Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růst zubů moudrosti, sliny

Od: klepi® odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli se někdo setkal s tím, když mu rostly zuby moudrosti, zaznamenal zvýšené slinění, už mě to s prominutím sere, mám to vždy když mi chce moudrák poporůst, tak mě bolí krk na jedné straně, jen na té, na kterém i zub rostem před týdnem mi k tomu začlo zvýšené slinění na té samé straně, kde zub roste.

Nemá někdo recept jak zastavit to slinění? Zkoušel jsem prostříkat krk i jazyk JOX sprejem, ale nemohu říct, že by to nějak pomohlo, a další věc je, že si už teď připadám trošku jako prase, když to pořád polykám ty sliny, jestli bych neměl teda odplivávat.

Budu rád za vše.

Díky Václav.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Vše, co popisujete, s růstem "moudráku" bude souviset. Mně v květnu zubařka vysvětlila, že zuby moudrosti jsou spíš problém, než že bychom je potřebovali a v 99% buď narostou zkažené, nebo se kaz vytvoří velmi brzy a zub stejně musí ven. Poslala mě s ještě ne zcela vyrostlým moudrákem k zubnímu chirurgovi, který maličko nařízl dáseň, 1x zapáčil a zub byl venku. A skutečně měl kaz. Tak se poraďte se svým zubařem. A jestli můžu radit, odmítněte vytržení v ordinaci, ale nechte se poslat k zubnímu chirurgovi. Ida

hodnocení

0x

Zažila jsem s moudrákama totéž. Ty potvory nevyrostou najednou, ale po etapách, takže radosti jsem si užila naněkolikrát. A vrchol byl, když mi při jednom období růstu ztuhla celá čelist a nemohla jsem s ní vůbec hýbat. Zní to sice legračně, ale já jsem se týden skoro nenajedla. Tvaroh s banánem mi lezl krkem už druhý den, hlad jsem měla jak pes a nedostala jsem zuby cenimetr k sobě. Zubař mi řekl, že to je tou osmičkou, že se mi v tom vazu udělal zánět. Dal mi antibiotika a půjčil mi domů takový bazmek, kterým jsem si měla trénovat - rozevírat čelisti. Slíbil mi, že až to rozhýbám, zub mi vytrhne. Takže ten chudák ještě nebyl vyklubaný a už měl osud zpečetěný. Jak řekl, tak udělal, zub vyloupl a od té doby mám pokoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]