Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám strach se večer procházet

Od: petr490 odpovědí: 14 změna:

Jsem dobrodruh duší, rád chodím po městě protože se nebojím. Ale chci si udělat procházku 14 km ob 2 vesnice za městem chci shodit pár kilo proto bych rád šel. Ale jít lesem, okolo města kde vidím večer ty individua nebo agresivní psi je pro mě hrozně vyvolávající strach. Nevím co mám dělat abych se nebál.. Dám to do cestování 14 km je cestování :D

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Utíkej, budeš se bát míň a budeš si myslet, že kdyby něco, utečeš.

72mona3*
hodnocení

2x

Pokud jste dobrodruh duší, je to pro vás to pravé. Kdy jindy jít za dobrodružstvím? ;) Strachu vás nikdo nezbaví, musíte ho překonat sám a to bude na tom to nejlepší... Nechoďte večer, tak se vyhnete těm individuím.

Do kapsy maximálně pepřák a telefon, nebo do ruky hůlky. M.

hodnocení

1x

Ráda jsem chodila na vycházky se psem, co kdybyste si nějakého pořídit? Nebo chodit s kamarádem?

liska5
hodnocení

1x

A což sednout na autobus a vystoupit po pár stanicích a tam si projít nějakou bezpečnou trasu, která nevede podezdřelým lesem? Třeba pokaždé jinou. S walkingovými holemi spálíte víc kalorií a poslouží i na obranu..

petan86*
hodnocení

1x
Ahoj, taky nemám rád potulné agresivní psy, co jsem vypozoroval nejvíc útočí v noci a ve smečkách. Zkus si pořídit elektrický paralyzér, jen zámožný zvuk který vydává odrazuje zvířata. Na nějaké to individuum by taky mohl zafungoval.
PS co to je za lokalitu, kde se člověk bojí vyjít ven?

hodnocení

1x
Asi by to chtělo změnit lokalitu, kde chcete procházky provozovat.
U nás jsem na toulavého agresivního psa nenarazil za celý svůj život. Takže z toho bych vyvodil závěr, že jich u nás moc není.

junkers*
hodnocení

0x

Pořádnej paralyzér sebou. Aspoň na ty psy je to dobrý. 14 km je celkem slušný, to je vejšlap skoro na 3 hodiny už. Spálíš přitom takovejch 1000 kCal - a to už je slušnej voběd.

hodnocení

0x
Naplánuj to tak abys vyrazil ráno jak se rozední a vrátil se před setměním a nemusíš se bát
Taky múžeš někoho přemluvit abys to nešel sám
Taky se múžeš domluvit s rodiči a pravidelně jim z cesty podávat telefonická hlášení
Pro klid duše si dej do kapsy pepřovej sprej

rv*
hodnocení

0x
U nás je velmi bezpečno. Takže stačí překonat prvotní strach a budou skvělé procházky. A pro klid před psy třeba hůl do ruky. Nebo moderní chodecké hole.

lucie*
hodnocení

0x

Dříve bych asi poradila,jen žádný strach...ale před pár lety mě napadl cizí muž na lesní cestě (kde je celkem pohyb lidí) Šel proti mě a při míjení po mě skočil.Slzák jsem měla v ruce,v kapse,ale i tak mi nebyl nic platný,nečekla jsem to,i když jsem měla preventivně prst"na spoušti".Týpek mě přetáh přes hlavu ,pokračoval dál a sprostě mi nadával.

I přes negativní zkušenost stejně chodím po venku i nadále,nemůžu se zavřít doma a myslet na potencionální nebezpečí.Jediné co můžu doporučit je-vypadat sebevědomě,být ostražitý,mít slzák v kapse a vybrat si vhodnou denní dobu k dané lokalitě .

marfusa*
hodnocení

0x

Mám návod na obranu. Tohle nás učili v kurzu sebeobrany. Při napadení vrazit oba palce agresorovi do očí.

damandys
hodnocení

0x

Zajeďte někam do hor. Třeba u nás v Beskydech chodím pravidelně po modré z Frýdlantu nad Ostravicí na Lysou horu (nebo po červené z Ostravice). Nikdy nebyl žádný problém, jen jednou jsem málem zakpnul o ježka.

Medvěda tam potkáte opravdu jen výjimečně *smich*.

Nezapomeňte na nějakou hůl na odhánění vlků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]