Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samotář , introvert, melancholik a pesimista

Od: otazky* odpovědí: 5 změna:

Ano to jsem přesně já. - Samotář, introvert, melancholik a pesimista. Je mi 17 let. Dřivé jsem měl pár kamarádu 2-3 s něma jsem se dokázal nějak bavit s ostatníma ne, když mluvím s cizími lidmi koktam a klepou se mi ruce a dívam se na zem.

Chodím do školy, která je 40 km od mého bydliště, ve škole se občas s někým trošku pobavím co napsal do písemky co byl za ukol, ale nějaké normální věci mimo školu neprobíráme a oni se do toho nehrnou, navíc kdo by se chtěl s takovým člověkem jako já pobavit? No dříve jsem chodil občas s těmi 2-3 kamarády ven pokecat atd. jenže potom měli jine zájmy jak ja chlastat atd a já jsem jim řekl, že tam sněma chodit nebudu a potom už mě netahali ven vůbec a už je to rok, co jsem s nikým nebyl pokecat venku nebo něco takového. Opravdu mám problém mluvit s cizími lidmi a navazovat nové kontakty.. koktám a aj se mi třepou ruce.

Teď nemám žádné kamarády ani přátele , pouze nějaké známe a jak jdu na ulici třeba do obchodu tak je třeba vidím na chodníku jak jdou 2-3 známi a směji se a jdou spolu a baví se jim řeknu čau oni mi odpoví a tím to konči jdu dal ani se mě neptaji třeba jak se mám nebo tak a to mě třeba půl roku neviděli ...

No ano zájmy mám chodím si občas zaběhat ale jinak jsem spíše doma zavřeny, ale když běham tak určitě nebudu navazovat nějaky kontakt, protože sice potkávám běžce, ale ti jsou minimálně o 10 let starší než já , protože takoví v mé věkové kategorii mají jiné zájmy drogy, chlast atd atd... samozřejmě jsme rád, že se nenechám lehce ovlivnit a zmanipulovat většinou a nejdu chlastat atd.. sice není ani ským , ale to je až druhá věc.

Psal jsem jednou na jinou internetovou poradnu, že jsem samotář atd a nemám přátele, ale psali mi, že není možné nemít přátele, že i ten největší introvert má alespon jednoho přátele, ale já opravdu nemám žádne a navíc se děsím toho, že kdybych někdy si našel nějakou slečnu (což nevím jak a ani tomu nedávám moc velké naděje) tak že bude chtít poznat mé kamarády nebo tak něco a ja ji odpovím : Od 14 let nemám žádne kamarády? Ano já vím, že to je trošku divné, ale i takový lidi jsou...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Chlape!

Hlavně se přestaň litovat a vyndej hlavu z písku. Nemáš důvod k tomu se nějak ukrývat před světěm. Tvůj hlavní problém je, že nemáš sebevědomí. Nakup si nějakou literaturu nebo se podívej na net a nastuduj si způsoby, jak si zvyšovat sebevědomí, to v první řadě. Pokud píšeš, že vypadáš normálně, dokonce z tvého projevu je patrné, že nejsi mantinel, není důvod, aby jsi se stranil lidem a aby se lidé stranili tobě.

Další věc - najdi si zájmy, koníčky...jsi bez zájmů a život ti připadá nudný. Cokoliv, stav lodě, objevuj techniku, kup si motorku, nauč se střílet (na střelnici), cokoliv...

Srovnej si v hlavě co chceš (pokud víš, co ve svém životě chceš) a jdi si za tím. Nebude to hned, ale bude to. Strašně důležité je myslet pozitivně, ale přitom reálně, nechceme si hrát na pohádky...

Psychika dělá s člověkem divy, dokáže ho nakopnout k neuvěřitelným věcem a naopak ho umí srazit na kolena. Prostěw nemysli pořád na to, jak jsi zaprdnutý a nudný a introvertní a já nevim co...ale říkej si, že jsi celkem normální a v pohodě kluk, že máš svůj názor, že mnohé věci by jsi udělal lépe než ostatní...podporuj sám sebe a nesrážej se!

Pokud chceš poznat nějakou slečnu a v Horní Dolní nemáš moc příležitostí, což je dneska naprosto normální, zkus internet...chaty, seznamky...minimálně se ti podaří najít pár kamarádek, když jim hned nebudeš vykládat jak jsi melancholický a sám...

Rozumíme si?;)

ron*
hodnocení

2x

Ahoj.

Ano je možné nemít žádného přítele, protože mít opravdového přítele je vzácené. Jsou známí, spolužáci, kolegové ...ale přátel je skutečně málo. Říkáš, že přátele nemáš.Ale spolužáky současné i bývalé máš. Tak se snaž nějak zapojit do kolektivu. Samotář a pesimista jsi jen proto, že to o sobě říkáš. Lidé v Tvé věkové kategorii určitě všichni netráví čas po hospodách, jak píšeš, tomu nevěřím. Jsi ve věku, kdy hledáš, snažíš se porozumět sám sobě. Možná to pravé po Tebe je najít si holku. A pokud bude chtít poznat Tvé kamarády, tak ji klidně řekni pravdu. O nic nejde. Najdete si prostě přátele společné. Píšeš, že jsi nesmělý a koktáš při navazování známostí. I to patří k Tvému věku. Ale jinak než právě komunikací s lidmi se toho nezbavíš. Uvolni se, nestresuj se. Víš, že se říká: Když nejde o život, jde o .. "nic". Přeji hodně štěstí.:)

buss
hodnocení

1x

Je třeba s lidmi mluvit, bez ohledu na věk, ne se jim vyhýbat. . Předpokládám, že nežiješ na samotě v lese, kde jsou jen zvířátka. Zkus něco zajisti, třeba nějaký běh...Chodit mezi lidi, otrkávat sem hledat příležitost. Najdi si další zájem, kde je třeba být mezi lidmi. Tady tě nikdo mezi lidi nedokope.

otazky*
hodnocení

Navíc chci doplnit, že nejsem žádnej šprt a nemám velky kulatý brýle přes oči ( jak si mě možná představujete) na první pohled by do mě nikdo neřekl, že jsem takový jaký jsem, protože mám sportovní postavu, nosim značkové oblečení a zajímám se aj třeba o fotbal o hokej a o sport celkové, jen nejsem takový ten že zaleze doma a celý den se uči je vychrtlý špatně vypadajíci atd... Ale nic proti nim.

doplněno 30.11.12 10:05:

lidi jsou různi, ale timto mojim příspěvkem jsem jen chtěl říct, žeby to na mě nikdo na 1. dojem neřekl a všichni teda cizí lide by si mysleli, že jsem pravě ten , který v pátek večer vymyšlí, kam se pujde chlastat.

hodnocení

0x

Zdravím Vás. Nepíšete vůbec nic o tom, co pro sebe v tomto směru děláte. Co děláte proto, abyste kamarády získal? Abyste sdílel společný koníček s někým? Všichni nechodí jen po hospodách atd. I výnimky jsou...Proč si s nikým nerozumíte? Píšete, že sedíte doma zavřený a téměř nikam nechodíte...Pak jste nejspíše smířený s tím, že jsou věci takové, jaké jsou. Jaké si to člověk udělá, takové to má. Ujasněte si, co chcete, čeho chcete docílit atd. a začněte na sobě pracovat. Pokud na to nestačíte sám, vyhledejte pomoc odborníka. V 17 letech být samotář, není asi to pravé ořechové. A čím starší budete, tím větší problémy Vám to bude přinášet.Vylezte tedy z té své ulity a snažte se. Tohle za Vás nikdo jiný neudělá. Je jedno, jaký budíte první dojem, jen Vy víte, jaký jste ve skutečnosti. Zbavte se všech mindráků a komplexů, jinak budete nevrlý na celý svět a přinese Vám to jen další problémy. Nelitujte se, nestěžujte si. Když se Vám něco nelíbí, je potřeba to změnit a začít hlavně vždy u sebe. Obávám se, že pokud na sobě nezačnete pracovat, budete mít problémy i s tím, navázat známost se slečnou...Je to jen můj názor, Vám přeji jen to dobré a trochu více spokojenosti v životě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]