Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úraz odškodnění?

Od: livulka odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
měla jsem pracovní úraz (teď momentálně s trvalým následkem). Má otázka zní: mohu dostat odškodnění i zpětně? Jde taky o to, že zaměstnavatel mě "donutil" nepřiznat, že to byl úraz pracovní a knihu úrazů nevede. Má ale kamerový záznam, který nevím jak dlouho se ukládá a já fotky daného úrazu. Prosím předběžné rýpalisty aby se vyhly zbytečným komentářům když neví jak to bylo a poprosím a skutečnou radu. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud Vás - jak píšete "donutil" nepřiznat pracovní úraz, tak je vysoce pravděpodobné, že z nějakého neznámého důvodu bude mít harddisk s tím záznamem poruchu. Tohle chce určitě dobrého právníka a ideálně svědky události. Pokud by měli výpadek paměti, bude dokazování složité. Při ošetření zranění jste doktorům uvedla jako příčinu co?

Obávám se, že je to truchu levá. Myslim, že člověk, který je schopný napsat takový dotaz, i s upozorněním pro rýpaly, by hned běžel zapsat si i malé škrábnutí a nenechal se odbýt, znám takové případy, divili by jste se, kolik lidí i úmyslně padá na schodech a pak mají trvalou zádózu.

hodnocení

0x

Někdo holt rýpe a nekdo vyjebá_á *jasne*

hodnocení

0x

Nevím jestli je to rýpání.,ale vy jste se podvolila zaměstnavateli a nyní když jde o trvalé následky tak najednou zjišťujete o co přicházíte díky tomu že to "nebyl PÚ?Na toto by nrmální člověk přistoupilje v případě pokud by si byl vědom svého HRUBÉHO porušení BO!

Odškodnění Vám jistě jen tak nnikdo nedá,velmi prvděpodobně bude muste rozhodout soud a tam bude důkazní břemeno jen na Vás -s fotkami pochybuji že pochodíte,a záznam z kamery? než přijde k soudu,tak tenot bude už mnohokrát přehrán novějšími záznamy z procoviště.Max by si to zaměstnavatel ponechal jako důkaz Vašeho porušení BO.tj proti Vám!

Možná se pletu ale nebojím se říci ,díky jistým zkušensotem,že nejsem daleko od toho jak to půjde!

hodnocení

0x
Pracovní uraz de dohlásit 3 roky zpětně to mi bylo řečeno
Já ho dohlašoval po roce
Je třeba zajistit dúkazy - fota,záznam v knize úrazú,výpovědi svědkú,lékařské zprávy
Pokud z toho něco máte obrátit se na advokáta sama asi nic nesvedete
Počítejte že to bude dlouhý boj

hodnocení

0x
Někteří zaměstnavatele to tak prostě dělají. Já když jsem se vrátil po roce nemocenské, dusili mě tři dny v kanceláři, mavali papirama celé tři dny, ten poslední už mi nabízeli i prý "odmenu" 60tis hrubého, jen když podepíšu jinou výpověď nez pro nemoc z povolání. Nic jsem jim nepodepsal. A tím to celé začalo...
au1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]