Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zaměstnavatel mi vyhrožuje, že pokud nebudu poslouchat jeho příkazy stylu - zvedneš telefon i ve 2 ráno, protože já tě platím, nebo když řeknu že tu budeš tehdy a tehdy tak tu budeš i kdyby to bylo v 5 ráno, nebno den má 24 hodin a ne jen 8 a ty pro mne budeš dělat kdykoli budu potřebovat, tedy i ve tvém volném čase
a pokud na toto mám námitky tak mi vyhrožuje, že mne profesně zničí a mé jméno očerní u dalších nových zaměstnavatelů, co mám prosím dělat?
Děkuji za odezvu
Marku, jen Vy se musíte rozhodnou, co dělat. Pokud je to přesně tak jak píšete, tak bych dal ihned výpověď. Domnívám se ale, že to tak není jak píšete.
zvedneš telefon i ve 2 ráno, protože já tě platím,,,nezvednu, neplatíš mne ve 2 ráno
máte nějakou pracovní dobu, od kdy do kdy a hotovo.
Nezničí Vás profesně, to můžete jedině Vy sám.
Milane, já rozhodně nejsem zlá. Ale když se zaměstnavatel chová jako blbec, pobavil mě nápad štíra - v souvislosti s tím, že včera se můj muž vrátil z práce v 1 v noci (jezdí výluky) a ve 3 mu nějaký debil z práce volal s dotazem, odkud kam se jezdí a kde se zastavuje.
Komentuji to ze zkušenosti, když sdělím něco podřízeným, a pak se dozvím, že jsem jím vyhrožoval a divím se, co jsem řekl. Proto opět ze zkušenosti si dovolím nevěřit tazateli, že to tak bylo, jak to napsal a většina pochopila.
Osobně zastávám názor, "Ty po mě kamenem, já po Tobě chlebem" Proto nemám rád odplatu ve zlobě.
Nejlepší je nedělat nic. Jak se říká, myslet si své a ať si mele co chce. Telefon po odchodu z pracoviště neberte, pokud je od zaměstnavatele a je vše podle zákona. Pokud by jste měl pracovní pohotovost na telefonu, to je jiná věc. To je ale za peníze, ne za úsměv ! Nějaká diskuze o blbostech je ztráta času. Nahrávka vám stejně nic nepomůže, nemůžete ji předat nikomu, kromě policie . A v klidu si najděte jinou práci.
Co máte ve smlouvě? Máte služební telefon? Jak často vám dává takovéto příkazy? Máte v tomto případě plat, odpovídající těmto požadavkům? Pokud jste podepsal smlouvu s těmito podmínkami, pak si nestěžujte a plňte příkazy...pokud ne, pak záleží jen na vás, zda u takového zaměstnavatele chcete pracovat...stačí dát výpověď; a za cca dva měsíce jste volný, jak ten ptáček...a pokud jste ve zkušební době, pak oznámit zaměstnavateli: Zítra už tady nepracuji!
Dobrý den. Opravdu si k Vám toto zaměstnavatel dovolí? Pokud ano, nenechte si to líbit! Máte přece nějakou pracovní smlouvu, sjednaný plat atd. a máme i zákoník práce...Na výhrůžky můžete reagovat tak, že si najdete lepšího zaměstnavatele. Tento si k Vám dovolí tolik, kolik mu dovolíte Vy sám. Nemusíte si nechat líbit vyhrožování, ani se nemusíte nechávat zneužívat! Je to jen na Vás..
Nejsem otrok a ve 2 v noci mi může volat každý jak chce-a může si klidně otovřít okono aby to bylo lépe slyšet. v noci spím a telefon je vypnutý!Nejsem hasič,lékař na příslužbě, atd ,abych byl pořád dosažitelný! hledal bych lepší práci a jemu řekl-já Vás nepotřebuji ,ale Vy moji práci ANO -takže pokud myslíte že ne tak nashle jdu jinam!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.