Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je trestné přejít na červenou?

Od: japan odpovědí: 8 změna:
Jednou jsem přešel na červenou. Normálně bych to nedělal ale nutně jsem chvátal...je to nějak trestně stíháno pokutou nebo tak. PS.je mi 14 a stalo se to asi před rokem, děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Buď rád, že Tě nesrazilo auto a příště už to nedělej. Dopustil ses přestupku. Kdyby byl na místě policista, tak bys pokutu dostat mohl. Takhle Ti to prošlo bez následků.

hodnocení

1x

Dopustil ses dopravního přestupku s následnou pokutou v rozmezí 1.500 - 2.500,- Kč. Takže buď rád, že tě neviděl policajt.

edudant
Odpovědi jdou pravdivé pouze částečně. Tak zaprvé. Za chůzi na červenou hrozí pokuta na místě do 2.000 Kč. To znamená že lze i domluvou. Ve správním řízení od 1.500 do 2.500 Kč. A zadruhé, vzhledem k tvému věku, kdy ti ještě nebylo 15 let, jsi trestně bezúhonný a za spáchány přestupek bys postižený nebyl. Ale dobudoucna choď pouze na zelenou. Za to ohrožení života a zdraví to rozhodně nestojí.

Za tento přestupek je u desetiletý človíček právně postižitelný (byť by pokutu platili rodiče!)

edudant
No tak rozhodně právně postižitelný do 15 let věku není. Pokud nezletilá osoba spáchá přestupek, není za něj trestně odpovědná. A rodiče za děti pokuty rozhodně neplatí. Hradili by pouze škodu, která by vznikla spácháním přestupku nezletilé osoby, pokud by spácháním prestupku došlo ke škodě na majetku. Pokud by policista nebo strážník obecní policie přestupek nezletilého oznámil správnímu orgánu, ten by jej pro nedostatek věku o d l o ž i l.
kenav

A pokud ma človíček 70 muze chodit bez trestne

No,když si to myslíš, nechám Tě při tom .

Ano - od sedmdesáti už to prý bude i podporováno *smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]