Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda jen přes agenturu?

Od: prace odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu,

Když chci pracovat jen brigadne, musím jít přes agenturu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Ne. Proč? Studenti přeci také pracují brigádně a přímo pro konkrétní zaměstnavatele.

prace
hodnocení

No jo, jenže já nejsu student.Ja jsem pořád pracoval jen na HPP, takže nevím jak to funguje brigadne?

Takže mě vezme i ta firma kam bych chtěl jít pracovat,jen brigadne?

vilik*
Jestli poptává tento typ pracovního vztahu, tak ano.
lmgify

Žádné brigády neexistují.

Existuje jen zaměstnání na určitou dobu, dohoda o provedení práce (DPP) a dohoda o pracovní činnosti (DPČ) - viz Zákoník práce.

Agentura je jen další zaměstnavatel, jehož jste zaměstnancem a který vás vysílá na práce jinam a z peněz, které si tam vyděláte, si bere větší či menší část.

Je skoro vždycky lepší být přímo zaměstnancem nebo dělat DPP/DPČ pro toho koncového člověka nebo firmu, který vás platí, než tam dělat jako zaměstnanec agentury.

Platí to u nás a platí to i pro Čechy hledající práci a pracující v cizině.

hodnocení

0x

Nemusíte přes agenturu, přijďte ke mně a můžete mít brigádu za prachy.

lmgify

Narozdíl od čeho - brigády za naturálie? :-D (ano, vím, že podle zákona může být část mzdy v naturáliích, pokud s tím oba souhlasí).

asd1

Jsou i brigády zadarmo, když ho někdo vypeče :D

Agentura být nemusí. Proč by měla být nutná?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]