodivu mám v životě na starost i jiné věci než se nechat urážet za poskytování citací zdrojů.

"Zprimitivnit" je jiné slovo pro "zjednodušit". Nevím, co jiného v tom vidíte.

pipa
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 13. 08. 2019 13:37:46
lmgify Vám správně odpověděl, ještě doplnil a Vy ho začnete urážet?

pavelpavel*
hodnocení

0x

Můžete odpracovat 100h za rok, nebo maximálně 300h . Důraz je kladen na maximum za rok. Mám praxe dost.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Já Vám to vysvětlím přesně. Sepíšete smlouvu DPP na dobu neurčitou a na tu budete pracovat např. dva měsíce dle potřeb zaměstnavatele. Pak budete třeba doma tři měsíce a pak Vás zaměstnavatel zase přivolá na práci. Tak můžete postupovat, až do 300h za rok maximálně. Můžete odpracovat 300 hodin za 3 měsíce klidně, ale pak je třeba DPČ smlouva, protože 300 hodin za rok bylo dovršeno a nelze na tuto smlouvu pracovat v daném roce již dál. Je to celkově 300 hodin za rok a je jedno jak a za jak dlouho bde 300h dovršeno.

lmgify

Sepíšete smlouvu DPP na dobu neurčitou

Nelze.

Zákon: "V dohodě o provedení práce musí být uvedena doba, na kterou se tato dohoda uzavírá."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]