Dobrý den, chci se zeptat jak je to s vydzenim pozemku, před 15 lety jsme koupili dům s oplocený pozemkem chceme zbourat starý plot mezi námi a sousedem a postaví nová soused to nepovolíl tvrdí že nás plot stojí ne jeho pozemku když jsme koukala na katastr tak hranice pozemku je až za plotem a dokonce stavba souseda stojí podle katastru na našem tak se chci zeptat pozemek chcu nechat zaměřit pokud se potvrdí to co je na katastru a pozemek za plotem je náš tak může soused říct že pozemek vydržel? Dan platím podle toho co je v katastru. Diky
No ale já jsem přece koupila pozemek s nekako výměrou to jako že někdo si něco postaví zabere kus cizího a po určité době je to jeho zadarmo a proto že koupím pozemek na kterém je postaveno už 40 let tak koupím s výměrou ale že soused zabral kus pozemku už před 40 lety tak jako nový majitel mám smůlu já jsem přece za ty metry zaplatila.
katastr
Nechte to přeměřit, pokud soused nedude souhlasit s výměrou a uplatní námitku vydržení, pak se obraťte na soud.
Pozemek je dle katastru vas? Tak si na nem muzete delat co chcete (v ramci zakona, nez me zacne opet nekdo chytat za slovo). Ze nekde stoji stary plot a jeste k tomu vas, neznamena vubec nic. Naopak je to soused, kdo by se musel obratit na soud a zadat vydrzeni. Osobne bych plot ihned zboural a postavil novy na skutecne hranici, nebo co nejbliz k ni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.