Dobrý den. Potřebovala bych poradit. Je mi 15 a posledních pár měsíců jsem byla hodně náladová a přecitlivělá. Před tím jsem ale nikdy taková nebyla. Nemám prakticky žádné přátele, ale když už s někým trávím čas, tak jsem většinou v pohodě, usměvavá a tak. Ale když jsem sama, tak přemýšlím nad tím jak nemám žádné kamarády a brečím často i úplně bez důvodu. Brečím taky když na mě někdo zvýší hlas nebo mě nějakým způsobem odmítne a tak. Je to normální v mém věku nebo se mnou něco je?
V Tvém věku je to zcela "normální". Holky pláčou a kluci odmlouvají a dělají blbosti. Neboj, to přejde! Všichni jsme prošli pubertou a taky jsme se tak trochu "trápili".
@sasab - Je to normální v mém věku nebo se mnou něco je? Ano, je to normální - a buďte ráda, že se vaše puberta projevuje jenom takto Za pár let se tomu budete smát, pokud si vůbec vzpomenete
Dobrý den. Buďte v klidu, to jsou jen hormony a k pubertě to patří. Možná si na toto citlivé období vzpomenete, až budete starší a v přechodu. To je také období, kdy si hormony s námi dělají co chtějí..A také se to srovná za čas.
Hlavně je dobré mít koníčky, nějakou zájmovou činnost, kterou budeš trávit mezi fajn kamarády. Jsou kroužky, kurzy, kluby, oddíly, sbory...Vrátíš se třeba z atletiky, z házené, výtvarky, španělštiny, tanečního kroužku či dramaťáku . A už nebudeš mít pocit, že jsi tolik sama a nebudou Tě přepadat takové smutky. Zjisti si, co se ve Tvém okolí dá navštěvovat, překonej se a zkus to.
Mě na bolístky pomáhalo hledat a nacházet v životě krásu. Hledat krásu na lidech. Krásné kamínky v potůčku, krásné stromy v lese. Doma mi nejvíce pomáhal uklidňující cvik Jóga moudra i relaxace. Bavily mne karty pro jednoho, Pasiáns. Nebo zajímavá knížka. Měli jsme i papouška a pak zebřičky. Útulky nabízejí i možnost venčení psů. Doma si lze kreslit i tvořit z modelíny.. (Samotu člověk musí vidět jako příjemnou a nebojovat s ní, najít nějaké výhody.) Někdy náladu ovlivní i nedostatek vitamínů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.