Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za mnichama ke štěstí

Od: 123* odpovědí: 16 změna:
Zdravím, předem žádám jen o odpovědi k otázce nikoli o cenné rady do života.
Spoustu let trpím psychickými problemi, dá se říct že celý život, psychiatr nebo psycholog mi nijak nepomohli.
Sama na sobě pracuji ale sama to asi nezvládnu. Nejednou jsem cetla že hodně lidem pomohlo když se vydali za mnichy do tibetu. Přijeli pak uzdravení,vyrovnaní.
Do tibetu se ale nedostanu, proto se ptam, jsou u nás podobní lidé?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No jasně, viz třeba terton.cz/...

hodnocení

1x

Sepsala jsem si možné benefity života v klášteře A vyšlo mi toto: 1. Zjednodušení života, protože neřešíte: módu, výzor 2. Neřešíte peníze 3. Neřešíte bydlení a komfort, 4. Neřešíte společnost a pravidla 5. Neřešíte stravování a choutky. 6. Neřešíte sex a vztahy s partnerkou – partnerem. 7. Neřešíte zábavu, alkohol Máte čas a možnost žít tady a teď. Máte možnost uvědomovat si vůni, chuť, krásu, požitek Tady a teď. Osobně vidím jeden problém, návrat domů. Vidím řešení v tom, zařídit si "tibetský klášter" doma. Nemyslím evropu nebo Českou republiku, ale přímo tam, kde bydlím a žiju.

hodnocení

1x

Netrváte-li na tibetských mniších, můžete si vybrat z nabídek českých klášterů

rehole.cz/...

vidjananda
hodnocení

1x

S psychickými problemy bych doporučoval zajít k odborníkovi. Ne všechny jsou pomocí duchovních technik odstranitelné.

Pokud jde o ty duchovní techniky, tak jednou z nejjednodušších je poslech a pronášení svatých textů a jmen vyšších bytostí podle vaší volby - v mysli, polohlasně nebo nahlas a také zpěvem. Tato metoda je doporučena pro současný věk zvaný Kali juga. Přeji vám úspěch.

hodnocení

0x

Jsou u nás léčitelé. Za jedním pravidelně docházím už řadu let.

Potom to asi moc nefunguje, když vás za ty roky pořád nevyléčil :-D
10.08.19 23:08

Asi tak *placni* *smich*

Sice nevyléčí, ale ten pocit...:-D

etana*
hodnocení

0x

Dost dobře k tomuto účelu slouží hnutí Hare Krišna. Navíc pěkně zpívají.

dolga*

Myslím, že takových spolků je lépe se vyvarovat.

hodnocení

0x

Pěkný den,

tibetské mnichy u nás nenajdete,ale jsou zde kláštery. Já si ale myslím,že před těmi problémy neutečete nikam. Bohužel. Jinak Vás chápu,také se léta léčím u psychologa a psychiatra a mívám období,kdy se stále necítím dobře.

hodnocení

0x

Našla jsem i toto: forbes.cz/...

dolga*
hodnocení

0x

Nikdo neuteče sám před sebou. Ani do Tibetu, věřte mi. Je potřeba se nenimrat v minulosti, nezabývat se budoucností ve smyslu se jí obávat a hlavně žít přítomností. Protože co přijít má, přijde i přes naše obavy. Psychické problémy mají často i lidé, kteří se příliš zabývají svojí osobou. Je lépe si povídat i třeba se starými lidmi na lavičce v parku, než se zaobírat tím, že co by, kdyby...

Spoustu lidí potkalo hodně tragedií, spousta lidí mělo ne svojí vinou opravdu zlé dětství, ale vždycky šli dál bez myšlenek, že sebou musí táhnout i svoji neštastnou minulost. Ta byla a nevrátí se ani tím, když se jí neustále budeme zabývat...protože se nic na ní nedá už změnit.

Lidé, kteří mají problém s psychikou, svoji mysl často obrací k víře. Začnou věřit v Boha a chodit do kostela, kde funguje zpověd asi lépe než jedno sezení u nervozního psychologa. Zkuste to, pokud jste to už nezkusila.

Další možnost je tady...nevím odkud jste, takže odkaz je na celé Česko.

Věří v reinkarnaci a proto se na smrt dokonce těší...

http://vool.cz/sKLkO

rv*
hodnocení

0x

Zkuste nějakou místní církev. Třeba takoví adventisté jsou celkem mírumilovní a s člověkem zacházejí s trpělivostí. Jsou lidé, kteří víru potřebují a ani o tom neví.

liska5
hodnocení

0x

Zkuste hledat mezi mistry REIKI u nás. V každém větším městě je někdo, kdo reiki provozuje. Spíš dejte na reference, aby to byl zkušený terapeut.

pepek*
hodnocení

0x
Zdravím, zkuste si něco nastudovat o šamanech v Peru a jejich očistný rituál pomocí ayahuasci. Četl jsem si o tom opravdu hodně a lidé se po tomto rituálu cítí jako znovuzrození. Žadné psychické problémy, úzkosti, obavy a i po fyzické stránce se cítili lépe.. prostě jako vyměnění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]