Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,zajimalo by mě jak to chodí co se týče exekuce. Nejedná se o mě ale poznal jsem ženu se dvěmi dětmi,která sice ještě není rozvedená ale od manžela již odešla do podnájmu a on na ubytovnu. Neziji spolu. Má nějáké dluhy a on také.Rozvod asi nějákou dobu potrvá protože maji malé děti 1rok a 2,5 roku.Předpokládám,že ještě její manžel se stihne více zadlužit,chce rozvodu zabránit.Svoji výplatu utratí sám za sebe - alkohol,cigarety a benzín do auta.Ona z mateřské platí najem a půjčku,na jidlo už jim moc nezbívá.On nepřispívá,nemá z čeho,Nejsem si jist zda mi přiznala veškeré půjčky jak bankovní nebo i od soukronmíků. Přesto bych ji rád pomohl a z najmu ji vzal k sobě. Jen se obávám,zda ji nehrozí nějáká exekuce. Já mám nový dům,10 let po kolaudaci a v něm veškeré zařízení od luxusní kuchyně až po elektroniku,nábytek na míru,nářadí a stroje v dílně v hodnotě 1,5 milionu. Vše je staré kolem 8 let. Paragony a faktury od zboží již nemám,po pár letech jsem doklady od koupi vyhodil. Vše bylo kupováno za hotové,neměl jsem ještě platební kartu. Zajímalo by mě jak bych případně exekutora přesvědčil že je to mé vlastnictví. Myslel jsem si že si vše ještě než se ke mě nastěhuje nafotím přímo v domě - kuchynskou linku zabudovanou elektoniku,pračku,nářadí a stroje v dílně a fotky pošlu na meil známím a sám sobě. podle data bude jasné,že jsem je již vlastníl dříve než jsem si ji nastěhoval do domu.Bydliště bude mít u matky v jiném městě,ale bydlet bude u mě... Bude mi to něco platné? Jak by ste postupovali Vy v mé situaci abych předešel případné nečekané návštěvě exekutora. Ona je insolvenci.On ne.
Ne, nedělejte to.
Mě se to nezdá.
Paní má dvě malé děti rychle za sebou, tedy přestože byla vdaná a manžela tak nějak znala, jeho způsob života, tak moc dopředu nepřemýšlela. A jak se říká, svůj k svému. Paní nemá zažité vyrovnané hospodaření, může také kouřit, popíjet, utrácet za zbytečné věci.
Je lehké vzbudit v druhém člověku lítost - manže pijan, dluhy, exekuce, dvě malé děti.
Paní nebudete moc dlouho znát, opravdu může pár důležitých věcí zatajit.
Pokud ji chcete pomoci, přispějte jí na podnájem, pomožte jí vyřídit na úřadech sociální dávky a pomoc, na kterou by mohla dosáhnout. Stýkejte se, poznejte se, ale dost bych prověřovala a počkala na rozhodnutí soudů. Určitě bych si ji k sobě nenastěhovala. Pokud tedy nejste již napevno rozhodnut si zkomplikovat život.
Až k sobě navážete důvěru a pustíte do svého soukromí, není problém si spolu sednout k počítači a podívat se na její historii. Hlavně ona by se měla otevřít Vám, měla by Vám nechat přečíst dopisy, které k té insolvenci má.
Podle sebe,soudím Tebe. Tedy tak bych to udělala já, pokud bych chtěla a viděla, že ten dotyčný mě opravdu chce pomoci. Ovšem já bych se do takové situace nikdy nedostala svojí vinou, protože já bych si nepůjčila. Leda kdybych vyhořela, nebo to byly nutné peníze na zdraví. Ne na televizi, dovolenou, vánoce, nebo jen na běžnou útratu. To musíte rozlišit, na co si vlastně paní půjčovala?
Aby v tom nepokračovala i u Vás.
Proboha co vás k tomu vede, jste samaritán či cosi podobného? Jak bych postupovala se ptáte? Od takového člověka rychle pryč nebo do těch sraček spadnete ani nebudete vědět jak.Právně to zcvela jistě ošetřit jde, ale to ji ta ženská má zlatou nebo co vás k tomu vede, je tolik žen bez problémů exekuce, nejsou v inssolvenci...
Tak. Jestli je paní v insolvenci, tak proč se bojíte exekutora? Našel jste ji v insolvenčním rejstříku? isir.justice.cz/...
Pokud je v insolvenci, tak k povolení insolvence musí mít trvalé zaměstnání, dostatečně vysoký plat nebo mzdu, potom taky má soudní rozhodnutí a určeného insolvenčního správce. Do tohoto rozsudku lze kdykoliv u příslušného soudu nahlížet i si pořizovat opisy /např. jednotlivé stránky ofotografovat/. To může ona, vy ne. Ale můžete s ní na soud zajít a nahlížet do spisu i vy. Pokud číslo spisu nezná, soud je dohledá podle jejích dat /jména, nar./. Nejjistější je požádat soud /e-adresa je na internetu na www.justice.cz/ mailem o umožnění o nahlédnutí, nutno udat číslo spisu a den, kdy na soud chcete jít. Adresujte podatelně. No, pokud ovšem jen neoblbuje.
jak123 . Co to píšeš za nesmysly?! K povolení ani ke schválení (on je v tom rozdíl, víš
) NEMUSÍ být dlužník vůbec zaměstnán. Nemusí mít dostatečný příjem - stačí mu cca 2.300,- Kč na splácení ! Ovšem perla je, jak píšeš, že na soudě může dlužnice nahlédnout do rozsudku
. A že nikdo jiný nahlédnout nemůže. Co to, prosím Tě, blábolíš za hlouposti?! Insolvenční rejstřík a vše v něm je VEŘEJNÝ. K tomu, abych se na kohokoliv podívala, nemusím chodit na soud, ale mrknu sem
isir.justice.cz/... Asi takhle: já o elektrice vím jen to, že když cvaknu na vypínač, tak se rozsvítí žároFka
, Takže bych si NEDOVOLILA někomu v dotazu o "elektrice"radit. Prosím, najdi si obor, kterému rozumíš a tam klidně raď. Ale insolvenci a exekuci se vyhni obloukem.
Děkuji Ti!
Dobře půjdu k notáří a předložím mu veškeré zařízení co mám v domku a v dílně.ten to potvrdí,aniž by to viděl? teoreticky by si i ona mohla takto do předu posychrovat i to co si později ke mě doveze a exekutor ji to nebude moci vzít.Mohl bych to přeci vydávat za své,nebo ne? Sepisuje se i drobný majetek - příbory,nadobí,hrnce,topinkovač,nebo ložní prádlo.Jak se u notáře popisuje nábytek na zakázku,kuchynská linka v odstínu žluto zelené patiny - jidelní stul masivní dřevo z jasanu mořené? nebo lze i přiložit fotografie? děkuji
Rád ji pomohu,ona je pracovitá,šetřivá. Ale bohužel se zamilovala ve 20 do chlapa který sice pracuje,ale jeho životní nálkady převyšují jeho výplatu,chce si užívat a zapomíná na to že už zábava skončila a je třeba se starat o rodinu.Výplatu utratí a pak chodí po zastavarnách. Ona by si ráda našetřila něco na víc,ale bohužel má to taky na doraz neboť živý ješte z mateřské nejen sebe ale i děti a nájem jedné místnosti v rodinném domě.
Spíš mě zajíma jak dobře zajistit můj majetek v případě že by se dostala do exekuce,třeba i vinou,že její manžel naseká někde ještě další dluhy a to pak můžou jít splátky i za ní,když on nebude moct splácet.Protože je vdaná,nemá nárok na nějáké příspěvky,rozvod může trvat roky,on ji řekl,že udělá vše pro to aby se to táhlo co nejdýl,protože ví,že jiná ženská ho chtít nebude.
Zatím tady je jedna odpověd sepsaní majetku u notáře,jak to probíhá,co je třeba doložit a podobně,ví to někdo?
Pokud je v insolvenci, tzn. má povolené oddlužení a splácí, není možno vymáhat. To zjistíte z insolvenčního rejstříku. Pokud by k vám přišli sepisovat, můžete podat návrh na vyloučení věci z exekuce a doložit to nejlépe dokladem o koupi, který nemáte. Pomáhat jí můžete, i když bude v podnájmu.
Je jedno, jestli vám je vodítkem náklonnost, okamžité okouzlení, samaritánství nebo láska. Máte svůj mozek a na to, co vám tady radí /to ale nejsou rady ale zrazování od vašeho rozhodnutí/, na to jste se neptal. Možná, pokud u vás ještě nebydlí, uzavřít pojištění domácnosti a to, co vyfotíte, jak píšete, zdůvodnit tak, že, když už nemáte paragony, že jste chtěl mít dokumentaci pro pojišťovnu pro případ případné pojistné události. Ten soupis u notáře možná taky dobrý, zkonzultoval bych to s notářem i advokátem. Rozhodně levnější, než případná možná škoda v budoucnu. Ale to je ne rada, ale názor laika, po právní stránce se v tom nevyznám. Dále... na každém Czech Pointu...jsou na všech poštách, obecních úřadech apod. vám vytisknou všechny její exekuce, které eviduje exekutorská komora. Stačí uvést její jméno a datum narození, stejně tak to můžete zjistit u kohokoliv jiného. Jedna strana stojí 50 Kč /na stranu se vejde asi 10 záznamů/. Pozor, mohou být i dluhy, které může /ale nemusí/ mít u také u všelijakých podvodníků, ale také dluhy u obce /nezaplacené odpady/, dluhy na nájemném, za jízdy na černo apod. které ještě v exekučním řízení nejsou. Poškozený subjekt nejdřív musí dát návrh /žalobu/ soudu. Ale někdo to úmyslně dlouho odkládá, protože pro něj výhodný úrok z prodlení běží ode dne vzniku dluhu. A dokud nejsou rozvedení, jsou to dluhy obou, společné /= i toho nemakačenka/, a pokud by je neplatil on /správněji i on/, byly by vymáhány od ní. Včetně úroků z prodlení /a ty jsou asi 9% ročně/. Rozhodně vás od ní nezrazuji, mít někoho rád není fraška, a odkopnout ho...no, nevím. Tak ať se vám daří! Oběma!
Dluhy jim po rozvodu pěkně rozdělí i když by je udělala jenom manžel a vy víte kolik toho bude?Půl mega,milión? Pak budete splácet dalších 20 let za ni? Znám jednu co má 2 děti,teď ,,klofla,,pracháče s barákem a už s ním rychle čeká dítě a řekla mu že má,,nějaké dluhy,,a on že jí je pomůže splácet ale asi ještě neví,že ona nikdy nepracovala a když tak vždy jen pár týdnů a dluhů má kolem miliónu. No ten se bude divit! Pokuď se jednou nechcete divit i vy,hledejte nezadanou,pracující ženu. Nejste,,Matka Tereza,,.
A představte si že když on nebude chodit k rozvodovému soudu tak ona pokud bude stále vdaná a bude platit i za něj.Pak se rozvedou a on nebude makat a zase ona bude platit a on ani alimenty když bude soc. případ. Známá to má také tak,tatík 2 dětí bydlí na ubytovmě a je soc. přípat. na děti ona dostává 1000. kč. na 2 děti ve školce. Chlape to už jste ztratil mozek? Chcete živit 2 cizí děti,její dluhy.ona bude chtít další s vámi aby si vás udržela..její dluhy...máte na dosmrti vystaráno kam s penězi. Její dluhy se můžou projevit i po dlouhé době...Vytáhněte mozek z kalhot a najděte si sobě rovnou. Nechápu některé lidi...Láska je velmi pěkná ale...
Vy ji nabízíte vše...co ona vám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.