Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha na elektřinu

Od: conconi® odpovědí: 10 změna:

Mám už víc jak 10 let smlouvu s ČEZem. Nemám SIPO, takže si výši zálohy určuji sama. Ještě niky se nestalo, že bych doplácela, zatím mi vždycky vraceli i letos. A najednou mi od ČEZu přišlo, že jim dlužím 100Kč, protože mi zvýšili zálohu o 50Kč. Prý "došlo k úpravě". Mají na něco takového právo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, mají. Způsob placení záloh nemá na jejich určení vliv. Můžete s dodavatelem navrženou zálohou nesouhlasit a domluvit se s ním na jiné (nižší).

Ke zvýšení zálohy dodavatel přistoupil vzhledem k vývoji cen elektřiny a prognóze vývoje vaší spotřeby.

12.08.19 19:54
hodnocení

Děkuji

joudic*
hodnocení

1x

prihlaste se online, nebo si zalozte ucet pomoci vaseho cisla odberneho mista a zalohu si zmente jednoduse online, po vyuctovani radi zvedaji

hodnocení

1x

Nárok na to mají a já v tom nevidím problém, protože se peníze nijak neztratí, jsou na konci období vyúčtovány a přeplatek vracejí na účet, nebo musíte zaplatit nedoplatek. Já také platím sama přes interbanking a když mi pošlou výši záloh, tak já sama si ještě o 2 stovky raději navýším zálohy, protože nemám ráda nedoplatky, které se pak musí zaplatit najednou. Raději "beru" od nich a i když to jsou vlastně moje peníze, které mi nakonec zase vrátí, je to takový příjemný pocit. ;)

jurajjuraj*
hodnocení

1x

je to bezne vec, dodavatele upravuji zalohy podle toho kolik je preplatku/nedoplatku, jak to bude s cenou elektriny v budoucnu atd

nejak nechapu ze si vysi zalohy urcujete sama , zalohu nastavi dodavatel a vy si ji muzete zmenit, bud online - pokud se zaregistrujete anebo telefonicky, takze to nejspis spatne chapu

hodnocení

0x

Při vyúčtování tam máte napsanou výši zálohy na další období.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že může a výši záloh neurčujete vy, ale ČEZ jak píše výše kolega dle stávajícího odběru. Nevím dále zda má někdo elektriku na SIPU já tedy ne a platím jí složenkou dle předepsaných záloh na faktuře.

lidus*

Já zálohy na SIPU mám a není to problém.

hodnocení

Děkuji za odpovědi, jen čistě pro zajímavost, ČEZ se mi omluvil, výši zálohy vrátil do původního stavu a potvrdil, že z mé strany žádný nedoplatek neexistuje a že jimi navrhovaná výše zálohy je pouze doporučená.

To celkem chápu, jim je to jedno. Zálohu Vám vrátili na původní výši a jestli nebudou zálohy stačit na Vaši následnou spotřebu, tak jednoduše doplatíte najednou to, co budete dlužit. Nic jiného se nestane a oni to dobře vědí, tak co by se dohadovali. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]