Dobry den Poradi nekdo Dohodli jsme se , zamestnavatel mi slibil pri rozvazani prac.pomeru 3mesicni odstupne Ale ve vypovedi (jen tu teda sesmolila pani pres ucetnictvi) tam je v kolence x, krizek. Na odstupne Znamena to tedy ze zakonite urcite nic nedostanu? Protoze zestnavatel o tom mluvil ,ze dostanu odstupne ,mozna to tam napsala spatne urednice Dekuju za radu
Na odstupném se nemůžete domluvit, k výplatě odstupného musí být zákonný důvod.
Co znamená ve formuláři křížek? Hodící se označte křížkem? Pak by bylo všechno v pořádku. Podstatný pro nárok na odstupné je DŮVOD ukončení pracovního poměru. Jaký důvod, podle jakého § máte ve výpovědi uvedený?
záleží jestli je zaměstnavel borec nebo hajzl...pokud je hajzl, nedostanete nic, protože jste podepsala uvedený papír...a nemáte právně na nic nárok...pokud je to však borec...tak jste sice podepsala papír a odstupné vám nedá oficiálně jako odstupné, ale jako prémie a tím pádem nepříjdete na pracáku o podporu po dobu adekvátní násobku odstupného...snad jsem to napsal logicky...
Není tam napsáno např. pro nadbytečnost? § tam ani být nemusí, je-li slovně popsán důvod a ten popis odpovídá některému ustanovení zákoníku práce, kdy náleží odstupné.
Potřebovala bych tu výpověď vidět. Jinak, jestli zaměstnavatel neví nic o zákoníku práce a odstupné Vám dá, protože Vám ho slíbil, a pozdější kontrola zjistí, že na odstupné nebyl nárok, doměří pojistné zaměstnavateli, ne Vám.
Podepsal jsi dohodu o rozvázání pracovního poměru, takže žádná výpovědní doba ani žádné odstupné. Tohle na mě už kdysi taky jeden zkoušel, tak jsem mu řekl, odstupné před podpisem. Tehda to nemělo vliv na podporu, ty budeš dostávat podporu nižší, jelikož jsi odešel bezdůvodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.