Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Od půlky listopadu 2009 jsem OSVČ při hlavním zaměstnání.Z časových důvodů jsem činnost nezahájil, tudíž mám příjmy a výdaje 0Kč.Zaměstnavatel za mě podal jako každý rok daňové přiznání.Jakým způsobem mám podat přiznání z vedlejší činnosti když mám příjmy a výdaje 0Kč.Musím vyplnit a podat přiznání pro pojišťovnu(VZP) když za mě zdravotní a soc. pojištění hradí zaměstnavatel a nemám žádný zisk či výdaj?
Podat daňové přiznání je vaše povinnost to že máte příjem 0kč víte jen vy.Další vaše povinnost je podat přehled vaší zdravotní pojišťovně a ČSSZ doložíte,že váš hlavní příjem ze zaměstnání je dostatečný,aby vám uznali živnost jako vedlejší činnost a to se dělá každý rok.Pokud nebudete nadále podnikat pozastavte si živnost pak nemusíte nic.Já sem vydělal navíc letos taky nula,ale daně si dělám sám i tak v interaktivním formuláři to není nic složitého na VZP sem dal papíry s nulama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.