Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na názor a rady. Líbí se mi jeden muž z jiné firmy než jsem já, ale máme vedle sebe kanceláře. Jsem jedna z mála, které od nás zdraví, kouká a usmívá se. Z mé strany je to stejné, usmívám se a koukám. A mne by zajímalo, jestli bych měla vyslat nějaký další signál a nebo ho nějak více oslovit. Dokonce i moji kolegové si všimli, že se na sebe díváme "více než je zdrávo" . Měla bych zájem jej poznat, je mi velmi sympatický. CÍtím, že je to oboustranné, jen mi přijde, že má strach. Zažila jsem to už u více mužů a bylo mi to od pár i řečeno, že mě mají strach oslovit, abych je neodmítla
Ahoj, děkuji za radu. A jaký signál by to měl být? Já zase nevím, jestli není moc jej pozvat na kávu. Koukáme po sobě 4 měsíce a já bych to pozvedla na vyšší level než jen "dobrý den"
Začněte pomaloučku, polehoučku. Jenom jednou větou o počasí.
Třeba - to je dnes horko. Dnes má pršet. atd. Pokud on odpoví, tak je to v pořádku a další komunikaci můžete příště rozvinout. Ale ne moc tlačit na pilu.
Za pár dní se můžete zeptat, jestli už byl na dovolené. Nebo pokud máte Vy před dovolenou, tak to naznačit, že se nyní 14 dní neuvidíte.
On Vám určitě popřeje a po dovolené se může on, /nebo v opačném případě Vy/ optat, jaká byla dovolená.
Je škoda nezapříst hovor, když už se potkáváte a zdravíte, je to člověk jako všichni ostatní , tedy i my a jenom čeká na impuls od Vás. Třeba ani neví, že jste svobodná, sama i když pohled a úsměv někdy napoví.
To pozvání na kávu bych určitě nechala na něm. /Případně je teplo, nepůjdeme na zmrzlinu./
Pokud by se k tomu dlouho neměl, tak by to mohlo vyjít i od Vás, ale předpoklad je, že on sebere dříve odvahu.
Dlouhý pohled už značí, že má zájem, vyjděte mu vstříc.
Vidím, že píšete, že se už vídáte 4 měsíce, určitě neotálejte, je to již dostatečně dost dlouhá doba udělat další krok. V pátek popřát hezký víkend, nebo se u kávovaru v pondělí optat, jaký ten víkend byl.
To zní dobře a nenásilně a navíc se z toho buď něco vyvine dál a nebo ne. Já taky nevím, jestli je svobodný, bezdětný, ale říkám si, že by mi snad dal najevo, že zájem nemá.
Máme daný dress code a minule byl oblečen v civilu a měl kšiltovku na hlavě. Já jsem stála na naší společné chodbě a telefonovala jsem. A jakmile odcházel se svými kolegy domů, tak se na mě otočil, zvedl kšiltovku a pozdravil mě, zbytek skupiny nic. Tak si říkám, že je sice slušnost pozdravit, ale zvedl si i kšilt, abych ho poznala. Na druhou stranu si nechci stavět vzdušné zámky a lítat v oblacích, že zájem má a třeba vůbec nemá ...
Někdy je to tak, že první krok musí udělat žena. Jestli zdraví a usmívá se, tak jste mu velmi sympatická a možná má fakt strach vás oslovit. Horší situace by byla, kdyby on byl bez zájmu a vy ho oslovila. Ale je také možné, že vás neoslovuje proto, že je zadaný a jenom se prostě dívá, ale více nemůže.
Až to zjistíte, tak hlavně nedejte na řeči typu - my už si s manželkou nerozumíme. To nemáte zapotřebí. Ale pokud by to byl takový záletník, tak by tak dlouho asi neotálel a snažil se o kontakt dříve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.