Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prac.uraz, neochota doktoru, uraz kolene

Od: jan4 odpovědí: 3 změna:
Dobry den, delam kuchare, kolega po me vrhnul kuchařskou pinzetu (kovova cca 30cm dlouha) ta se mi zapichla ze strany do kolene. Ihned jsem odjel do nemocnice kde mi misto osetrili a jel jsem zase domu. Celou noc jsem nespal a s nohou jsem nemohl hybat, respektive neslo ohnout koleno a na dotek nebo pri jakekoli manipulaci prialq nesnesitelna bolest. Rano jsem opet navsivil nemocnici, kde me temer vyhnali ze ve zprave mam napsano prevaz v pondeli na poliklinice. Trval jsem si na tom aby se mi nekdo z doktoru na nohu podival.. po chvili aniz by me nekdo videl mi opet sestřička prisla rict, ze si mam opravdu zajit v pondeli na polikliniku. Trval jsem na tom, ze nikqm nejdu ze jsem prisel do nemocnice. Bylo mi receno, ze budu cekat, ze maji objednane pacienty. Po pul hodine si me zavolali do ordinace, kde byla evidentne doktorka i sestricka na zauceni nebo praxi. Zavolala si po chvili doktora na konzultaci. Ten co vzkazal po sestricce ze mam jit na polikliniku. Zacal mi koleno prohmatavat a snažil se mi ho ohnout. Coz pres bolest neslo, tak rikal to bude bolet ale ohnout musi. Rikam, nejde proste. Tak rekl ze to neni mozne. Rekl sestricce at mi predepise antibiotika a v pondeli at si zajdu na polikliniku.
Jde mi o dvě veci. Kam si muzu s kolenem zajit abych mel jistotu, ze kvuli nejakymu volovi kterej po me hodi pinzetu uz nebudu moct hrat fotbal, nebo me to bude jinak limitovat.
Dale jestli muzu nejak resit s tim co to po me hodil nejake odskodneni ci co. Zitra jsme meli odjet na dovolenou a storno poplatek je 2500,- diky vsem za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uraz
hodnocení

4x

"kolega po me vrhnul kuchařskou pinzetu (kovova cca 30cm dlouha) ta se mi zapichla ze strany do kolene"

Toto není pracovní úraz, toto je ublížení na zdraví se známým pachatelem (dle postižení, délky prac. neschopnosti, trv. následkům buď v rovině přestupku nebo tr. činu), odškodnění chtějte po něm.

Máte-li stále zdravotní potíže, pak můžete na jakoukoli lékařskou pohotovost.

mot
hodnocení

3x
a uraz mate nahlaseny u zamestnavatele?

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]