Nejste přihlášen/a.
Asi nemá cenu vám odpovídat, když to tak všechno přesně víte. Beze stínu pochyb. Však jo! Vaše nohy, vaše křečáky, vaše rozhodnutí, vaše zodpovědnost. Hodně štěstí!
To nejlepší, co můžete udělat, abyste neměl velké, vystouplé křečové žíly, je nenechat si je udělat. Protože jakmile jednou vzniknou, tak se již nezmenší a nezmizí.
Tedy zvolit si rodiče bez této zátěže. Aha, rodiče si nevybíráte, tedy to neovlivníte.
Nemít nadváhu, spíše o pár kilo méně.
Nevybírat si zaměstnání, kde musíte celý den sedět, nebo stát, běhat, či nosit těžké předměty. Já vím, ve 14 - 15 letech na tohle člověk ani náhodou nepomyslí.
U žen při těhotenství nemít výrazné zvětšení váhy.
Pokud vím, že tu je možnost vzniku - chodit na rehabilitace, naučit se správně cvičit, chodit plavat.
Pečovat o nohy, mazat si je třeba krémem s kaštanem maďoulem, Priessnitz gelem na žíly apod. Vyzkoušet si různé druhy krémíků.
Jsem stejného názoru co Vy. Peníze nekradu, zdravotní pojištění placeno celý život a na stará kolena, když bych potřebovala bezbolestnou, šetrnou metodu odstranění varixů, tak abych vyplázla desítky tisíc.
Jdu na vyšetření koncem srpna, jaké jsou možnosti. Nevím, jestli budu mile překvapena, nebo se potvrdí tento názor.
Jinak jak je dobrá ta pohanka, tak též kroupy, hrách, jáhly.
Pokud žíly hodně bolí, pomáhalo mi po ránu na zahradě rozemnout zelené listy měsíčku lékařského a šťávou si nohy potírat. Má to stahující účinky, sice nohy zelené, ale opravdu účinné. Poznatek je od Méria Treben. Pokud tedy máte tu zahrádku s touto bylinou.
Těch rad najdete na internetu povícero.
Čaj z přesličky rolní zpevňuje cévy, tedy je dobré pití čaje z této rostliny.
Koupele v této rostlině, nebo v dubové kůře a jiných rostlinkách. Ale jak píšu výše, jakmile křečáky vzniknou, nikdy již nezmizí samy, pouze se zmírní potíže.
Na noční křeče si kupujte a pijte magnezii,je účinnější jak Hořčík. Osobní zkušenosti.Operace křečových žil je zdrama..proč soukromá klinika...Karlák v Praze,nebo vaše oblastní nemocnice...mám již za sebou 2.Sice žíly jsou pořád...
Stahujte nohy a dodržujte to co píše "pohanečka"
nemá smysl naříkat ale hledat jak si pomoci.
Když lékař napíše, že operace není nutná, tak co vlastně chcete, když dle vás jsou operace zbytečné. Klasická operace na pojišťovnu zbytečná není i když se za 10 - 15 let objeví křečáky nové, ale na jiných místech. Máteli varixy v rodině, můžete se postavit na hlavu a stejně je budete mít. Nejsou vhodné jen silové sporty, ale normální sporty jsou doporučované - kolo, plavání, rychlá chůze. Pokud vám cévní lékař nepředepsal alespoň Detralex ( doplatek 550,- Kč), tak vaše nohy na tom nejsou tak špatně. Také můžete zkusit homeopatika na zpevnění cév, ale ničím jiným vzniklé křečáky neodstraníte než operací.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.