Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narok na odstupne

Od: luckat odpovědí: 16 změna:
Dobry den
Poradi nekdo
Dohodli jsme se , zamestnavatel mi slibil pri rozvazani prac.pomeru 3mesicni odstupne
Ale ve vypovedi (jen tu teda sesmolila pani pres ucetnictvi) tam je v kolence x, krizek.
Na odstupne
Znamena to tedy ze zakonite urcite nic nedostanu?
Protoze zestnavatel o tom mluvil ,ze dostanu odstupne ,mozna to tam napsala spatne urednice
Dekuju za radu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na odstupném se nemůžete domluvit, k výplatě odstupného musí být zákonný důvod.

Co znamená ve formuláři křížek? Hodící se označte křížkem? Pak by bylo všechno v pořádku. Podstatný pro nárok na odstupné je DŮVOD ukončení pracovního poměru. Jaký důvod, podle jakého § máte ve výpovědi uvedený?

luckat
hodnocení

Duvod tam uvedeny neni

krtek*
hodnocení

2x

záleží jestli je zaměstnavel borec nebo hajzl...pokud je hajzl, nedostanete nic, protože jste podepsala uvedený papír...a nemáte právně na nic nárok...pokud je to však borec...tak jste sice podepsala papír a odstupné vám nedá oficiálně jako odstupné, ale jako prémie a tím pádem nepříjdete na pracáku o podporu po dobu adekvátní násobku odstupného...snad jsem to napsal logicky...

asd1
hodnocení

1x

A tohle jsi jim podepsal? Tak příště nejdřív čti a až pak podepisuj..

Skončilo dohodou = bez odstupného a nazdar.

luckat
hodnocení

Pokud vim tak mluvil ze by mi.dal trimesicni odstupne tak fakt teda nevim
luckat
hodnocení

Sepisoval to ale jiny pracovnik nez ten co me propousti a tvrdil ze dostanu odstupne

hodnocení

0x

Není tam napsáno např. pro nadbytečnost? § tam ani být nemusí, je-li slovně popsán důvod a ten popis odpovídá některému ustanovení zákoníku práce, kdy náleží odstupné.

Potřebovala bych tu výpověď vidět. Jinak, jestli zaměstnavatel neví nic o zákoníku práce a odstupné Vám dá, protože Vám ho slíbil, a pozdější kontrola zjistí, že na odstupné nebyl nárok, doměří pojistné zaměstnavateli, ne Vám.

luckat
hodnocení

Prikladam
Oriznute osobni udaje
Narok na odstupne
Narok na odstupne #2
lmgify

To není křížek, ale "krát" (jako "ve výši 6 x 1,5 násobku výdělku").

Podle této dohody odstupné nedostaneš.

NEPODEPISOVAT !

Podle mě to není "krát", ale proškrtnuté místo, kde by jindy bylo např. "... ve výši trojnásobku ..."

hodnocení

0x
Podepsal jsi dohodu o rozvázání pracovního poměru, takže žádná výpovědní doba ani žádné odstupné. Tohle na mě už kdysi taky jeden zkoušel, tak jsem mu řekl, odstupné před podpisem. Tehda to nemělo vliv na podporu, ty budeš dostávat podporu nižší, jelikož jsi odešel bezdůvodně.

hodnocení

0x

Nedostanete odstupné, nemáte nárok, pokud jste toto podepsal.

hodnocení

0x

Bohužel musím souhlasit se všemi ostatními rádci. V této dohodě není žádným způsobem vyjádřen nárok na odstupné.

lmgify
hodnocení

0x

Otázka teď spíše zní, jak znovu zajistit tazatelce vyplacení navrženého odstupného, když už podepsala tuto dohodu?

LIDI, PROBOHA, ČTĚTE CO PODEPISUJE a poraďte se s jinými, když vám není něco jasné, NEŽ NĚCO PODEPÍŠETE ! *zed*

hodnocení

0x
Tak jestli je to chlap a dodrží co slíbil, třeba něco pošle. Ale divil bych se...
asd1

Leda "bokovkou", jinak by tam bylo aspoň "odchodné".

Jedině mít takové páky, aby se jim vyplatilo dohodu stornovat a napsat novou výpověď s odstupným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]