Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká fólie na balení kufrů?

Od: nadap* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, prosím o radu, jakoun folií obalit kufr, musí být nějaký specielní smršťovací a nebo stačí potravinářská? Je v tom velký rozdíl?Jako v tloušťce a aby na kufru držela. A jak při cestě zpět? Ta potravinářská by se dal vzít s sebou, ale aby to vůbec k něčemu bylo.Podotýkám, že kufr obalit musím, protože ho mám vypůjčený Dík za rady.

Jaká fólie na balení kufrů?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Do letadla balím obyčejnu potravinářskou folií. Malou roli beru s sebou na cestu zpět. Některé cestovky přímo vyžadují balení kufru do folie.

hodnocení

0x

Cvičně si obalte kufr potravinářskou fólií a pak se pokuste do něj dostat, uvidíte, že to je plně dostačující :)

webbiecz*
hodnocení

0x

Potravinářská stačí. Jen si ještě zjisti, zda se na cestách do tvé destinace náhodou standardně neleze do kufru. Aby sis ho nezabalila a pak tě ho nenechali zase rozbalit :)

Před odletem se standardně leze do kufru třeba v Izraeli, takže tam balit nemá moc smysl. V Mexiku lezou namátkově - tam se na můj ve fólii zabalený kufr nekoukali zrovna nadšeně. Ještě se mě ptali, jestli je to opravdu nutné :))

hahanaj*
hodnocení

0x

já si nechávám balit přímo na letišti ale potravinářská se dá taky použít jen ji musíš hodně natahovat by dobře přilehla

terminka*
hodnocení

0x

Já používám potravinářskou a nikdy se mi nestalo že by kufr byl poničen

lenkadobby*
hodnocení

0x

Já jsem si koupila super obal na kufr, už si teď aspoň konečně poznám a nemusím do folie ho balit.

Lenko, připadá mi, že do toho obalu se každý snadno dostane, folie se dává proti vykradení a poničení kufru, tak to já chápu. Ne kvůli rozpoznání kufru. :)

retk

Folie proti vykradení :D :D nesmysl.. být vykradač, jaký kufr otevřu?.. ten více zabezpečený? nebo méně?

Ta fólie není proti zlodějům, ale aby se při manipulaci cestou nerozvalil kufr. protože to jsou slabé skořepiny.

retk a ferax:

Folie je proti poničení i proti vykradení. Je sice fakt, že nejvíc zabezpečený kufr je největším lákadlem pro zloděje, ale většinou kufry vykrádájí nakladači kufrů na letišti v "přítmí" nákladového prostoru letadla a tam není moc času patlat se z fólií. Dobrý je i tenkým drátkem prošitý zip (pokud jej kufr má) než malý kufrový zámeček, které běžně nakladači trhají. Nákladový prostor letadel je takových utrhaných zámečků často plný *smich*

donlabuznik
hodnocení

0x

Nemyslím si, že by to měla být nějaká speciální folie. My jsme při cestě letadlem balili kufry do klasické potravinářské fólie, a účel to splnilo na maximum. Měli jsme tedy jistotu, že do kufru se po cestě nikdo nedostal a zároveň že byl chránt proti poškrábání atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]